Het Amber Fort, of Ajmer Fort, zoals het ook wel genoemd wordt is één van de populairste gebouwen in India en wordt drukt bezocht. Er komen gemiddeld 5.000 mensen per dag! Het fort is gebouwd uit een koninklijk paleis van lichtgeel en roze zandsteen in combinatie met marmer.

Er zijn vier grote delen in het fort met elk een eigen binnenplaats. Het diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk.

Het gigantische Amber Fort

Het fort werd in 1592 gebouwd door Raja Jai Singh l en later werden er delen bijgebouwd door Sawai Jai Sing. Het Amber Fort ligt dicht bij de stad Jaipur. Het is gebouwd in een plaatsje wat vroeger een klein dorpje was, genaamd Amba.

Later werd dit stadje onder het gezag van de Kachwaha clan, onder leiding van Akbar de Grote, de hoofdstad van zijn rijk en er werd begonnen aan de bouw van het paleis. Amba bleef de hoofdstad tot in 1727 Sawai Jai Sing de hoofdstad verhuisde naar Jaipur.

TIP ♥ – entree is 200 roepie per persoon. Een audiotour kost 150 roepie.

Amber Fort

Hoe kom je binnen?

Dit prachtige fort bestaat grotendeels uit een paleiscomplex, gebouwd uit lichtgeel en roze zandsteen en wit marmer. Het is verdeeld in vier hoofddelen, elk met een eigen binnenplaats. Het fort ligt op een flinke heuvel en in ongeveer 10 minuten loop je naar de ingang van het fort.

Je kunt ook een 4WD inhuren die je naar boven brengt voor zo’n 400 roepie. Je komt he Amber Fort binnen door de Suraj Pol (Sun Gate) of de Chand Pol.

TIP ♥ – We raden aan om een gids of audioguide in te huren omdat er bijna geen Engels wegwijzers staan.

Hoe kom je er?

Er rijden een paar bussen naar Amber vanuit Jaipur. Het is maar 15 minuten rijden en kost je hooguit 20 roepie. Een rickshaw kost zeker 500 roepie voor een een ritje Jaipur – Amber en terug.

Locatie Amber Fort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven