Mumbai is één van India’s bekendste steden, en het is groot! Het is een stad vol harde werkers, zwerfhonden en exotische vogels, dromers, kunstenaars en miljoenen andere mensen. Dit is tevens de plek van Bollywood en de stad vol contrasten met de grootste sloppenwijken van Azië, maar ook ’s werelds duurste huizen en het grootste tropische bos in een stad. Deze stad is het kloppende hart van India en heeft zelfs zijn eigen taal (Bambaiyya Hindi)! Mumbai is uniek in alle opzichten!

De wondere wereld van Mumbai

Hoewel Mumbai heel erg druk aandoet hoeft het niet zo overweldigend te zijn als je denkt. Deze stad heeft zijn eigen ritme en het duurt even voordat je die gevonden hebt. In dat opzicht lijkt de stad op Bangkok. You’ll love it or hate it.

Het is één van de meeste energieke steden van het land en de meeste reizigers worden overvallen door de stuwende kracht van het Indiase bedrijfsleven, de industrie en handel, de filmindustrie en de mensen.

Als je hier bent vergeet dan zeker niet wat te drinken in het Taj Mahal Palace Hotel

Mumbai is een mooie plek om de tijd te doden. En of je het mooi vindt of niet, als je overweg kan met de hitte, de vochtigheid en uitlaatgassen van deze meedogenloze drukte zal het een bijzondere herinnering worden. Geef het die tijd en ontdek een bijna magische plek waar je, nadat je het in je hart hebt gesloten, niet meer weg wil.

Mumbai
Budget India

Chaos, tekort aan ruimte en power

Het moment dat je de stad binnenkomt kan wat overweldigend zijn. Er lijkt een chronisch tekort aan ruimte waardoor je constant tegen mensen aan loopt. Mumbai is eigenlijk een eiland aangezien het gebouwd is op een landtong gelegen aan de Arabische Zee.

De stad is verbonden met het vaste land met bruggen. In 500 jaar is Mumbai veranderd van een afgelegen vissersdorp tot een metropool waar meer dan 16 miljoen(!) mensen wonen.

Het is de grootste stad van India en één van de grootste steden op aarde. Mumbai lijkt veel te klein voor het aantal mensen, huizen, auto’s en bedrijven maar dat maakt de stad wat het is. Het is niet overdreven om te zeggen dat Mumbai de drijvende kracht van India’s economie is. Het zorgt voor één derde van India’s belastinginkomsten. De haven zorgt voor de helft van alle handel, de filmindustrie is de meest productieve ter wereld.

Het contrast tussen rijk en arm

De keerzijde van het succes is dat er veel armoede is. Oude vervallen wijken wisselen elkaar af met dure kantoorpanden en zwervers lopen naast tieners die gekleed zijn in de hipste en duurste kleding. Met zegt dat Mumbai elke dag 500 mensen trekt op zoek naar werk. Degene met geluk vinden werk en huisvesting, maar het merendeel eindigt op straat of in één van de grootste sloppenwijken van Azië genoodzaakt tot bedelen.

9x leuke dingen om te doen of zien

Mumbai is een gigantische stad. In de paar dagen dat je er bent (waarschijnlijk) is het bijna onmogelijk om alle hoogtepunten van de stad te zien, maar we kunnen je een aardig eind op weg helpen. Wij raden aan om minimaal 3 volle dagen in de stad te verblijven als je de belangrijkste bezienswaardigheden wil spotten. Hieronder een rijtje met dingen om te doen of bezoeken.

#1 Ga naar de Gateway of India

Een must-see als. Google Mumbai en de kans is groot dat je dit iconische bouwwerk als eerste ziet. Mumbai is de Gateway of India en andersom. De Gateway of India is het beginpunt als je de stad wilt verkennen. Het is het belangrijkste monument van Mumbai, gebouwd in de tijd van de Britten als een triomfboog om het bezoek van koning George V en koningin Mary te herdenken.

De architectuur is indrukwekkend, zeker de vier torens. Deze beroemde plaats trekt duizenden toeristen.

TIP ♥ – toegang tot de Gateway of India is gratis.

#2 Spring in een TukTuk voor een Bollywood-tour

Iedereen kent Bollywood. Mumbai is DE plek van de Bollywood films. En waar je in Hollywood de bekende Hollywood tours kunt doen (langs huizen van bekende sterren) kan dat in Mumbai natuurlijk ook. Je rijdt langs huizen, maar je ziet ook wat er achter de camera gebeurt in Bollywood’s mega studio’s.

Tijdens deze rondleidingen wordt je rondgeleid door de studio’s als Film City of Mehboob Studio. Je kunt ook naar de Walk of Fame in de Bandra Bandstand Promenade. Hier vind je zes standbeelden van legendarische acteurs en 25 handdrukken of handtekeningen van andere acteurs en actrices.

#3 Verken de Elephanta Caves

Bij de Gateway if India vertrekken ook de boten naar de Elephanta Caves. De Elephanta Caves liggen op 10 kilometer van de stad op het eiland Elephanta. De 50 minuten durende boottocht is al een ervaring, maar dit werelderfgoed van UNESCO net zo indrukwekkend.

De grotten zijn verdeeld in twee groepen; een groep vijf hindoeïstische grotten en een groep boeddhistische grotten.

TIP ♥ – de eerste boot gaat om 9:00 uur, de laatste om 14:00 uur. Een bootticket kost 150 roepie.

#4 Maak een ritje in de trein

Het vervoeren van maximaal 8 miljoen passagiers per dag in Mumbai is een bezienswaardigheid op zich. Bijzonder, luidruchtig, chaotisch en druk, maar wel leuk en uniek! Een populair gezegde luidt: ‘Als je niet lokaal hebt gereisd, heb je Mumbai niet gezien’.

#5 Maak een wandeling over Marine Drive

Marine Drive is DE boulevard van Mumbai. Het nachtleven van de stad komt hier tot leven bij Marine Drive. Je kunt hier lekke lopen en mensen kijken, maar ook een terrasje pakken en het leven in Mumbai aanschouwen.

Zeker na 18:00 uur is het hier erg gezellig wanneer niet alleen reizigers, maar ook locals zich hier begeven. De zonsondergang bekijken kan hier ook prima.

TIP ♥ – op zoek naar goede tours? Kijk dan eens bij Grand Tours

Mumbai

De Elephanta Caves

#6 Lekker relaxen op het strand

Mumbai is ook beroemd vanwege zijn stranden. De populairste zijn Chowpatty Beach en Juhu Beach. Deze twee stranden zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf elke hoek van de stad. Een wandelingen terwijl je geniet van de prachtige zonsondergang is net zo leuk.

Je vindt aan het strand verschillende restaurantjes en cafes.

TIP ♥ – zwemmen wordt afgeraden door de kwaliteit van het zwemwater.

#7 Verbaas je op de architectuurgebouwen van Mumbai

Mumbai heeft veel gebouwen en historische monumenten die cultureel ergfoed zijn. De meeste van deze gebouwen zijn gebouwd in de tijd van de Britten en worden nu onderhouden door het Heritage Heritage Conservation Committee Mumbai.

De bekendste gebouwen zijn het Chhatrapati Shivaji Terminus, het BMC-gebouw, de Asiatic Library, de Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya en het universiteitsgebouw van Mumbai.

#8 Bezoek de Haji Ali Dargah

De Haji Ali Dargah, gelegen aan de kust, is een van de meest bezochte religieuze plekken in Mumbai. Bezoekers van over de hele wereld, ongeacht kaste, geslacht en religie, komen hier om hun respect te geven aan Pir Haji Ali.

Er zijn verschillende mythen, legendes van wonderen en verhalen over deze plek. Probeer de Dargah op vrijdag te bezoeken om de Sufi Qawwali mee te maken.

TIP ♥ – het is elke dag van 6:00 tot 22:00 uur geopend. Toegang is gratis.

#9 Proef al het lekkere eten

Dit is een absolute must wanneer je in een stad als Mumbai bent. Deze stad is beroemd om zijn heerlijke streetfood. Van de bekende hawkers tot draagbare kraampjes, je kunt hier letterlijk overal eten kopen. En het beste; streetfood is goedkoper in vergelijking met restaurants en andere eetgelegenheden in de stad.

Er is echt van alles top koop. Laat je verrassen door de heerlijke lokale gerechten. Je wil niet meer anders daarna!

Mumbai

De Haji Ali Dargah

Beste reistijd

Mumbai heeft het hele jaar een aangenaam klimaat. Het is er lekker warm en er zijn genoeg plekken en parken om te ontsnappen aan de hitte als het echt te heet wordt. De stad heeft een zachte winter die ideaal is om te reizen. Zomers kunnen warm en vochtig zijn. Tijdens het moessonseizoen heb je overvloedige regenval in Mumbai.

De beste tijd om Mumbai te bezoeken is tussen van oktober tot en met april.

Mumbai

Locatie Mumbai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven