Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Waiheke eiland

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Waiheke Island is een eiland vlakbij Auckland in de Hauraki Golf. Het is onderdeel van de Hauraki Golf eilanden groep. Het is één van de grootste en populairste eilanden in deze groep. Het aangename klimaat en de prachtige natuur maken van Waiheke eiland een populaire bestemming voor Aucklanders en toeristen.

Waiheke Island

Met zijn schitterende stranden, de rotsachtige baaien en smaragd groene zeewater is Waiheke eiland geen eiland wat je bij Nieuw Zeeland verwacht. Toch ligt het met zijn tropische uiterlijk vlak bij Auckland. Dat is ook direct de voornaamste reden dat veel Aucklanders hier weekend vieren. De temperatuur is net zo aangenaam, zo niet hoger dan in de stad en met zijn tropische uiterlijk waan je jezelf al snel op vakantie.

De grootste aantrekkingskracht hebben de witte stranden en de heerlijke temperatuur. De tweede reden om er te komen is de wijn. Op het eiland vind je vele wijngaarden waar wijn gemaakt wordt. Bij vele kan je proeven of heerlijk eten in een chique restaurant terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht. Door de populariteit van het eiland zijn er genoeg accommodaties en restaurants te vinden.

Gelukkig zijn er naast het proeven van wijn, lekkere eten en heerlijk relaxen op het strand nog een hoop andere leuke dingen te doen. Er ligt een groot netwerk van wandelpaden welke je door de prachtige natuur leiden. Je kan er ook leuk watersporten zoals Kajakken en er zijn kabelbanen waar je vanaf kunt slingeren.

Waiheke Island

Duiken nabij Hauraki eiland

Veel toeristen gaan maar een dagje als onderdeel van een dagtrip naar Hauriki eiland. Je kan echter prima een aantal dagen op dit heerlijke eiland vertoeven. Zo is Waiheke eiland een prima uitvalbasis om de omliggende eilanden in deze prachtige baai te verkennen. Er gaan vanaf Waiheke eiland meerdere boten onder andere naar Great Barrier eiland. Dit is het grootste eiland van de golf. Verwacht op dit grote eiland echter geen luxe resorts en grote restaurants, zelfs stroom is hier schaars. Je kunt er prima zwemmen, snorkelen en duiken. Vooral het duiken is hier populair.

Locatie Waiheke Island

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU