Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Koh Ta Kiev

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 april, 2022

Als je perfecte strandlocatie zoekt in Cambodja zit je in Koh Ta Kiev aardig in de buurt. Dit kleine eiland in de buurt van Ream National Park wordt verhuurd aan Franse en Chinese eigendomsmaatschappijen, maar is (nog) redelijk onontdekt.

Koh Ta Kiev; tropisch paradijs

Naast het feit dat Koh Ta Kiev een mooi tropisch eiland is, is het ook één van de leukste. Je kunt hier namelijk kamperen in een tent of hangmat aan het strand. Je hoeft je hier zeker niet te vervelend want naast kamperen kun je hier jungle tochten maken, snorkelen of kookcursussen volgen.

Omdat het makkelijk te bereiken is en je hier kunt kamperen komen er veel reizigers op af. Je kunt hier ook ‘normaal’ slapen want er is genoeg accommodatie. Het eiland zelf is een prachtig klein tropisch eiland net buiten het bekende Ream National Park.

Net als veel eilanden rondom Cambodja gaan ook de ontwikkelingen op Koh Ta Kiev redelijk hard met de bouw van nieuwe resorts.

TIP ♥ – boten naar het eiland vertrekken bij Sea Garden op Otres (Sihanoukville) elke dag om 11:30 uur en kost $13.

Koh Ta Kiev

Wat is er te doen?

Het is maar een klein eilandje dus verwacht hier geen eindeloze mogelijkheden om je bezig te houden. De meeste reizigers komen hier voor een of twee nachten, om vervolgens hun weg te vervolgen. Dat betekent niet dat er niets te doen is. Wij hebben de vier leukste activiteiten op een rijtje gezet.

Ga eilandhoppen

Even ten noorden ligt nog het eilandje Koh Kotang wat op een handvol bewoners verder leeg is. Samen met Bamboo Island en nog wat kleine eilandjes in de regio maakt Koh Ta Kiev deel uit van een populaire ‘eilandhop route’ rondom Sihanoukville.

Mocht je echter de tijd hebben overweeg dan om in je hangmatje te overnachten hier i.p.v. terug te reizen naar Sihanoukville. Het is een geweldige ervaring.

TIP ♥ – een dagje eilandhoppen kost zo’n €10-€15.

Leer duiken

Duiken is hier een van de populairste activiteiten. Of je nu een beginner bent of een ervaren duiker, iedereen kan hier terecht. Er zijn veel duikshops te vinden, zowel hier als op het vasteland bij Sihanoukville.

Ga snorkelen

Het eiland heeft ook een levendige onderwaterwereld. Je kunt dus op veel plekken rond het eiland prachtig snorkelen.

Een aantal plekken zijn helaas alleen per boot te bereiken. Je zult hiervoor een snorkel tour moeten boeken in Sihanoukville of op Koh Ta Kiev zelf.

Wanneer je gewoon langs de kust van Koh Ta Kiev wilt snorkelen kun je bij de meeste accommodaties een snorkelset huren.

TIP ♥ – een snorkelset huren kost je ongeveer $ 3,- USD per dag

Kajak rond het eiland

Je kunt op het eiland ook kajaks huren. Je kunt in een paar uur met je kajak rond het eiland paddelen of gewoon genieten van de wateren om het eiland heen.

De kajaks zijn op het eiland te huren bij de accommodaties. Je betaalt voor een kajak, inclusief een dry-bag en paddels ongeveer $ 10,- per uur.

Koh Ta Tiev

Overnachten op Koh Ta Kiev

Het is mogelijk om te overnachten op het eiland Koh Ta Kiev. Het eiland is niet heel groot, dus er zijn niet veel accommodaties te vinden. Alle accommodaties bevinden zich wel aan het strand waardoor je al snel het echte eiland gevoel krijgt!

Het merendeel van de bungalows staan langs Long Beach, een wit zandstrand aan de westkant. Verschillende paden vertrekken vanaf hier door het bos voor degenen die het eiland willen verkennen, waaronder een meer afgelegen strand aan de zuidkust.

Helaas ligt er regelmatig afval en rommel op het eiland, dus verwacht geen ongerepte zandstranden.

TIP ♥ – Boek hier je accommodatie op Koh Ta Kiev

Hoe kom je er?

Dit eiland ligt op 10 kilometer van de kust van Otres Beach in Sihanoukville. Veel boten vertrekken vanaf Otres Beach of Ocheteaul Beach. De meeste mensen kiezen voor een dagtrip naar een van de eilanden.

De reis duurt ongeveer 55 minuten in een bootje van Otres Beach, of 10 minuten in een boot van Ream National Park. Je kunt in ongeveer 20 minuten rond het eiland rondrijden.

TIP ♥ – een dagtrip naar drie eilanden, waaronder Koh Ta Kiev, kost $15 p.p.

Locatie

Meer lezen over Cambodja?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU