Cambodja staat voornamelijk bekend vanwege de eeuwenoude Khmer ruïnes. Voor tropische eilanden reizen de meeste mensen eerder naar Thailand of Indonesië. Toch heeft ook Cambodja een eigen tropisch paradijs: Koh Rong. Ooit niet meer dan een klein, ongerept eiland met witte zandstranden en een paar bungalows bij Koh Tui. Tegenwoordig is het een van de populairste bestemmingen van het land met chille restaurants en hippe bars. Ongerept is het niet meer, maar de stranden en de heerlijke island vibe zijn er nog steeds!

Relaxen op Koh Rong

Koh Rong is nog grotendeels onontdekt, in hoeverre dat vandaag de dag nog mogelijk is. De laatste jaren komen ook hier steeds meer reizigers, maar het heeft gelukkig nog de authentieke sfeer weten te behouden.

De stranden hier zijn hagelwit en nog niet volgebouwd met luxe resorts. Daarnaast kun je hier goed duiken, snorkelen of gewoon relaxen. Het eiland ligt voor de kust van Sihanoukville dus het is ook nog eens makkelijk te bereiken.

TIP ♥ – Koh Touch (Koh Tui) is het belangrijkste toeristische deel van het eiland.

Ervaring Reis-Expert

De eerste keer dat wij naar Cambodja reisden verkenden we Sihanoukville, maar niet Koh Rong. Eeuwig zonde, zo bleek enkele jaren later. De tweede keer bezochten we het eiland wel en dat bleek een goede keus.

Ongerept, zoals veel andere website het noemen, is het in onze ogen niet meer, maar het is wel de beste plek om aan het strand te relaxen.

Koh Rong
Het bekende Koh Tuch strand
Koh Rong
Je hebt ook genoeg rustige plekken

Wat is er te doen op Koh Rong

Koh Rong is geen groot eiland (wel groter dan Koh Rong Samloem) en veel is er ook niet te doen. De meeste reizigers komen hier om te relaxen. Je kunt hier wel goed snorkelen, duiken en het binnenland verkennen.

Dit zijn, naar mijn bescheiden mening, de leukste dingen om te doen.

#1 Stap op een boot en verken de stranden en eilanden

Dit is niet OP Koh Rong, maar wel een van de populairste dingen om te doen. Je kunt makkelijk de omliggende eilanden (Koh Ta Team, Pinapple Island) bezoeken. Daarnaast kom je tijdens een boottrip langs verschillende verlaten stranden.

Koh Rong is mooi, maar de omgeving is nog mooier. Zeker als je op zoek bent naar iets meer ongereptere bestemmingen.

Boottochten kun je overal aan het strand op Koh Touch (Koh Tui) boeken. Koh Touch is het belangrijkste toeristische deel van het eiland. Mocht je hier niet uit komen, kun je altijd bij je accommodatie navragen of ze een goede operator kennen.

Strand Cambodja
Een van de vele stranden

#2 Verken Koh Touch (Koh Tui)

Koh Touch, ook wel Koh Tui, is de ‘main area’ van Koh Rong. Het is waar de meeste bars, restaurants, clubs, feestjes, accommodatie én reizigers te vinden zijn. Het is ook de plek waar de boot aan komt dus het is niet te missen.

Hoewel dit het drukste deel van het eiland is, is het best mooi. De stranden zijn nog wit, er is geen hoogbouw (gelukkig) en de sfeer is best relaxt. Voor de mooiste stranden kun je beter iets verderop slapen, maar degene die op zoek zijn naar veel gezelligheid overdag en ’s avonds is dit dé plek.

Pinnen

Op Koh Rong vind je geen ATM’s, maar je kunt wel geld opnemen. Het is bovendien de enige plek waar je geld kunt opnemen. Niet in echte geldautomaten, maar bij accommodatie zoals  Green Ocean Guesthouse en White Rose Guesthouse. Dit kan met creditcard en je betaald natuurlijk een fee.

TIP ♥ – er zijn hier dus géén ATM’s.

Koh Tui
De strandbars op Koh Tui

#3 Loop door het binnenland naar Long Beach

Als je de zee even zat bent kun je nog de jungle in het binnenland verkennen. De bekendste ‘hike’ is de wandeling naar Long Beach. Long Beach is een van de mooiste stranden van het eiland en je kunt hier heen lopen.

Het is een stukje lopen, maar je komt langs mooie plekken. De meeste reizigers doen er de hele dag over.

Als je na een (halve) dag lopen bij Long Beach aan komt, kun je de zon onder zien gaan. Je bent niet de enige en het is gezellig om met andere het strand.

TIP ♥ – je hoeft niet terug te lopen. Er wachten longtail boten om reizigers weer mee terug te nemen.

Long Beach
Long Beach

#4 Verken de onderwaterwereld

Cambodja staat niet bekend als bestemming waar je goed kunt snorkelen en of duiken. Toch is het op Koh Rong mogelijk om bijvoorbeeld je PADI te halen. Verwacht geen onderwaterparadijs. Daarvoor moet je echt in de Malediven zijn of de Banda Eilanden in de Molukken (Indonesië).

Dat betekent niet dat er niets te zien is onder water. In Koh Touch vind je verschillende duikscholen waar je lessen kunt volgen.

Snorkelspullen kun je bijna overal huren.

#5 Ga naar Koh Rong Samloem

Vlak bij Koh Rong ligt Koh Rong Samloem. Lange tijd was Samloem het rustige, laid back chill eiland met een schitterende natuur. En hoewel dat zeker nog zo is zetten de opkomende Full Moon party’s dit mini-eilandje op de radar van menig backpacker.

Het is, naar mijn mening, niet nodig om beide eilanden te bezoeken. Wij besloten Koh Rong te bezoeken om een dagtrip te maken naar Samloem. Het is, maar net waar je voorkeur ligt.

TIP ♥ – bij Koh Touch kun je een boot charteren naar Samloem.

Koh Rong Samloem
Locals op Samloem

De mooiste stranden

Op dit eiland vind je enkele mooie stranden die je kunt bezoeken. Eigenlijk zijn alle stranden hier mooi en maakt het niet zo veel uit waar je zit, maar we zullen de belangrijkste benoemen;

 • Long Beach (4K Beach);
 • Son Sak Beach
 • Palm Beach
 • Lonely Beach
 • White Beach
 • Koh Tui Beach (Pinetree Beach)

Overnachten op Koh Rong

Koh Rong ’timmert aardig aan de weg’. Letterlijk, want de laatste jaren is er veel accommodatie bijgekomen. Het eiland is niet heel groot en waar je overnacht is meer afhankelijk van je budget en je voorkeur dan aan keuze aan accommodatie.

Overnachten Koh Tui (Koh Touch)

Koh Tui is het bekendste deel van het eiland. Dit is waar de meeste bars, restaurants, clubs, reizigers én accommodaties zitten. Er is accommodatie variërend van low-budget tot luxe resorts. Hou er wel rekening mee dat dit het drukste deel van heet eiland is.

Overnachten Sok San Beach (Long Beach)

De andere bekende plek om te overnachten is Sok San Beach. Hier wonen meer locals, maar de laatste jaren zijn er ook een hoop accommodaties bijgekomen. Eigenlijk zijn Sok San en Long Beach hetzelfde punt.

Het is hier wat rustiger dan bij Koh Tui.

TIP ♥ – check hier alle accommodatie

Zonsondergang Cambodja
De zonsondergang op Koh Rong is prachtig

Hoe kom je er?

Koh Tui is de belangrijkste plek op het eiland. Hier komen de meeste boten aan en vertrekken ook de meeste boten. De meeste mensen komen vanuit Sihanoukville. Er varen ferries van verschillende maatschappijen.3

Welke je het beste kunt nemen is afhankelijk van welke het eerste vaart 🙂

Je doet er ongeveer 40 minuten over vanuit Sihanoukville. Een enkeltje met de boot naar Koh Rong kost ongeveer US$25, maar prijzen veranderen snel en zijn afhankelijk van het seizoen.

TIP ♥ – je kunt tickets ook online kopen via BookaWay.com 

Beste reistijd

Onze wintermaanden zijn de beste maanden. In de maanden november tot en met februari/maart valt namelijk de minste regen. Daarnaast is de zee rustig waardoor het geschikter is voor duiken en snorkelen.

Maart en april zijn bovendien goede maanden. Na deze maanden komt het regenseizoen inzetten en kun je meer regen verwachten.

Locatie

3 gedachten over “Koh Rong”

 1. Willem Schut

  Ik ben op Palm Beach bungalow resort geweest, geweldig en rustig. Bovendien Nederlandse eigenaar. Echt een aanrader. Heerlijk rustig.

 2. Mijn eerste indruk is, is dat het eiland totaal verpest is. Het is druk en het is er een teringherrie. Zo hard dat je op 30 meter van de zee de branding niet hoort. Niks is hier Cambodjaans. Ik hoorde van locals dat dat een ontwikkeling is van de laatste 3 maanden. Ik denk dat 16-22 jarigen het leuk vinden hier. Ben je van plan hierheen te gaan: ik zou het niet doen. Naar mijn idee een slechte uitvoering van Phi Phi

  1. Dank voor de toevoeging Alex. Ik hoop dat dit lokaal is, wij zijn sinds corona nog niet op Koh Rong geweest. Mochten meer mensen deze ervaring hebben, horen we dat graag. Dan gaan we de tekst zo snel mogelijk updaten!

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven