Kanha National Park

Het Kanha National Park staat bekend als he mooiste wildlife reserve van India. Het park is zo’n 340 vierkante kilometer groot bestaande uit loofbossen, graslandschappen, heuvels en rivieren. Daarnaast leven er nog honderden soorten vogels en dieren in het park, waaronder tijgers. Iedereen die van natuur houdt zou hier een paar dagen moeten rondbrengen!

Kanha National Park

Het park ligt op zo’n 1.000 kilometer ten zuiden van Delhi. Ondanks de lange vlucht die je moet nemen om er te komen is het absoluut de moeite waard. Zeker in de ochtendgloren heeft het park een magische uitstraling.

De kans dat je daadwerkelijk een tijger ziet is vrij klein, hiervoor kan je beter naar het Bandhavgarh National Park. Maar treur niet als je er geen een ziet, in het park leven genoeg andere bijzondere dieren. Dit in combinatie met de schitterende natuur maken het een prachtige plek om een paar dagen door te brengen.

Kanha National Park

Het park

Welke dieren je zal spotten is afhankelijk van waar je gids je mee naar toe neemt. Er zijn twee belangrijke ingangen bij Kisli in het westen en Mukki, 35 kilometer verderop in het zuiden. Het Kanha National Park staat bekend om de glooiende weiden en de rivierdalen.

Er leeft een groot aantal herten in het park waaronder de bedreigde barasingha (moeras herten) die op het punt van uitsterven stonden sinds de jaren ’60. De herten (het favoriete menu van de tijger) komen in grote aantallen samen tijdens de bronstijd in begin juli. Mocht je er rond deze tijd zijn dan is het niet gek als je er een paar duizend ziet.

De bossen in het Kanha National Park zijn uitlopers van de Maikal Ridge en bestaan vooral uit teak en vochtig loofbos. Dit doet je denken aan de bossen die je vindt in Noord Europa. Hoog in de bomen leven apen terwijl op de grond de grootse runderen ter wereld (whilegaur) rondlopen.

Door de vele toeristen die hier komen zijn de runderen enigszins gewend aan de flitsen van de camera maar het is verstandig om op een veilige afstand te blijven.

Kanha National Park

Naast tijgers, apen en herten vind je verder nog wilde honden, stekelvarkens, pythons, luiaards en wilde zwijnen. Als je heel veel geluk hebt kan je zelfs een luipaard spotten hoewel deze vaak uit de buurt van mensen en auto’s blijven. In het Kanha National Park vliegen ook nog een aantal exotische vogels en roofvogels.

Locatie Kanha National Park

0 gedachten over “Kanha National Park”

  1. Gerard beurskens

    Wij hebben Kanha NP ervaren als het beste NP. Niet alleen doordat we daar Naina zagen, maar vooral door de maximumsnelheid van de jeeps, de spreiding van de jeeps en de deskundigheid van zowel de gidsen als de chauffeurs. Waardering !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven