Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Labuan Bajo

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Gelegen aan de westkust van Flores is Labuan Bajo gezegend met prachtige zonsondergangen en prima duikmogelijkheden. Het is een klein, oud en romantisch havenstadje hoewel dat niet lang meer duurt. Het is de snelst groeiende regio in Indonesië en de haven groeit in razend tempo! Steeds meer toeristen weten de stad ook te vinden, ook te danken aan de gunstige ligging voor een bezoek aan het Komodo National Park.

Labuan Bajo, toegangspoort tot Flores

Dit is een geweldige plek om even bij te komen van een lange reis of het verblijf in een drukke stad. De sfeer in het stadje is zeer gemoedelijk en de bevolking is uiterst vriendelijk. Er zijn enkele hostels waar je voor een paar euro per nacht kunt verblijven.

Hierbij ervaar je de echte cultuur en gastvrijheid van Indonesië. Naast het feit dat je hier goed kan duiken is de omgeving ook nog eens schitterend. Niet alleen de stranden maar ook de omliggende bossen en grotten zijn het bezoeken waard.

Onze ervaring

Wij kwamen hier aan na onze boottocht van Lombok naar Flores. Het was even wennen om weer vaste grond onder onze voeten te hebben na 4 dagen op zee door te brengen en Labuan is daar een goede plek voor. Het is geen stad die je gezien móet hebben.

Aangezien het als toegangspoort tot het eiland Flores dient wordt de stad wel in razend tempo populairder.

Labuan Bajo
Labuan Bajo

Komodo National Park

Labuan Bajo wordt door veel reizigers gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Komodo National Park. Komodo National Park ligt op verspreid over drie eilanden ten westen van het dorp. Het totale park is maar liefst 171.000 hectare groot.

Het nationale park werd in 1980 gesticht om de Komodovaraan te beschermen. De Komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld en komt maar in enkele regio’s van de wereld voor. Door de jaren heen heeft het park een bloeiende flora en fauna ontwikkeld.

TIP ♥ – meer over dit park lees je op de pagina Komodo National Park

labuan bajo

Boottocht Lombok naar Flores

Als je een indrukwekkende boottocht wil maken, boek dan die van Lombok naar Flores. Een van de mooiste tours die je kunt doen in Indonesië. De natuur die je onderweg tegenkomt is zo prachtig dat je niet weer waar je kijken moet.

’s avonds als de zon onder gaat een biertje drinken met andere reizigers op het dek van de boot en naar de sterren kijken.

Je vaart van Lombok naar Labuan Bajo op Flores en onderweg kom je langs verschillende eilanden. Zo vaar je langs Laba Island View Point (zie foto hieronder), Komodo Island. Daarnaast ga je onderweg snorkelen en bezoek je een Pink Beach. Het is een geweldige tour!

TIP ♥ – kosten voor zo’n tour verschillen tussen de 1.500.000 en 1.700.000 roepie (afhankelijk van je afdingkunsten). Meer over deze boottocht lees je op ons blog ‘Boottocht van Lombok naar Flores‘.

Flores

Duiken in Labuan Bajo

De koraalriffen hebben rond Labuan Bajo hebben het in het recente verleden zwaar te verduren gehad. Er werd in het gebied namelijk gevist met zware explosieven, waardoor een groot deel van het koraalrif verloren ging.

De laatste jaren wordt het gebied echter beschermd en zetten veel mensen zich in voor het herstellen van de plaatselijke natuur.

De kust van Labuan Bajo is daardoor de steeds populairder geworden onder duikers en snorkelaars in de laatste jaren. Er zijn veel soorten tropische vissen te zien die met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast krijgt het koraalrif ook steeds meer van haar oude vorm terug.

Locatie Labuan Bajo

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU