Bandhavgarh National Park

Als je op zoek bent naar tijgers in India hoef je niet verder te zoeken dan het Bandhavgarh National Park. Een paar dagen in dit nationale park staat garant voor het spotten van tijgers. Hoewel het een vrij klein park is heeft het het grooste aantal tijgers in India. Behalve tijgers vind je hier ook luipaarden, herten en zwijnen.

Bandhavgarh National Park

Het Bandhavgarh National Park ligt verborgen in de heuvels van noordoost India. Naast de beroemdste inwoner van dit park, de tijger, en de andere wilde dieren hier liggen er ook nog een aantal fascinerende ruïnes.

Het is een lange reis om vanuit Jabalpur or Khajuraho door de poorten van het Bandhavgarh park te wandelen maar het is het allemaal waard.

De meeste accommodatie rondom het park liggen aan de poorten van het park waardoor je eersterangs plekken hebt op het indrukwekkende park. Net als Kanha National Park heeft ook Bandhavgarh veel budget accommodatie waardoor het een ideale plek is voor backpackers en budget reizigers die op zoek zijn naar een stukje wildernis.

Bandhavgarh National Park

Het Bandhavgarh National Park dankt zijn naam aan een oud fort dat hier op 800 meter hoge kliffen ligt. Bij het oude fort zitten veel gieren die beschutting vinden in de hoogte muren van het fort. Je kan het forten bezoeken met een 4WD tijdens eend dagtrip aan het Bandhavgarh National Park maar je zal wel entreekosten moeten betalen.

Bij het fort liggen ook nog een aantal kleine tempels gebouwd door monniken. Er staat/ligt ook nog een stenen beeld uit de 10e eeuw van Vishnu liggend op zijn cobra.

Dieren spotten in Bandhavgarh National Park

Hoewel er in het hele park maar zo’n 35 tot 40 tijgers lopen is de kans heel er groot dat je er één ziet tijdens je trip. De jeep safaris rijden speciale routes door het gebied waar de tijgers leven waardoor je er altijd wel eentje spot. Het park bestaat voornamelijk uit een ruig, heuvelachtig landschap met bossen.

Dit vormt een ideale leefomgeving voor de vele tijgers en andere wilde dieren hier. Naast tijgers kan je nog meer dieren tegenkomen. Zo leven hier ook hergen, luiaards, stekelvarkens, vossen en zelfs hyena’s.

TIP ♥ – als je geluk hebt kan je zelfs luipaarden spotten (hoewel deze bijna nooit gezien worden). Naast deze landdieren herbergt het Bandhavgarh National Park ook nog een groot aantal tropische vogels.

Bandhavgarh National Park

Het park is te bereiken via het laid-back dorpje Tala, 32 kilometer van Umaria waar het dichtstbijzijnde treinstation ligt.

Locatie Bandhavgarh National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven