Gokarna is een zekerheid als het aankomt op de favoriete stranden van India. Gokarna is meer laid-back en minder gecommercialiseerde dan Goa. De mensen die hier komen zijn op zoek naar rust en een low-key strandvakantie en niet naar de Full Moon party’s. De meeste accommodatie bestaan uit bamboe hutjes langs de verschillende stukken van de prachtige kust.

Laid-back Gokarna

Gokarna ligt ten noorden van Mangalore, en het staat sinds 1990 stevig op de radar van menig reiziger. Dat er in het hoogseizoen steeds meer toeristen komen heeft gelukkig geen invloed op de charme van de stad.

Het is en blijft een mooie stadje waar veel pelgrims komen en toeristen en locals zonder problemen door elkaar leven. Het is hier een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Anjuna of Vagator.

TIP ♥ – huur een brommer en verken de omgeving!

Gokarna

Wat is er te doen?

Je kan in Gokara goed surfen en het staat bekend om de culturele highlights die je kan bezoeken. In heel het land staat dit kleine dorp bekend om zijn mooie stranden en de schitterende omgeving. De middeleeuwse stad met de Mahabaleshwar Tempel maakt Gokarna tot één van de bekendste pelgrimssteden van India onder de hindoes.

Bijna nergens in India is het makkelijker om je te mengen in de lokale cultuur, tradities en festivals terwijl je tussendoor met je surfplank kan ontspannen in het water.

Je kunt ook in je hangmat chillen aan het strand, verse vis eten in één van de restaurants, een hindoefestival bekijken of met monniken praten in de Gokarnas Rama Tempel.

Als dat niet jou ding is kan je altijd nog de schitterende baaien ontdekken tijdens één van de trekkings die je hier kan doen of een yoga sessie volgen op het strand om ’s avonds te genieten van een schitterende zonsondergang. Er is werkelijk van alles te doen.

TIP ♥ – let op wat je draagt. De hindoe-cultuur zit hier vrij diep dus kleed je gepast.

Stranden van India

Omgeving Gokarna

De omgeving is net zo mooi als het strand. Het land rondom Gokarna wordt gebruikt voor het verbouwen van rijst. Van juli tot oktober zie je hier de groenste rijstvelden wat de hele omgeving nog mooier maakt.  Van november tot mei worden er groenten als zoete aardappel, spinazie, watermeloen, aubergine, munt, basilicum en bonen verbouwd.

Hoewel het minder druk en bekend is dan andere badplaatsen in India vind je hier alles wat je nodig hebt. Je hebt restaurants, souvenirwinkels, reisbureaus, bars en ATM’s.

Locatie Gokarna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven