Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bangalore

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Metropool Bangalore is de grootste stad in het zuiden van India. Als je op zoek bent naar indrukwekkende historische bezienswaardigheden is Bangalore niet jou ding. Deze stad gaat gepaard met eersteklas winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. In een heerlijk klimaat kan deze bruisende stad je een paar heerlijke dagen bezorgen.

Bangalore; de hipste stad van India

Bangalore is een compleet andere wereld dan andere grote steden in India. Van een ‘kleine’, charmante stad met iets meer dan 600.000 inwoners is het door de opkomende IT wereld getransformeerd tot een trendy, high-speed, 24/7 life, bruisende megalopolis van met meer dan acht miljoen inwoners.

De Indiase cultuur is deze dage ver te zeken met een kopie’s van Starbucks op elke hoek van de straat, een flashy nieuwe luchthaven en ultra moderne metro en een leger aan jonge Indiërs gekleed in designer kleding.

De stad heeft niet heel veel bezienswaardigheden. Je komt hier niet voor de tempels of cultuur.

Het is een grote studentenstad geworden die de strijd aan gaat met Mumbai. Gelukkig ziet de overheid ook de problemen met de verstedelijking van de stad en doet het haar best om het een ‘groene’ stad te houden en het oude centrum (uit de Britse Raj tijd) in tact te laten.

Bangalore

Het oud en nieuwe Bangalore

Het centrum van het moderne deel ligt ongeveer vier kilometer ten oosten van Kempe Gowda Circle. Hier vind je het grooste deel van de mid-range accommodatie, restaurants, bars, winkels, toeristische informatie en banken.

In het oosten van Bangalore ligt het Cubbon Park en een aantal musea die niet echt boeiend zijn. Het échte Indiase deel ligt in het zuiden van de stad. Hier vind je de bekende wirwar van onoverzichtelijke straatjes met de grootste drukte rondom de Gandhi markten.

Bijzondere mix

De stad mag dan geen Delhi zijn met de vele culturele bezienswaardigheden en bijzondere mix van cultuur en modern maar het is wel een stad waar je even kan ontsnappen aan het typische India. Als je de drukte, het Indische eten, de tempels en échte Indiërs even zat bent is Bangalore een welkome verrassing.

Bangalore
Bangalore

Zo kom je er

Bangalore is op verschillende manieren te bereiken. De makkelijkste manieren zijn de bus, vliegtuig of de trein. Welke je kiest is afhankelijk van je budget. Check hieronder de prijzen voor de bus of trein.

Locatie Bangalore

Meer lezen over India?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU