Good old Anjuna. Bekend sinds de tijd van de hippies en hierdoor één van India’s bekendste badplaatsen, en niet alleen om het strand. De rommelmarkt die hier elke woensdag wordt gehouden is beroemd. Anjuna trekt nog steeds backpackers en andere toeristen die op zoek zijn naar een dosis ‘hippie-scene’.

Hippietown Anjuna

Dit strand ligt in de regio van Goa, waar je nog vele andere stranden vindt. Hoewel Anjuna niet het mooiste strand heeft komen mensen hier vooral vanwege de sfeer. Dit strand ligt langs de kust van Baga. Het heeft altijd bekend gestaan vanwege de Full Moon party’s die hier werden gehouden.

Locals en toeristen kwamen hier om voor maanden een huisje te huren, palmbomen te verven en te feesten aan het strand in hippie kleding. Nog steeds vind je hier oude hippies, locals, monniken, kunstenaars, ambachtslieden, toeristen en rondtrekkende expats hoewel dat vandaag de dag een stuk minder is.

TIP ♥ – check voor meer info ook Tour My India

Anjuna

Anjuna vandaag de dag

Het is nu vooral de rommelmarkt die de aandacht trekt. Het dorpje is de status van de hoogtijdagen een beetje kwijt maar het blijft een favoriet voor reizigers die hier lang verblijven. De meeste accommodatie, restaurants en bars vind je langs het strand.

Een gevolg van de afname in feestende hippies is dat het échte Anjuna weer tevoorschijn komt. De oude Portugese huizen en witte kerken die achter het gouden zandstrand liggen worden weer met veel belangstelling bezocht.

TIP ♥ – als je langer wil blijven kun je hier beter en huisje huren.

Stranden Anjuna

Het strand van in het noorden is niet het beste strand van Anjuna. Het strand is niet mooi en de vele verkopers van kasjmier evenals de, vaak dronken, dagjesmensen hier maken het verblijf geen feest. Het betere strand vindt je in het veder gelegen zuiden waar de sfeer veel beter is.

Het strand is hier mooier en de mensen gezelliger. Er wordt muziek gedraaid en ’s avonds zijn er goede feestjes met internationale Dj’s. Het is echter niet meer zoals vroeger aangezien om 22:00 uur precies de muziek stopt en iedereen huiswaarts gaat.

De bekende rommelmarkt

De meeste mensen vindt je hier op woensdag. Er wordt dan namelijk een rommelmarkt gehouden op een kokosnoot plantage achter het zuidelijke strand vlak bij de bar Culie’s. Samen met de Saturday Night Market in Arpora is dit dé plek om souvenirs te scoren voor het thuisfront.

Vroeger kwamen hier alleen backpackers en locals om samen op een veldje te chillen sieraden te kopen en verkopen.

Vandaag de dag is dat helaas niet meer zo en worden standplaatsen verhuurd, drugs is verboden en de wegen naar de markt worden geblokkeerd met bussen en taxi’s. Maar hoe groot de chaos ook is, het is leuk om een keer te ervaren!

Locatie Anjuna

0 gedachten over “Anjuna”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven