Magisch India | 8 mooie plekken om te bezoeken

Met ruim 1,3 biljoen (!) mensen heeft India bijna de meeste inwoners ter wereld (China loopt – nog – voor). Het is een groot land en kent talloze prachtige plekken die het ongetwijfeld waard zijn om te bezoeken. India heeft iets magisch. Het is het grootste land op het Indisch subcontinent (bijna 80 keer zo groot als Nederland), dus enige planning voor een rondreis is wel vereist. In deze blog nemen wij je mee in 8 mooie highlights van India die je kunt bezoeken!

#1 Bezoek het Holi Festival of Colours

Je kent het welbekende ‘poedergooien’ misschien wel van een festival of run in Nederland. Alleen het echte Holi Festival of Colours vind je natuurlijk in India. Het vindt meestal eind februari of maart plaats, en tijdens dit festival wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd. Dit is een van de bekendste highlights van India.

Ter afsluiting van de Indiase winter komen er miljoenen mensen vanuit India, Nepal en over de rest van de wereld de straat op om dit Hindoestaanse feest te vieren. Het festival duurt twee dagen. Het poedergooien heeft een mooie betekenis.

De god Krishna was namelijk bang dat zijn grote liefde Radha hem niet zou accepteren vanwege zijn blauwe huid. Daarop verfde zij haar huid ook blauw, zodat ze ondanks verschillen hetzelfde waren. Tijdens holi is iedereen gelijk!

#2 Bezoek het mooie Jaipur

Jaipur

Jaipur is de hoofdstad van de Noordelijke deelstaat Rajasthan en staat bekend als ‘de roze stad’ van India. Het is een van de bekendste highlights van India. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele roze (aarde) gekleurde gebouwen die je er vindt.

Overal in de stad vind je riksja’s, en dat is wat ons betreft dan ook de beste manier om je te laten vervoeren door deze heerlijke stad. Bezoek het City Palace in de oude stad waar je een museum, kunstgalerie en tentoonstellingen kunt vinden.

Ook kun je het bekende Amber Fort gaan bekijken. Dit ligt op een half uur rijden van de stad maar is zeker een bezoek waard. Het gigantische fort ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht over het Laota-meer. In de avond kun je hier een mooie lichtshow bekijken.

Meer weten? Check onze pagina over Jaipur

#3 Ga naar Ranthambore National Park

Highlights van India

Een van de onbekendere highlights van India vind je op ongeveer 130 kilometer van Jaipur, ook in de Noordelijke deelstaat Rajasthan, vind je Ranthambore National Park. Het is een van de grootste nationale parken in deze regio. Het park is het meest bekend om de tijgers die vrijwel dagelijks gezien worden.

Naast tijgers heb je ook kans op luipaaden, hyenas, herten, apen, jakhalzen, beren, slangen en krokodillen. In het park heb je diverse mogelijkheden om te overnachten en een safari te boeken. Deze kun je boeken in de ochtend, middag of avond.

Voor ieder wat wils! Dus heb jij altijd al eens een tijger in zijn natuurlijke omgeving willen zien? Dan is dit je kans!

#4 Bezoek de Taj Mahal

Taj Mahal

Natuurlijk mag de Taj Mahal niet ontbreken in dit lijstje met highlights van India. Het is het beroemdste monument van India en ligt in de stad Agra, aan de heilige Yamuna rivier. Het is door de 5e Mogolkeizer Shahjahan uit liefde voor zijn overleden vrouw gebouwd.

Het is dan ook ongetwijfeld het mooiste monument ooit uit liefde gemaakt. Per jaar komen er ongeveer 2.000.000 bezoekers en dat is niet zonder reden: de Taj Mahal is echt een plaatje! Zodra je in India bent zie je dan ook overal beelden, kaartjes, tekeningen en posters van het gebouw.

Het is echter geen religieus bouwwerk wat veel mensen wel denken. Als je voor zonsopkomst de Taj Mahal bezoekt kan je de mensenmassa nog voor zijn.

Meer weten? Check onze pagina over de Taj Mahal

#5 Bezoek Spiritueel Varanasi

Varanasi

Varanasi is een hoogtepunt voor iedere – spirituele – reis door India. Het is ook niet voor niks onderdeel van veel Pelgrimstochten. Maar ook als je minder spiritueel bent aangelegd is Varanasi een bezoek waard.

Het is de oude heilige stad van de Hindoes en het is gelegen aan de overs van de rivier de Ganges. Varanasi is een stad die veel indruk op je zal maken. Bezoek het oude centrum waar het lijkt alsof de tijd stilstaat. Je leert het echte India kennen en na een tijdje ga je dit zeker waarderen. Niets zal je meer verbazen! 

Meer weten? Check onze pagina over Varanasi

#6 De prachtige stranden van Goa

Goa

De deelstaat Goa (voormalige Portugese kolonie) heeft een vriendelijke bevolking. Ze geloven in India dat god Goa goedgezind was en de natuur heeft geschilderd met de rijkste en meest schitterende kleuren. Deze deelstaat wordt namelijk omringd door een aantal van de mooiste stranden ter wereld!

De plaatjes die je hier treft had je waarschijnlijk niet verwacht in India. Langs de meer dan honderd kilometer lange kustlijn bevinden zich de heerlijke gouden stroken met aangrenzend de helderblauwe zee en prachtige palmbomen. V

isliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Mosselen, garnalen, krab, kreeft en vis wordt met kokos gecombineerd en zorgt voor een heerlijke curry.

Meer weten? Check onze pagina over Goa

#7 Ontdek het magische Ladakh

Ladakh

Een van de mooiste steden en highlights van India is Ladakh. Heb je voldoende gezien van de cultuur in India en ben je op zoek naar meer activiteit? Ga dan naar Ladakh. Dit staat namelijk hoog op het lijstje bij veel avontuurlijke reizigers die op zoek gaan naar de mooiste plekken in de natuur.

Ladakh heeft namelijk een fascinerend berglandschap. Je vindt Ladakh in het uiterste Noorden van India, tussen het Himalayagebergte en het Karakoramgebergte in. Als je een trekking wil maken door dit adembenemende gebied kun je het beste in Leh verblijven.

Het is de meest toeristische plek in het gebied en vanuit hier kun je trekkings maken door het landschap. Ook kun je Ladakh bezoeken om te gaan klimmen, raften of kajakken.

#8 Bezoek Machtig Delhi

Bahai Temple

Vluchten vanuit Nederland komen vaak aan in Delhi of Mumbai. Wanneer je in Delhi bent moet je wat ons betreft zeker de gelegenheid nemen om deze drukke stad te ontdekken. Er staan schitterende historische gebouwen en los daarvan kun je genieten van het intens drukke straatleven.

Vol geuren en kleuren ga je op ontdekkingsreis door deze prachtige stad, waar je na aankomst alvast kunt wennen aan de cultuur van India. Als je in Delhi bent, bezoek dan het Rode Fort. Deze is gebouwd door Shah Johan, die ook en Taj Mahal in Agra liet bouwen.

Je vindt hier een overdekte bazaar, diverse badhuizen en paviljoens. Het staat sinds 2007 zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de hele stad heen vind je eettentjes waar de kruidige geur je tegemoet komt

Meer weten? Check onze pagina over Delhi

India is een must see!

India is een bijzonder land, en het mag wat ons betreft niet ontbreken op jouw wensenlijstje. Het biedt voor ieder wat wils! Een laatste tip: zorg ervoor dat je je reis door India goed plant, het land is immers zo groot dat je voor een rondreis van een paar weken het beste voor een bepaald deel kunt kiezen.

    Meer lezen over Magisch India | 8 mooie plekken om te bezoeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven