Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Koh Thmei

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Koh Thmei is een eiland gelegen in het Ream National Park. Als je op zoek bent tot vette party’s tot in de late uurtjes of uren struinen langs boulevard is dit eiland niet de bestemming. Er is hier maar één ‘resort’’. Het Koh Thmei Resort noemt zichzelf een resort, maar het is erg basic.

Het rustige Koh Thmei

De enige reden, naast de mooie natuur, dat mensen hier komen is de vele vogels. Er leven hier zo’n 155 vogelsoorten wat het eiland populair maakt onder vogelspotters. Als je niet van vogels houd kom je hier waarschijnlijk niet.

Ook omdat het eiland lastig te bereiken is.

TIP ♥ – een overnachting in het resort kost tussen de $35 en $60.

Koh Thmei

Wat is er te doen?

Als je slaapt in het Koh Thmei Resort slaap je in een bungalow op een heerlijk strand. Als je niet van vogelspotten houd, kun je hier ook nog snorkelen, kajakken, het nabij gelegen (onbewoonde) Koh Ses Island bezoeken of één van de vele ongerepte (prachtige) stranden ontdekken.

Als er één plek in Cambodja is waar je tot rust kan komen is het wel dit eiland. Vogelspotten is hetgeen waar mensen voor komen, maar mocht je in de buurt zijn en tijd hebben en rust zoeken, dan is dit een absolute aanrader.

Één resort, schitterende stranden, heerlijk (Khmer) eten en snorkelen of kajakken. Het klinkt als een échte vakantie.

Hoe kom je er?

Je komt alleen op Koh Thmei met privé transport. De dichtstbijzijnde grote plaats is Sihanoukville. Vanaf hier neem je een taxi of privé auto naar het vissersplaatsje Koh Kchhang.

Vanaf Koh Kchhang is het mogelijk om een boot te huren naar het eiland. De oversteek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur in de boot en kost je zo’n € 12,-

Overnachten

Op het eiland is maar een resort om te overnachten. Het resort is wel vrij basic, maar wat heb je nodig op een tropisch eiland? Precies niet zo veel! De bungalows zijn basic, maar bieden alle comfort die je nodig hebt op een rustgevend eiland als Koh Thmei.

Houdt er rekening mee dat er alleen overdag stroom is op het eiland. Er is wel gewoon een keuken aanwezig bij het resort dus je hoeft niet je eigen vissen te vangen!

TIP ♥ – Boek hier je overnachtingen voor het Koh Thmei Resort

Locatie

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU