Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Lorentz National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Lorentz National Park is met 27.056 km² het grootste nationaal park Zuidoost-Azië. Het park ligt in de provincie Papoea. Het is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Hendrikus Albertus Lorentz. Hij doorzocht het gebied tussen 1909 en 1910. Het park is een schitterend werk van moeder natuur en herbergt tevens de hoogte berg van Indonesië. De Puncak Jaya is met 4.884 meter zelfs de hoogste berg tussen de Himalaya en de Andes en een geliefde plek voor bergbeklimmers.

Lorentz National Park

In 1919 werd een gebied van 3.000 km² uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Dat is het begin geweest van het huidige Lorentz National Park . In 1978 werd er nog eens 21.500 km² toegevoegd en in 1997 kreeg het gebied zijn huidige naam. Bijzonder is dat er sinds 2005 geen personeel of bewaking meer in het park werkt. In 1999 werd het park toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Lorentz

Het park kent de grootste ecologische diversiteit ter wereld wat het gelijk tot een van de meest bijzondere parken ter wereld maakt.

Je kan je voorstellen dat het aantal soorten dieren hier onvoorstelbaar is. Het park herbergt 80% van alle zoogdiersoorten en 65% van alle vogelsoorten van Papoea.

Diversiteit Lorentz National Park

Lorentz heeft ook no vijf van de ecoregio’s van de Global 200 van het Wereld Natuurfonds. Dit zijn de Southern New Guinea Lowland Forests, New Guinea Montane Forests, New Guinea Central Range Subalpine Grasslands, New Guinea Mangroves en New Guinea Rivers and Streams. Deze feiten bewijzen wel dat dit park heel erg bijzonder is. Helaas zijn er veel bedreigingen voor het park zoals illegale houtkap, landbouw, stroperij en mijnbouw.

Lorentz

Mocht je in deze regio van Indonesië zijn bezoek dan zeker het Lorentz National Park. De natuur, de bergen, de omgeving en de diersoorten zijn schitterend. Het feit dat het slechts één van de drie nationale parken ter wereld is met een tropische gletsjer is al een reden dit park te bezoeken. Lorentz National Park is een absolute ‘must-see’ in Indonesië.

Locatie Lorentz National Park

Meer lezen over Indonesië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU