Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Coromandel

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 november, 2019

Het schiereiland Coromandel Peninsula is één van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. Niet in de laatste plaats omdat er werkelijk alles wat je kunt bedenken ook echt te doen is. Strand, zee, natuur, bijzonder plekken en bijzondere mensen, het is hier allemaal aanwezig. Op deze pagina delen we de beste info over Coromandel.

Stranden en grotten

Coromandel Peninsula draait eigenlijk om twee dingen. De bijzondere stranden die ook nog eens iets extra’s te bieden hebben wat je niet op veel plekken op de wereld vinden aan de ene kant. De bijzondere grotten van Cathedral Cove aan de andere kant.

Meng dit samen tot een geheel met wat andere bijzondere natuur en je begrijpt waarom juist dit stukje van Nieuw-Zeeland voor veel mensen als het paradijs op aarde voelt. Het is je dan ook zeker niet kwalijk te nemen als je voelt dat je hier een paar dagen wilt blijven hangen.

Sterker nog, dat is als je echt alles wilt zien en beleven zelfs aan te raden!

Coromandel

7x leuke dingen om te doen in Coromandel

Wat kan je allemaal doen als je in Cormandel bent aangekomen? Behoorlijk wat, als je even weet waar je moet zijn. Of je nu van iets actiefs houdt, of juist lekker wilt luieren, iedereen kan hier aan zijn trekken komen. Deze vijf ideeën zijn echte aanraders!

#1 Bezoek de Cathedral Cove

Ben je in Coromandel, dan kan je er niet omheen om even naar de groten van Cathedral Cove te gaan. Er staat je dan wel een stevige wandeling te wachten, maar de beloning is meer dan de moeite waard.

De grotten kan je te voet bezoeken, maar nog meer aan te raden is het om een boottocht te maken door dit binnenste van de rotsen. Zo kom je nog dichterbij en ervaar je nog meer.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over de Cathedral Cove

#2 Ga het strand op

Zoals je de grotten niet mag missen, zo mag je eigenlijk Hot Water Beach ook niet missen. De naam zegt het al. Het betreft een strand en er is warm water. Wanneer je een gat graaft, dan kan je het warme water uit de grond laten opwellen en voor je het weet heb je een warmwaterpoel waar je in kunt liggen.

Je kan er lekker een dag in ontspannen en helemaal tot jezelf komen.

Cathedral Cove

Cathedral Cove

#3 Klim naar de top

Ook te vinden in Coromandel: Mount Paku. Wil je nu eens echt een mooi uitzicht beleven? Dan zit er maar één ding op en dat is klimmen naar de top. Dit is dan ook één van de activiteiten die het meest wordt gedaan door de bezoekers en toeristen die in dit gebied neerstrijken.

De beklimming is niet heel gemakkelijk, maar dan krijg je wel een fabelachtig uitzicht over de zee ervoor terug. Wie het op een eigen tempo doet moet de beloning kunnen krijgen.

#4 Chill in de warmwaterbronnen

Niet alleen op het strand zijn warmwaterbronnen te vinden. Ook iets meer landinwaarts is van alles te zien. Als echte liefhebber van de natuur en omgeving van Nieuw-Zeeland is dit eigenlijk wel iets wat op je lijstje moet staan.

Je kunt er gemakkelijk komen door er een stevige wandeling van te maken. De bronnen en de natuur eromheen zijn het waard!

#5 Ga wandelen en fietsen

Als de streek van Coromandel zich ergens voor leent, dan is het wel voor lekkere actieve bezigheden. Wandelen en fietsen staan dan voorop. Niet in de laatste plaats omdat er een grote verscheidenheid aan routes voor beide activiteiten is aangelegd in dit gebied.

Die leiden bijvoorbeeld naar alle bovengenoemde mogelijkheden. Je kunt dus alles zien en beleven en tegelijkertijd ook nog lekker gezond bezig zijn.

hot water beach

Hot Water Beach

#6 Coromandel en het regenwoud

Wat Coromandel bijzonder maakt, en de reden voor velen om het te bezoeken is, is het regenwoud wat je hier kunt vinden. Dit bedekt een groot deel van het schiereiland. Dit was al zo toen het in 1820 werd ontdekt door de Britse marine.

Sindsdien is het in goede mate beschermd gebleven. Dit is op andere plekken in de wereld natuurlijk wel anders gelopen. Combineer dit met het feit dat het hier behoorlijk heuvelachtig is en je begrijpt al direct waarom de beleving hier zo intens is, ongeacht de bezigheid die je uitvoert.

#7 Bezoek de dorpjes

Hoewel Coromandel een belangrijke toeristische plek is voor het land, is het opvallend hoe het met de dorpen in het gebied zit. Deze zijn allemaal slechts door een beperkt aantal inwoners bewoond.

Sterker nog, over het gehele gebied zijn slechts vijf plekken te vinden waar meer dan duizend mensen bij elkaar wonen. De dorpjes hebben daardoor dus ook nog een behoorlijk traditioneel karakter.

Coromandel

Locatie

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Oceanië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Het schiereiland Coromandel Peninsula is één van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. Dit mag dus absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie. Niet in de laatste plaats omdat er werkelijk alles wat je kunt bedenken ook echt te doen is. Strand, zee, natuur, bijzonder plekken en bijzondere mensen.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU