Corbett National Park

Het Corbett National Park werd in 1936 opgericht en is daarmee het oudste national park van India. Het is vernoemd naar de legendarische Britse jager Jim Corbett die het Kumaon gebied op de kaart zette. Hij werd vereerd door de lokale bevolking voor het doden van gevaarlijke tijgers. Uiteindelijk schoot hij meer tijgers met zijn camera dan zijn geweer en werd hij beroemd als voorvechter voor het behoud van deze bijzondere dieren.

Corbett National Park

Als je zeker wil zijn van het spotten van tijgers kan je beter richting het Bandhavgarh National Park. Toch leven er in het Corbett National Park meer tijgers, zo’n 220. Maar de tijgers in het Corbett National Park worden niet gevoed of ‘gevolgd’. Je moet dus een beetje geluk hebben wil je hier een tijger spotten.

Corbett National Park

ok zonder dat je een tijger ziet zullen natuurliefhebbers nog steeds de tijd van hun leven hebben in dit ruim 1.300 vierkante kilometer grote nationale park. De omgeving, met een verscheidenheid aan grasland, bossen en rivieren (Ramganga) liggen in een prachtige locatie rondom de uitlopers van de Himalaya.

Naast tijgers leven er namelijk nog een groot aantal wilde dieren in dit prachtige park. Zo leven er ook 200 tot 300 wilde olifanten, beren, makaken, pauwen, otters, herten, krokodillen, wilde zwijnen en zelfs luipaarden. In het Ramganga Reservoir trekt daarnaast nog van half december tot eind maart een groot aantallen trekvogels over.

Dhikala

Van alle zones die Corbett ontdekte, Bijrani , Dhikala , Dhela , Durga Devi , Jhirna en Sonanadi, is Dhikala het hoogtepunt van het park. Het ligt diep in het Corbett National Park en hier vind je de meeste dieren.

Het is geopend van 15 november tot 15 juni en alleen voor gasten die overnachten. De zones Jhirna en Dhela, in het zuidelijke deel van de park, zijn de enige zones die het hele jaar geopend zijn maar de kans dat je hier wilde dieren spot is vrij klein.

Corbett National Park

Locatie Corbett National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven