Kailasa Tempel

De Kailasa tempel in India worden ook wel het achtste wereldwonder genoemd. En dat is niet zonder reden. De Kailasa tempels zijn namelijk het grootste monolithische beeldhouwwerk op deze planeet. Dit houdt in dat de tempels uit één stuk steen zijn gehouwen. Het is hierdoor een unieke bezienswaardigheid in India.

Kailasa Tempel; een stuk graniet met geschiedenis

De prachtige uitgehakte tempels van Kailasa zijn te vinden bij Ellora in de regio Maharashtra in India.  De tempels zijn in 760 na Christus aangelegd door Rachtrakuta-koning Krishna I. als eerbetoon aan de verschillende hindoe goden.

De Kailasa tempels zijn een bezienswaardigheid van formaat, (letterlijk) in India.

Kailas tempel

Kailas

De Kailasa tempel

In het 2 kilometer lange gebied kun je zo’n 34 tempels en kloosters vinden, waarvan Kailasa de belangrijkste is. Er zijn dus nog meer uitgehakte tempels te vinden in de omgeving, maar deze zijn niet zo indrukwekkend als de Kailasa.

Wat de Kailasa zo indrukwekkend maakt, is de grootte van de tempel en zijn gedetailleerde versieringen. Er werd in totaal meer dan 200.000 ton graniet uitgehakt voor de verschillende tempels in de omgeving.

Het verwijderen van het graniet gebeurde in die tijd nog met hamer en beitel. Je kunt je dan ook voorstellen dat ze meer dan 2 decennia bezig zijn geweest met het uithakken van de rotsen.

De Kailasa tempel loopt in een U-vorm en is zo’n 50 meter diep en 3 verdiepingen hoog. Bijna elke vierkante centimeter in de tempel is bedekt met uitgehouwen versieringen.

De verschillende tempels zijn een eerbetoon aan de verschillende hindoegoden. De belangrijkste hindoegod die vereerd wordt in de tempel is Shiva. Naast de gravures aan de hindoegoden kun je in de verschillende tempels bijna 30 miljoen Sanskrietgravures vinden.

TIP ♥ – Wandel ook naar de bovenste rand van het complex, zodat je de tempels van boven kunt bekijken.

De tempel is dus echt prachtig om te aanschouwen en mag eigenlijk niet overgeslagen worden wanneer je naar India afreist!

Hoe kom je er?

De Kailasa tempels zijn te vinden bij de plaats Ellora, in de regio Maharashtra in India. De Kailasa tempels liggen op een paar kilometer afstand van de stad en zijn gemakkelijk te bereiken vanaf hier.

Je kunt de tempels bezoeken met een tour of op eigen gelegenheid. Het leuke van de tour is dat je uitleg krijgt over de oude tempels. Het is overigens ook mogelijk om een zelf een gids te huren bij de ingang van de tempels.

De tour is ook te boeken vanuit de stad Aurangabad. Deze stad ligt op een uur rijden van de tempels waardoor een dag-tour goed te doen is vanaf hier.

De stad Ellora is te bereiken via verschillende bussen in het land. Het dichtstbijzijnde treinstation in Ellora kun je vinden in de plaats Aurangabad. Aurangabad heeft connecties met grotere steden zoals Mumbai.

Overnachten

Op de tempels van Kailasa na zijn er geen grote bezienswaardigheden te vinden in de omgeving van Ellora. Dit is ook terug te zien in het aantal accommodaties dat je kunt vinden in de regio.

Er zijn namelijk maar enkele accommodaties beschikbaar in Ellora. Dit heeft te maken met het feit dat de tempels ook goed te bereiken zijn met een dag-tour uit Aurangabad.

Veel mensen kiezen er dus voor om te overnachten in deze stad en de tempels met een tour te bezoeken.

TIP ♥ – reserveer hier je accommodatie voor Ellora of voor Aurangabad

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven