Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Dieng Plateau

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Voor menig reizigers één van de mooiste plekken op Java. Het Dieng Plateau is enorme vlakte met spectaculaire uitzichten. Daarnaast is het de thuisbasis van enkele van de oudste hindoe architectuur in Java. Meer dan 400 tempels liggen hier verspreid over de regio op meer dan 2.000 meter hoogte daterend uit de 8e en 9e eeuw.

Het Dieng Plateau

Dieng betekend ook wel ‘Huis van de Goden’ en ligt op Java tussen de steden Bandung en Yogyakarta. Hoewel er vele tempels liggen is dit niet de reden dat mensen hier vaak komen. De tempels kunnen zelfs wat tegenvallen.

Ook omdat je op redelijk kort afstand ook de Borobudur en Prambanan kan bezoeken.

De zonsopkomst bij het Dieng Plateau is prachtig!

De belangrijkste reden dat mensen hier komen is het spectaculaire landschap. Het Dieng Plateau is een enorme vlakte wat vroeger actieve vulkanen waren. In het gebied vindt je bergen en prachtige meren.

Dieng PlateauDieng Plateau bij zonsondergang

Waarom moet je naar Dieng Plateau

Als je eens wat anders wilt zien dan de rest van Java is het Dieng Plateau the place to be. Het bestaat voor een groot deel uit hooglanden en bergen. Als je de omgeving verkent loop je door prachtige rijstvelden en plantages. En een groot voordeel is dat het nog relatief rustig is hier.

Het uitzicht wat wij hier hadden vonden we een van de mooiste in Indonesië!

‘s Ochtends vroeg in het donker beklim je de heuvels. Vervolgens zie je de zon opkomen over de bergen, en is dat een onvergetelijke ervaring. En als je hier tijdens buiten het hoogseizoen reist, kom je maar weinig andere tegen, waardoor deze plek (voorlopig) buiten de gebaande paden blijft.

Dieng Plateau Indonesië

Wat is er te doen bij het Dieng Plateau

De meeste reizigers vertrekken naar het Dieng Plateau vanuit Wonosobo maar je kan ook verblijven in het kleine dorpje Dieng. Wij adviseren sowieso de route te rijden vanaf Wonosobo naar Dieng. Deze route brengt je namelijk langs schitterende valleien en rijstvelden.

1. Arjuna Complex

Bij het Arjuna Complex staan 5 tempels. Alle tempels zijn Shiva tempels. Verhoogde paden verbinden de tempels met elkaar. Soms vind je mediterende locals.

2. Telaga Warna

Telaga Warna is een schitterend meer. Het wordt omringd door bossen en het turquoise water bubbelt door het zwavel. Je kunt om het hele meer lopen.

TIP ♥ – je kunt vanuit Yogyakarta leuke tours boeken.

3. Gunung Sikunir

Als je mooie zonsopkomst wilt zien moet je naar Gunung Sikunir gaan. Zorg dat je vroeg bent. Met helder weer heb je zelfs een spectaculair uitzocht tot Gunung Merapi.

4. Kawah Sikidang

Kawah Sikidang is een vulkanische krater met stoom en bubbelend modder. Er zijn geen paden of hekken die voorkomen dat je in het hete water valt. Dus kijk uit!

TIP ♥ – de meeste mensen bezoeken het Dieng Plateau vanaf het plaatjes Wonosobo

Uitzicht vanaf Gunung SikunirUitzicht van Gunung Sikunir

5. Dieng Plateau beklimmen

Daarnaast kan je bij het Dieng Plateau na een beklimming van 500 meter een kunststukje van moeder natuur aanschouwen. De zonsopkomst hier is iets wat je altijd bij blijft, zo mooi. De zonsopkomst is echter niet voor de luie toerist.

Als je vanuit Wonosobo vertrekt ga je rond 4:00 uur weg om de zonsopkomst te bekijken. Het is aan te raden om de avond er voor vroeg naar bed te gaan want dit is een zonsopkomst die je nooit meer zal vergeten!

6. Naar de zwavelbronnen

Je vindt er zelfs geisers en zwavelbronnen zoals bij Kawah Sikidang. Voor de geur hoef je hier niet heen maar het is zeker een mooi schouwspel. Je kan ook wandelingen maken naar het hoogst gelegen dorp van Java; Sembungan.

TIP ♥ – wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kan overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Dieng Plateau

Hoe kom je er?

Het Dieng Plateau ligt 26 kilometer van de stad Wonosobo. De meeste reizigers verblijven ook in Wonosbo aangezien er in Dieng vrij weinig tot geen accommodatie is. Zeker als je de zonsopkomst wilt zien is overnachten in Wonosobo een aanrader.

TIP ♥ – je kunt ook in één dag van Yogyakarta naar het DIeng Plateau inclusief een stop bij de Borobudur. Great Tour in Yogyakarta organiseert tours.

Houd er wel rekening mee dat je het grootste gedeelte van de dag in een minivan zit.

Beste tijd

De beste tijd om het Dieng Plateau te bezoeken zijn de maanden mei tot en met oktober. In deze periode zijn de temperaturen het meest aangenaam en is de neerslag niet zo groot

Locatie Dieng Plateau

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!