Van alle stranden in India heeft dit strand de hipste naam. Vagator staat bekend om de ruige kliffen, landtongen, veel groen en het zandstrand. Het maakt dit strand, en het dichtbij gelegen Chapora, één van de mooiste strandgebieden in het noorden van Goa. Het staat daarom ook niet bekend als het mooiste strand met het helderste water, maar het zijn vooral de twee stadjes die deze plek op de kaart hebben gezet.

De feestjes van Vagator

Veel backpackers komen hier voor de outdoor feesten die Goa beroemd hebben gemaakt. Backpackers, en andere reizigers, blijven hier meestal langer dan gepland, soms wel maanden achter elkaar. Vagator ligt maar een paar kilometer van een ander bekend strand in Goa; Anjuna.

Het is ondanks de populariteit onder backpackers nog niet zo ontwikkeld als andere bekende stranden.

TIP ♥ – meer over de stranden in deze regio lees je op de pagina Goa

Vagator mag dan niet het witte zandstrand hebben en het typische turquoise water, het heeft wel brede zandstranden waardoor het ook wel bekend staat als Big Vagator.

Hoewel het een bekende badplaats is, is het geen plek om lekker ontspannen op het strand of een paar baantjes te zwemmen in zee. Er komen namelijk dagelijks bussen met toeristen en locals op zoek naar onvergetelijke feestjes.

Vagator

Gelukkig is het niet alleen maar feesten en dronken backpackers wat de klok slaat. Er zijn namelijk in de buurt genoeg stranden waar je wel in je hangmat kan genieten van de rust na een avondje feesten.

TIP ♥ – huur een brommer om de omliggende omgeving te verkennen.

De bekendste stranden

Orzan Vagator (Little Vagator) is een klein strand met mooie baaien. Het strand wordt geflankeerd door een steile wand met afbrokkelende palmbomen. Vraag aan de locals hier hoe je er kan komen.

Vanaf de weg tussen Chapora–Anjuna kan je een klein zijpaadje nemen, meestal staan hier genoeg brommers en fietsen dus het is makkelijk te herkennen.

Een strand waar al jaren veel Italianen komen is Spaghetti Beach. Dit is het mooiste strand in de buurt met genoeg accommodatie in de vorm van hutjes aan het strand met uitzicht op de rotsen.

TIP ♥ – check voor meer info ook Tour My India

Locatie Vagator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven