Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Banteay Srei

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Banteay Srei staat bekend als de parel van de Khmer kunst en vele beschouwd als de mooiste tempel uit het Angkor rijk. Dit komt vooral door de enorm gedetailleerde tekeningen en een aantal van de mooiste steenhouw werken ter wereld. De tempel ligt op een uurtje rijden van Siem Reap en is makkelijk bereikbaar.

Banteay Srei; tempel van de vrouwen

De naam Banteay Srei betekent de ‘tempel van de vrouwen’. Dit komt, omdat men beweerd dat de tekening zo gedetailleerd en precies zijn, dat deze alleen gemaakt kunnen zijn door vrouwenhanden.

De tempel is gebouwd in het jaar 967 en net als veel tempels in Cambodja is ook deze tempel gebouwd voor het Hindoeïsme.

TIP ♥ – de tempels liggen op slechts 30 kilometer van Siem Reap

De reliëfs laten ook Hindoeïstische verhalen zien. Het is één van de kleinste Angkor tempels die er te vinden is, maar de Banteay Srei compenseert zijn kleine afmetingen met grootste schoonheid! De tempel verkeerd na honderden jaren nog steeds in goede staat.

Waar de Angkor Wat bekend staat om zijn details in de muren gaat het in de Banteay Srei nog een stukje verder. Werkelijk elke centimeter is hier bedekt met schitterende details.

Banteay Srei

Ontdekking en plundering Banteay Srei

Toen de Banteay Srei werd ontdekt dacht men dat het uit de 13e of 14e eeuw kwam vanwege de extreem gedetailleerde toevoegingen. Ze hebben op de tempel echter aanwijzingen gevonden uit de 10e eeuw.

Toch willen verschillende experts een nieuw onderzoek verrichten, omdat ze denken dat de details en tekeningen niet zo gedetailleerd kunnen zijn geweest in de 10e eeuw.

Andre Malraux

De Banteay Srei kent tevens een bijzonder verhaal. In 1923 kwam de tempel in het nieuws doordat Andre Malraux, een jonge Fransoos, gearresteerd werd door het Franse leger wegens het plunderen van deze tempel.

Dit was een enigszins hypocriet besluit van de toenmalige Franse leiders in Cambodja, omdat de Fransen zelf grote aantallen kunststukken hebben gestolen uit verschillende tempels in Cambodja. André Malraux werd later wel minister van cultuur van Frankrijk.

TIP ♥ – de beste tijd om deze tempel te bezoeken is vroeg in de morgen of laat in de middag. Dan is het nog niet zo druk en het is koeler dan midden op de dag.

Banteay Srei

Hoe kom je er?

De Banteay Srei ligt op ruim 20 kilometer van het belangrijkste Angkor-complex en iets meer dan 30 kilometer van het centrum van Siem Reap.

Het is een mooie rit met een Tuktuk door dorpen en rijstvelden en duurt ongeveer 30 minuten. Het is ook mogelijk om per fiets te gaan en is er rijden ook taxi’s.

Entree

De entree voor de tempel zit inbegrepen in de Temple Pass voor het Angkor Wat complex bij Siem Reap. Je kunt geen apart ticket kopen om alleen deze tempel te bezoeken.

Dat kost je nog eens $37, dus het is best om ervoor te zorgen dat je je bezoek combineert met de Angkor tempels

Banteay Srei ligt op 30 kilometer van Siem Reap, je kunt dus het beste een dag-tour boeken!

TIP ♥ – Boek hier je accommodatie voor Siem Reap

Locatie

Meer lezen over Cambodja?

0 comments

 1. Kitty

  hoi, wij willen dit wellicht als eerste kennismaking doen (volgende dag ankor wat) is dit inderdaad met tuk tuk te doen? en kun je daar dan het ticket kopen zodat je ook de volgende dag ankor wat kunt bezoeken?
  waar boek je het best tours en tuktuks? bij je hotel of elders?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Kitty,

   zoals in het artikel vermeld staat is dit inderdaad met een TukTuk te doen en kun je daar geen ticket kopen. Je moet een Temple Pass kopen voor Angkor Wat waar ook de entreeprijs voor Banteay Srei in zit. Deze pas kunt je kopen bij Siem Reap. Hier kun je ook de TukTuk’s naar Banteay Srei regelen.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!