Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bokor Hill Station

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Bokor Hill Station is een verlaten stad in de buurt van de kustplaats Kampot. Het is in 1921 gebouwd door de Franse kolonisten. De Fransen wilden graag een plek (resort) om te ontkomen aan de immense hitte en drukte in Cambodja. Deze vonden ze in het Damrei gebergte in Bokor.

Een griezelig bouwwerk

Het Damrei gebergte is 1.086 meter hoog en bied daarom genoeg verkoeling. Destijds stond deze regio echter helemaal vol met bebossing en het kostte dan ook jaren en veel mensenlevens (vooral Cambodjanen) om het uiteindelijke resultaat te bereiken.

Er schijnen zo’n 900 mensen te zijn gestorven tijdens de bouw.

Voor 2008 was het een hele klim om Bokor Hill Station te bereiken. Je moest namelijk een 32 kilometer lange weg afleggen dwars door de jungle wat een goede 5 uur duurde.

In 2008 is men echter begonnen met de aanleg van een weg. Zoals in veel Aziatische landen gaat dit met horten en stoten wat betekend dat er 8 kilometer weg mist. Gelukkig rijden er op dit stuk pick-ups om je heen en weer te brengen.

Bokor HIll Station

Wat is er te zien?

De kern van het dorp is de Grand Bokor Palace Hotel & Casino. Dit station werd aan het einde van de jaren 40 verlaten door de Fransen. Dit vanwege de eerste Indochina War.

Jaren daarna is het bezet geweest door de Khmer Rouge en tegenwoordig staat het, op het postkantoor na, leeg. Het Bokor Hill station is tegenwoordig een populaire bezienswaardigheid voor mensen die een dagtrip doen vanuit Sihanoukville.

De prachtige omgeving met schitterende vergezichten en de koele temperaturen op de berg zorgen er voor dat het een populaire trekpleister blijft.

Investeringen Bokor Hill Station

Er zijn grote plannen met Bokor Hill Station. Het Chinese bedrijf Sokimex Group heeft een soort ‘lease’ overeenkomst met de Cambodjaanse overheid.

Hierdoor mogen ze deze grond nu verbouwen/herbouwen. Er is afgesproken dat men niet aan de ruïnes komt, maar er zijn al plannen voor het bouwen van hotels, ziekenhuizen, restaurants, golf clubs etc.

Dit alles stond gepland in januari 2008 voor een slordige $21 miljoen dollar in een tijdsbestek van 30 maanden. Dit is echter heroverwogen en het nieuwe plan kost nu $1 miljard dollar en zal 15 jaar duren. Het is te hopen dat de magie die waakt over Bokor Hill Station behouden blijft.

Meer lezen over Cambodja?

0 comments

 1. Kylie

  Niet kunnen vinden maar 100x langs de locatie op maps langs gereden, is het weg?!?!?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Kylie,

   Niet zover wij weten. Maar misschien is de situatie ter plekke veranderd. We gaan eens navraag doen.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU