Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Steden Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De steden Cambodja zullen voor veel mensen niet de reden zijn om naar het land af te reizen. Tenzij je het hebt over de wereldberoemde eeuwen oude steden uit het Khmer-rijk. Cambodja heeft geen metropolen als Ho Chi Minh of Bangkok. Zelfs de hoofdstad, Phnom Penh, oogt als een kleine, sfeervolle stad. De steden zijn echter wel divers! Van bergdorpjes tot steden met kantoorgebouwen en een nachtleven.

Steden Cambodja

De steden Cambodja hebben allemaal een uniek karakter waardoor ze allemaal het bezoeken waard zijn. En doordat het land zo klein is gaat dit ook vrij makkelijk. Veel (grote) steden vindt je niet in Cambodja dus de keuze is makkelijk gemaakt. De steden Cambodja zijn een bijzondere mix van cultuur, klassiek, modern, rustig of juist druk. Of je nu in bergdropjes loopt of een biertje drinkt in grotere steden; ze bieden allen verschillende bezienswaardigheden en hebben alles in zich voor een geweldige stedentrip.

Uniek karakter

De hoofdstad Phnom Penh is een bijzondere mix van de sfeer van een dorp met het stadse gevoel. Tel daarbij op dat je er de meest bizarre bezienswaardigheden uit de Cambodjaanse geschiedenis kunt bezoeken. Andere steden in het land hebben allemaal hun eigen karakter. Wat ze allemaal wel gemeen hebben is dat je jezelf bijna nooit echt in een stad waant. Allemaal hebben ze de tand des tijds doorstaan met het behoud van de sfeer uit een groot dorp.

Veiligheid

De laatste maanden horen en lezen we steeds vaker berichten van mensen die, vooral in de steden, van Cambodja op allerlei wijzen worden opgelicht. We adviseerde altijd al om zeker in steden goed op je hoede te zijn. Lijkt het te mooi om waar te zijn of voel je jezelf niet op je gemak? Loop dan gewoon weg. Maar laat je vooral niet tegenhouden door deze slechte verhalen. Want de goede verhalen worden helaas minder vaak verteld maar zijn er meer dan genoeg. Op deze pagina vind je alle mooiste en belangrijkste dorpen en steden van Cambodja.

Phnom Penh

Phnom Penh, de naam is voor vele een struikelblok. Deze stad is een feest voor je zintuigen. Overal hoor je typisch Aziatische geluiden en ruik je de heerlijke geuren van locale markten. Phnom Penh is nog een echte Aziatische hoofdstad.

Sihanoukville

Sihanoukville is het Scheveningen van Cambodja, alleen dan met witte zandstranden, tropische eilanden en bamboobars op het strand. Het is de ‘hang-out’ plek van Cambodja met een heerlijke laid-back sfeer. Onder de locals staat het ook wel bekend als Kompong Som, het oorspronkelijke vissersdorp.

Siem Reap

Siem Reap is terug van weggeweest. Het is het met 140.000 inwoners de derde stad van Cambodja, maar het is tevens de snelst groeiende stad van Cambodja. Niet gek, want met de wereldberoemde Angkor tempels om de hoek was het doel van Siem Reap al snel bekend.

Ban Lung

Ban Lung is een stadje in het noordoosten van Cambodja. De grootste reden dat reizigers hier komen is de mooie omgeving van de Ratanakiri provincie en het feit dat er veel bergvolkeren leven in de bergen. Ban Lung is een rustig, stoffig dorpje wat door aanleg van nieuwe wegen steeds beter bereikbaar wordt.

Battambang

Sla Battambang in Cambodja niet over! Vanaf Siem Reap reis je in een paar uur naar Battambang. Na Siem Reap is het de tweede stad van Cambodja met haar ruim 250.000 inwoners

Kampot

Kampot bleef altijd een beetje achter bij het nabijgelegen Sihanoukville, maar is de laatste jaren steeds meer in trek bij reizigers. Niet geheel onterecht want deze stad aan de rivier, met de laid-back sfeer, schitterende omgeving en vriendelijke locals is een oase van rust in vergelijking met de rest van het land.

Kep

Ver voordat Sihanoukville veranderde in een van Cambodja’s toeristenmagneten was Kep al een bekende badplaats. Dit stadje is vandaag de dag minder populair, maar het begint een aardige comeback te maken. Eerlijk is eerlijk, voor het strand komen de meeste niet, maar de relaxte sfeer en de vele dagtrips naar eilanden en het omliggende platteland maken dat meer dan goed!

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU