Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Gili Nanggu

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 20 maart, 2024

De zoektocht naar echte tropische paradijsjes kan soms vermoeiend en frustrerend zijn. Een hoop plekken komen qua natuur makkelijk in de buurt, maar vaak word je overlopen door andere toeristen. Dat zoeken is voorbij; Gili Nanggu is the place to be als je op zoek bent naar een rustig en vooral oogverblindend mooi eiland. Alles wat je verwacht van een tropisch paradijs vind je hier.

Gili Nanggu; de geheime Gili

Als je geïnteresseerd bent in snorkelen, zonnen op het strand en gewoon relaxen op een sprookjesachtig mooi eiland is Gili Nanggu een must. Het 12,5 hectare grote eilandje ligt aan de westkust van Lombok en wordt door ook wel ‘Paradise Island‘ genoemd.

Terwijl de drie bekende Gili eilanden; Trawangan, Meno, en Air de grote bekende zijn, is het Gili Nanggu dat het massatoerisme weet te ontwijken. Er is hier echt niks. En dat is heerlijk!

Aan het witte strand met de rustige golven ben je verzekerd van rust en privacy zonder gestoord te worden door verkopers van armbandjes of feestende mensenmassa’s. Gili Nanggu is namelijk een privé-eiland en wordt gerund door het management en hun personeel.

De betoverend mooie zee rondom het eiland in combinatie met de witte zandstranden maken het tot een paradijs op aarde.

Gili eilanden

De stranden op Gili Nanggu

Dit mini-eilandje is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. De ‘bekende’ Gili eilanden trekken vooral backpackers en ‘same same’ toeristen. Met uitzicht op het kristalheldere water, de heldere lucht, het geluid van de golven en de heerlijke zon maken Gili Nanggu meer een romantisch eiland, perfect voor newlyweds en huwelijksreizen.

Op Gili Nanggu kun je al slapen vanaf 400.000 Indonesische Rp

Te doen op Gili Nanggu

Op Gili Nanggu is niet heel veel te doen, maar met een prachtig eiland als dit is dat ook niet nodig. Als je 10 meter het water in zwemt en een duik onder water neemt, zie je al snorkelend de meest kleurrijke vissen voorbij komen.

#1 Verken de onderwaterwereld

Er zijn twee bekende snorkelplekken op het eiland; één aan de oostkant waar je vooral tropische vissen ziet en in het zuiden waar je ook koraal ziet. Naast de tropische vissen zie je hier ook regelmatig schildpadden.

TIP ♥ – je mag hier NIET vissen.

#2 Lekker niks doen

Als je even wil bijkomen van je reis door Indonesië is Gili Nanggu een prima plek om dat te doen. Naast snorkelen, het eiland verkennen en zwemmen is hier eigenlijk helemaal niks. Het is de plek om je handdoek op het strand te leggen en lekker een boekje te lezen (of een blog te schrijven).

Gili Nanggu

Zie jij jezelf al liggen op het strand?

Overnachten Gili Nanggu

Verwacht geen boulevards met eindeloze accommodaties. Er is maar één type accommodatie en dat is de Gili Nanggu Cottages. Je kan hier dan wel weer leuke dingen doen zoals beach volleybal, basketballen, joggen en activiteiten voor de kinderen. Een kamer kost hier tussen de 21.000 en 350.000 Indonesische Roepia.

Hoe kom je er?

Gili Nanggu ligt 60 kilometer van de kust van Lombok en is verrassend genoeg vrij makkelijk te bereiken. Je kan het eilandje via twee routes bereiken. Je kunt het eiland bereiken via Lembar Harborroute dat op 30 minuten rijden van Mataram (hoofdstad Lombok) ligt. Vanaf daar is het ongeveer 30-45 minuten met de boot.

De andere route is via Tawun Harborin in het stadje Sekotong. Dit ligt zo’n 60 minuten van Mataram. Vanaf daar neem je de boot die er zo’n 15 tot 20 minuten over doet. Een boot (4-6 personen) kost zo’n 250.000 roepia.

Locatie

Meer lezen over Indonesië?

1 reactie

 1. Lieke van der Werf

  Dear Sir/Madam,

  We (mother and daughter) are staying at Bali and we want to go to your place de date 23 december till 27 december.
  Do you have a place for us to stay?
  Can you tell us how is the best way to travel to Nanggu Cottages?
  What is de price per person per night if we stay at your place?

  Warm regards,
  Lieke van der Werf
  lvanderwerf@solcon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU