Palolem is een het plaatje wat je verwacht bij een tropisch paradijs. 35 kilometer ten zuiden van Margao vindt je hier de wuivende palmbomen, een perfecte baai, het gouden zandstrand en een schitterende uitzicht op de Sahyadri Hills. Dit is de ideale plek voor een paar dagen chillen aan het strand.

Palolem is hét strand in Goa

Palolem is de populairste badplaats in Goa onder buitenlandse toeristen. Het heeft echter niet meer de status zoals het die vroeger had. Vanaf november stroomt het hier vol met toeristen en in het hoogseizoen is het hier bijzonder druk. Je bent hier dan niet de enige met duizenden andere die een plekje zoeken op het strand. Kortom, het is zo’n typische plek waar het liefde op het eerste gezicht is of waar je gelijk weg wil.

Huur een brommer om de omgeving te verkennen!

Als je het geduld hebt om verder te kijken dan de drukte is het nog steeds de moeite waard met de palmbomen en de prachtige kustlijn. Als je dit niet kan is er altijd nog het kleinere, en minder bezochte Patnem Beach die op een paar minuten lopen ligt achter de landtong.

Palolem

Backpackersmagneet

Het is pas 15 jaar geleden dat het strand van Palolem nog totaal onontdekt was. Er kwamen weinig toeristen en er waren veel minder voorzieningen. Toen de schitterende baai werd ontdekt veranderde het in een backpackersmagneet met ongerepte stranden, geringe accommodatie, een relaxte sfeer en leuke feestjes.

Tegenwoordig is het niet meer on ongerept als het was en met de rust is het wel gedaan. Zwermen toeristen komen hier elk jaar en de prijzen stijgen met duizelingwekkende snelheid.

Ontwikkelingen Palolem

Sommige mensen vinden de ontwikkelingen alles behalve goed en trekken de vergelijking met bekende badplaatsen in Europa. En eerlijk is eerlijk, Palolem is ongekend druk in het hoogseizoen en het is zoeken naar een stukje strand.

Daarnaast zijn de vluchten naar dit stukje in Goa vanaf Engeland sterk in prijs verlaagd waardoor hetzelfde scenario dreigt als Kuta op Bali. Hordes dronken Engelse vriendengroepen in voetbalshirts verzameld in pubs.

Maar ondanks al deze ontwikkelingen heeft het nog steeds zijn charme, zoals ook Kuta dat heeft. Het nachtleven is nog steeds niet groots op een paar strandfeesten in het jaar na. Als je zoek bent naar een plek om te relaxen, een beetje zwemmen, massages of yoga lessen op een mooi, maar druk strand dan is Palolem misschien wel iets voor jou.

Palolem

Locatie Palolem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven