Bangalore is de grootste stad in het zuiden van India. Als je op zoek bent naar indrukwekkende historische bezienswaardigheden is Bangalore niet jouw ding. Deze stad gaat gepaard met eersteklas winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. In een heerlijk klimaat kan deze bruisende stad je een paar heerlijke dagen bezorgen.

Bangalore; de hipste stad van India

Bangalore is een compleet andere wereld dan andere grote steden in India. Van een ‘kleine’, charmante stad met iets meer dan 13 miljoen inwoners is het door de opkomende IT-wereld getransformeerd tot een trendy, high-speed, 24/7 life, bruisende megalopolis van met meer dan acht miljoen inwoners.

De Indiase cultuur is ver te zoeken met een kopie’s van Starbucks op elke hoek van de straat, een flashy nieuwe luchthaven en ultramoderne metro en een leger aan jonge Indiërs gekleed in designer kleding.

De stad heeft niet heel veel bezienswaardigheden. Je komt hier niet voor de tempels of cultuur.

Het is een grote studentenstad geworden die de strijd aan gaat met Mumbai. Gelukkig ziet de overheid ook de problemen met de verstedelijking van de stad en doet het haar best om het een ‘groene’ stad te houden en het oude centrum (uit de Britse Raj tijd) intact te laten.

Bangalore
Typisch straatbeeld van Bangalore

Mix van cultuur en modern

Het centrum van het moderne deel ligt ongeveer vier kilometer ten oosten van Kempe Gowda Circle. Hier vind je het grootste deel van de mid-range accommodatie, restaurants, bars, winkels, toeristische informatie en banken.

In het oosten van Bangalore ligt het Cubbon Park en een aantal musea die niet echt boeiend zijn. Het échte Indiase deel ligt in het zuiden van de stad. Hier vind je de bekende wirwar van onoverzichtelijke straatjes met de grootste drukte rondom de Gandhi markten.

De stad mag dan geen Delhi zijn met de vele culturele bezienswaardigheden en bijzondere mix van cultuur en modern, maar het is wel een stad waar je even kan ontsnappen aan het typische India. Als je de drukte, het Indische eten, de tempels en échte Indiërs even zat bent is Bangalore een welkome verrassing.

8 leuke dingen om te doen in Bangalore

In een grote hippe stad als Bangalore is meer dan genoeg te doen. Je kunt hier gemakkelijk een aantal dagen spenderen als je van cultuur, lekker eten en andere uitstapjes houdt. Wij geven je graag een aantal tips voor leuke dingen om te doen in Bangalore.

#1 Bezoek Bangalore Palace

Als je op zoek bent naar een doorkijk in de geschiedenis van Bangalore en India dan is een bezoek aan Bangalore Palace misschien interessant. Het is gebouwd in 1887 en heeft veel karakteristieke kenmerken die heel indrukwekkend zijn.

Het is een bijzonder paleis en ziet er anders uit dan waarschijnlijk vele andere paleizen die je ooit hebt bekeken. Er worden hier bruiloften georganiseerd en ook kun je hier af en toe terecht voor een muziekconcert. Tijdens een bezoek aan Bangalore Palace kun je geregeld indrukwekkende tentoonstellingen gaan bekijken.

Een van de bijzondere dingen die je hier kunt bekijken is een collectie van vintage auto’s.

Bangalore Palace
Het indrukwekkende Bangalore Royal Palace en tuin

#2 Bezoek Lalbagh Botanical Garden

Op slechts 4 kilometer afstand van het centrum van Bangalore ligt de Lalbagh Botanical Garden. Het park is het hele jaar geopend van 6:00 tot 18:00 uur in de avond. De perfecte plek om lekker rond te struinen, tot rust te komen en te genieten van een picknick.

Om binnen te komen dien je wel entree te betalen, maar dit kan gewoon aan de ingang. Je hoeft niet van tevoren te reserveren. Er worden diverse events georganiseerd door het jaar heen. Denk aan bloemenshows en andere tentoonstellingen.

De beste tijd om het park te bezoeken is in de ochtend of later in de middag. Dan is het minder druk en kun je de hitte vermijden.

Lalbagh Garden
Uitzicht over Lalbagh Lake

#3 Winkelen in Commercial Street

Als je even genoeg hebt van de culturele bezienswaardigheden kun je lekker winkelen in Commercial Street. Daar staat deze straat ook om bekend, zowel bij toeristen als bij de locals. Je kunt hier terecht voor de bekende winkels zoals we die ook in Europa kennen, maar voor de meer authentieke ervaring bezoek je de straatmarkten.

Op de markt vind je souvenirs waar je net als op vele andere toeristische bestemming kunt onderhandelen over de prijs. Voor de honger kun je op Commercial Street terecht in een van de (internationale) restaurants of bij een van de kraampjes op straat met lokale specialiteiten.

#4 Wonderla Amusement Park

Als je op zoek bent naar een hele andere activiteit dan is het Wonderla Amusement Park misschien wel leuk. Het park ligt op ongeveer 28 kilometer afstand van Bangalore en je vindt hier ruim 60 attracties voor zowel kinderen als volwassenen van alle leeftijden.

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat het te warm is voor een attractiepark, er zijn hier namelijk ook meer dan genoeg waterattracties waarin je even kunt afkoelen.

Het park is iedere dag geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur en ook aan faciliteiten is hier geen gebrek. Er zijn voldoende mogelijkheden om lekker (of snel) te eten dus honger zul je ook niet hebben.

#5 Nandi Hills

Ben je op zoek naar het echte avontuur in Bangalore? Verdiep je dan eens in een bezoek aan Nandi Hills. Het is een schitterende omgeving met mooie groene vergezichten en diverse historische elementen zoals tempels en andere heiligdommen.

Nandi Hills ligt op 60 kilometer afstand van Bangalore en wordt dus ook vaak bezocht met een georganiseerde dagtocht. Er zijn verschillende opties die je kunt boeken. Denk bijvoorbeeld aan een dagtocht op de fiets of een dag die speciaal gericht is op het fotografen van vogels en andere diersoorten.

TIP ♥ – meer fan van wandelen? Boek dan een (meerdaagse) hike door de Nandi Hills.

Nandi Hills
Zonsondergang bij de Nandi Hills

#6 Culinair uitstapje naar Food Street

Voor de echte liefhebbers van de lokale keuken in India kun je terecht op Food Street. Deze straat is gelegen in Puram, een van de oudste stadsgedeeltes van Bangalore. Natuurlijk kun je hier terecht voor de typische gerechten waar India om bekend staat, maar op Food Street zijn ook diverse specialiteiten te proeven die juist typerend zijn voor de regio rondom Bangalore.

De prijzen op Food Street zijn nog steeds laag dus je hoeft niet te besparen op alles wat je zou willen proeven.

Op zoek naar een echte unieke ervaring? Bezoek dan Food Street tijdens Diwali, een belangrijke landelijke feestdag in India. Food Street komt in deze tijd helemaal tot leven!

Eten in India
Vers eten vind je genoeg in India

#7 ISKCON tempel

Nog niet genoeg tempels gezien in India? Bezoek dan de ISKCON tempel in Bangalore, een van de grootste hindoeïstische tempels in Azië. Een van de belangrijkste doelen van deze tempel is om bezoekers meer spiritueel bewust te maken en wereldvrede te creëren.

De tempel zelf is een enorm gebouw wat redelijk modern oogt en waarvan de geschiedenis ook niet honderden jaren teruggaat. De tempel is namelijk pas in 1997 gebouwd!

De tempel gaat iedere ochtend om 4:00 uur open en sluit pas om 20:30 uur. De beste tijd om deze tempel te bezoeken is tijdens een van de feestdagen in India. Alles is dan namelijk uitbundig versierd en er worden verschillende festiviteiten georganiseerd.

De bekende tempel

#8 Zomerpaleis van Tipu Sultan

We borduren nog even voort op de paleizen rondom Bangalore. Deze mag namelijk niet ontbreken in het lijstje van leuke dingen om te doen in Bangalore. Het zomerpaleis van Tipu Sultan is midden in de oude stad gelegen en is vanuit alle hoeken goed te bereiken.

Als je een bezoek brengt aan dit paleis krijg je een goed beeld van hoe het leven van de rijkste mensen van Bangalore was in de 18e eeuw. Het paleis is omringd door grote groene tuinen met diverse fonteinen. Het zomerpaleis is gebouwd door Tipu Sultan, destijds de heerser van het koninkrijk Mysore.

Om het paleis te bezoeken wordt een entree gevraagd bij de ingang.

Bangalore
De Vidhana Soudha in Bangalore

Beste wijken om te overnachten in Bangalore

Er zijn talloze opties om te verblijven in Bangalore. Er zijn zelfs zoveel opties dat we begrijpen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wij nemen je daarom mee in verschillende wijken die om diverse reden geschikt zijn om te verblijven.

Indiranagar

In deze wijk kun je gerust verblijven als je op zoek bent naar een hippe omgeving. Hier zijn talloze opties om lekker te eten en in de avond een borrel te nemen in een van de omliggende barretjes. Overdag kun je hier terecht om lekker te winkelen. Belangrijk om te weten: Indiranagar is voor Indiase begrippen een van de duurdere wijken is in Bangalore.

TIP ♥ – check de beste accommodatie in Indiranagar

MG Road

MG Road is een van de drukste wegen in Bangalore, dus hier kun je vooral verblijven als je op zoek bent naar drukte en talloze activiteiten direct vanuit je verblijf. Naast het feit dat de weg erg druk is, is het ook een van de oudste wegen die Bangalore heeft, dus alles wat je hier vindt, is authentiek. Ook hier vind je talloze winkels en restaurants waar je je hart kunt ophalen.

TIP ♥ – check de beste accommodatie in MG Road

Jayanagar

Toch op zoek naar een iets rustigere omgeving? Boek dan een hotel in de wijk Jayanagar. Deze omgeving is groen en geeft minder het gevoel dat je midden in de stad verblijft. Natuurlijk is vanaf Jayanagar nog steeds alles in Bangalore goed te bereiken, maar ook in de wijk zelf is voldoende te zien.

TIP ♥ – check de beste accommodatie in Jayanagar

Hoe veel dagen heb je nodig in Bangalore?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om in te schatten hoeveel dagen je in Bangalore moet verblijven. Het is ook geheel afhankelijk van je eigen voorkeuren, de tijd die je te besteden hebt tijdens je vakantie en de activiteiten die je graag wil doen.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te bepalen welk budget je hebt in Bangalore en wat je hier allemaal mee zou willen doen.

Als je alleen de bekende attracties van de stad wil bekijken heb je voldoende aan 2 tot 3 dagen. Als je langer de tijd wil nemen voor alle bezienswaardigheden of misschien buiten de stad wil kijken naar diverse activiteiten zouden we adviseren om zeker 5 dagen in Bangalore te verblijven.

Ga je vanuit Bangalore ook andere steden bekijken zoals Mysore of Coorg? Dan kun je er gerust nog wel twee dagen aanplakken.

BangaloreHoe kom je er

Bangalore is op verschillende manieren te bereiken. De meest voor de hand liggende manier is om het vliegtuig te nemen vanaf Amsterdam. Er zijn diverse vliegmaatschappijen die naar Bangalore vliegen, waaronder KLM en Emirates. Er gaan echter weinig rechtstreekse vluchten naar Bangalore, meestal heb je een tussenstop ergens onderweg. Afhankelijk van hoe lang deze tussenstop is ben je meestal 12 tot 20 uur onderweg.

TIP ♥ – boek hier je ticket naar India.

Vanaf Delhi

Als je van New Delhi naar Bangalore wil reizen kun je een binnenlandse vlucht boeken, deze duurt ongeveer 2 uur. Als je graag meer van het land wil zien kun je ook met de trein of zelfs met de bus reizen tussen beide steden. De bus duurt echter wel erg lang, afhankelijk van de drukte op de weg ben je 30 tot 35 uur onderweg.

Vanaf Mumbai

Mumbai ligt iets dichter bij Bangalore en vanaf deze wereldstad ben je met het vliegtuig 1,5 tot 2 uur onderweg. Ook deze route kun je afleggen met de trein of als je op zoek bent naar avontuur, met de bus. Deze doet er vanaf Mumbai 16 tot 18 uur over.

Beste reistijd voor Bangalore

Over het algemeen zijn de wintermaanden, de beste maanden om Bangalore te bezoeken (oktober tot en met april). De temperatuur in deze maanden varieert van 15 tot 28 graden en dat maakt het perfect voor een gevarieerde vakantie.

Tijdens onze zomermaanden, van juni tot september, zou je Bangalore ook kunnen bezoeken, maar hou dan wel rekening met een aantal stevige buien. De temperatuur is wel aangenaam.

Tussen maart en mei kun je beter wegblijven uit Bangalore, de temperaturen kunnen hier dan namelijk oplopen tot maar liefst 40 graden!

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven