Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kirirom National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Als je de drukte en hitte van Phnom Penh zat bent is het 350 vierkante kilometer grote Kirirom National Park een mooie get-away. Het park ligt op zo’n twee tot drie uur rijden van Phnom Penh. Het park ligt aan de voet van de Olifantenbergen. Je kunt er prachtig wandelen op de kronkelachtige paden, door de naaldbossen richting watervallen. Tel daar de adembenemende uitzichten op het Cardamom gebergte bij op en je hebt een unieke ervaring!

Kirirom National Park

Omdat het Kirirom National Park zo dicht bij Phnom Penh ligt, is het een ideale dagtrip voor mensen. Niet alleen reizigers komen hier veel, maar ook Cambodjanen zelf maken er een uitje van.

Mocht je echter de tijd hebben, kun je voor deze highlight makkelijk twee dagen plannen, aangezien de omgeving meer dan genoeg te bieden heeft.

Naast de spectaculaire uitzichten kun je hier ook mountain-biken, wandelen en vooral ontspannen. Want, hoewel het dicht bij Phnom Penh ligt, vergeet je hier de buitenwereld en kom je aardig tot rust.

Kirirom National Par

Wat is er te doen?

De meeste mensen zullen het park bezoeken vanwege de ongekend mooie natuur en de watervallen, waarvan de Outasek-waterval een bekende is.

Wegwijzers naar de watervallen vind je in het park zelf, en anders kun je hier altijd naar vragen. Er zijn drie grote watervallen waarvan die van 40 meter de hoogste is.

Bij de tweede waterval heb je een klein meertje waar je in kan zwemmen. Hou er wel rekening mee dat de watervallen buiten het regenseizoen niet heel indrukwekkend zijn.

In het regenseizoen zijn de watervallen het mooist, maar zijn de paden ook moeilijk begaanbaar!

Hoe kom je er?

Het Kirirom National Park vergt enige moeite om te bereiken, aangezien er geen rechtstreekse bussen naartoe rijden. Gelukkig kun je er zonder veel overstappen toch gemakkelijk komen. Er zijn meerder manieren om het park te bereiken.

Bus

De eerste en goedkoopste optie is de bus. Neem vanuit Phnom Penh een bus die richting Kampot, Kep of Sihanoukville rijdt. Er rijden veel verschillende bedrijven of deze routes dus er zijn bussen genoeg.

Na zo’n drie uur rijden, stap je uit in de plaatst Treng Trayeng. Vanaf hier kun je taxi of motor krijgen die je in een half uur naar het Kirirom National Park brengt. Hoewel je eerder uitstapt, betaal je vaak wel voor de volledige busrit. Gelukkig is dit maar zo’n $5,- voor de hele rit.

Taxi

Als je geen zin hebt in deze overstap is er nog een snellere optie. Het is mogelijk om vanuit Phnom Penh een taxi naar het Kirirom National Park te nemen. Dit is wel de snelste optie, maar ook een relatief dure. Voor een taxi rit vanuit Phnom Penh betaal je zo’n $90,-.

Het is ook mogelijk de bus te nemen naar Treng Trayeng en vanaf hier een taxi naar het Kirirom National Park te nemen. Een taxi vanaf Treng Trayeng kost je ongeveer $30,-.

Overnachten

Het Kirirom Hillside Resort is één van de meest geschikte accommodaties om hier te overnachten. Alleen al vanwege het prachtige uitzicht vanuit het zwembad.

Er zijn echter ook andere (budget) accommodaties in het Kirirom National Park waar je kan overnachten. Bij het Community-Based Ecotourism kun je tours boeken om te wandelen, een ossenkar rit te maken of richting een 40 meter hoge waterval te gaan.

Eén van de bekendere trekkings is die richting Phnom Dat Chivit, wat ‘End of the Life Mountain’ betekent. Hier vind je mooie uitzichten over de Olifantenbergen en de Cardamom Bergen.

Locatie Kirirom National Park

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU