Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cardamom gebergte

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Naast de bekende steden als Phnom Penh en Siem Reap heeft Cambodja nog veel meer te bieden, ook voor natuurliefhebbers. Het ongerepte Cambodja ontdek je in het Cardamom gebergte, in het zuidwesten van Cambodja. Een prachtig natuurgebied wat nog niet is ontdekt door de meeste reizigers. Het Cardamom gebergte heeft veel te bieden voor iedereen die natuur zoekt en wil ontsnappen aan de drukte van de steden.

Het Cardamom gebergte

Je bezoekt namelijk kleine dorpen, spot wildlife en wandelt door het uitgestrekte natuurgebied. Met een lokale bus reis je naar de jungle, waar je verder reist via motorboot, roeiboot en te voet. De echte waaghals kan overnachten midden in de jungle, in een eenvoudige bungalow.

Hier heb je dus beperkte elektriciteit en gegarandeerd koud water! Laad je camera daarom ook goed op voordat je deze tocht gaat maken en geniet nog even van een warme douche in Phnom Penh.

Cardamom

Wat is er te doen in het Cardamom gebergte?

De meeste mensen komen hier om te genieten van de natuur. Heel veel anders is er ook niet te doen in het Cardamom gebergte. Hieronder vind je een aantal dingen die je kunt doen in de omgeving van dit gebergte.

#1 Boek een georganiseerde hike

Vanuit Phnom Penh (of Battambang) reis je per bus naar het dorpje Andong Teuk. Daar kun je overstappen op de boot naar Chi Phat.

Hier kun je onder begeleiding van een gids een korte trekking maken in het gebied. Zwemkleding is overigens geen overbodige luxe als je deze trekking doet, want onderweg heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor een verfrissende duik.

TIP ♥ – Het Cardamom Reforestation Project geeft je tijdens de hike de mogelijkheid om een eigen boom te planten. Zo kun je het project helpen bij het behouden van de lokale bossen.

#2 Een tocht over de rivier

Naast deze trekking kun je kiezen voor een tocht over de rivier. De zon komt langzaam op en verlicht het wateroppervlak. Vanuit je dobberende roeibootje is dit een schitterende plek om dieren te spotten.

Apen en neushoornvogels komen in het Cardamom gebergte veel voor. Naast dat je op pad gaat met een gids, die de omgeving op zijn duimpje kent, heb je ook tijd voor eigen invulling: neem een duik onder een waterval of speel met de dorpskinderen.

Geen toerisme

Het Cardamom gebergte is nog niet zo bekend onder reizigers en je zult daarom niet veel toeristen in dit gebied tegenkomen. Ben jij een echte natuur-freak en loop je het liefst de hele dag midden in de jungle?

Denk dan aan het maken van een flinke trekking van 10 tot 12 kilometer, waarbij je overnacht in een hangmat.

Of je nu kiest voor de korte trekking en overnachting in een knusse bungalow of voor de lange trekking met een overnachting in je eigen hangmat, een bezoek aan het Cardamom gebergte is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en actievelingen.

Deze jungle trekking, gecombineerd met een bezoek aan de bekende Cambodjaanse steden, geeft je Cambodja reis een extra (avontuurlijke) dimensie.

Locatie

Meer lezen over Cambodja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU