Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kanawa Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Kanawa Island is een verborgen parel 15 kilometer uit de westkust van Flores. Het is een klein tropisch eiland waar je geweldig kun snorkelen en duiken. Rond het strand vind je koraalriffen vol met kleurrijke koralen en tropische vissen. De stranden zelf zijn heerlijk rustig en voorzien van wit zand en palmbomen. Met de bijna felgroene zee erbij lijkt Kanawa Island net een perfecte scene uit een ansichtkaart.

Duiken op Kanawa Island

Duiken en snorkelen zijn veruit de populairste activiteiten op het eiland. In de zee rond het eiland kun je onder andere zeeschildpadden, dolfijnen, roggen en talloze tropische vissoorten zien. Er zijn duikspots voor zowel beginnende al gevorderde duikers.

Ook kun je op het eiland je PADI duikdiploma behalen. Een groot deel van het koraalrif ligt relatief dichtbij onder het wateroppervlak. Hierdoor kun je ook met een eenvoudige snorkelset veel mooie dingen zien.

Kanawa Island

Naast snorkelen en duiken kun je ook prachtige wandelingen maken. Midden op het eiland ligt een lage heuvel waar je kunt genieten van een prachtig wijds uitzicht. Wanneer je na een lange dag duiken of wandelen even lekker wilt bijkomen, kun je zo op het strand neerploffen met een koud drankje.

Overnachten

Wanneer je wit overnachten op Kanawa Island heb je maar beperkte keus. Er is namelijk maar één resort op het eilandje. Het Kanawa Beach Bungalows resort bestaat uit 18 aparte bungalows en een stuk grond om te kamperen.

Alle bungalows hebben een schitterend uitzicht over het strand en de zee van Kanawa Island. Wanneer je een overnachting boekt zit hier een oversteek met de boot vanaf Labuan Bajo bij inbegrepen.

Kanawa Island

Locatie Kanawa Island

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU