Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mondulkiri

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 april, 2022

Een wereld van verschil met de rest van Cambodja. Mondulkiri is een provincie in het oosten van Cambodja. Mondulkiri betekent ‘Meeting of the Hills’ en als je hier bent zul je zien waarom. De regio is een heuvellandschap waar de Bunong mensen samen met hun olifanten al eeuwen leven. De regio heeft niet alleen eigen klimaat omdat het hoger ligt, maar ook een compleet andere cultuur. Een absolute must in Cambodja!

Mondulkiri; het groene hart van Cambodja

Het landschap in Mondulkiri is misschien wel het mooist van deze regio. Je hebt vlaktes, indrukwekkend groene heuvels, bizar mooie valleien en spectaculaire watervallen. Als dat je interesse nog niet heeft gewekt leven er in de bossen ook nog tijgers, beren en vooral olifanten.

TIP ♥ – vanaf Phnom Penh is het zo’n 8 tot 9 uur rijden.

Gelegen op zo’n 800 meter hoogte is het koeler dan in de rest van Cambodja en daarom voor veel mensen een fijne get-away van de hitte van de laaglanden. Je kunt hier de cultuur en tradities leren kennen van het Bunong volk die hier samen met hun olifanten wonen.

Mondulkiri

De Bunong tribe

De Bunong mensen, ook wel Pnong genoemd, is de belangrijkste etnische groep die hier woont. In de bergdorpjes vindt je nog de traditionele Bunong huisjes waar potten en gongs staan.

Deze gongs werden voor speciale gelegenheden gebruikt en in de tijd dat Pol Pot hier regeerde zijn er veel begraven. Veel van deze traditionele producten liggen nog steeds begraven.

Er wonen in deze regio slechts vier mensen per vierkante kilometer, maar de laatste jaren verhuizen veel Cambodjanen richting Mondulkiri vanwege de rust en het klimaat. De meeste mensen leven hier nog steeds van de jacht, hoewel je ook steeds meer groente- en fruitplantages vindt.

Ontwikkeling van Mondulkiri

De overheid heeft grote plannen met deze regio. Zo willen ze nationale parken aanleggen en duurzaam toerisme hier promoten. De grootste attractie hier is de natuur zelf met de schilderachtige landschappen.

Het staat bekend om zijn beboste heuvels, maar ook vanwege de indrukwekkende watervallen. De grootste waterval hier is de Bou Sra die op 43 kilometer ligt van Senmonorom.

Mondulkiri

Overnachten

De overheid heeft grootste plannen voor het toerisme de regio Mondulkiri. Je ziet hierdoor het aanbod van accommodaties, langzaam groeien in de regio. De meeste accommodaties voor deze regio zijn te vinden in de lokale hoofdstad Senmonorom.

Omdat de regio nog niet echt ontdekt is, bestaat het aanbod voornamelijk nog uit budget hotels en hostels. Al zijn de eerste resort nu ook al geopend. Dit betekend voor elk budget een accommodatie in deze regio.

TIP ♥ – Boek hier je accommodatie voor Senmonorom

Locatie Mondulkiri

Meer lezen over Cambodja?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU