Het Wanganui National Park dankt zijn naam aan de bekende Whanganui rivier. Deze rivier voed het nationale park en kronkelt met zijn smaragdgroene water door het bijna onbewoonde park. Deze beroemde rivier is de langst bevaarbare rivier van Nieuw Zeeland en is de ware attractie van het park.

Whanganui National Park

Het park is absoluut het bezoeken waard. Dankzij de rivier kan je er allerlei activiteiten zoals kanoën, kajakken of jetboaten doen. Dit zijn tevens uitstekende manieren om de omgeving te verkennen. Als je over de rivier cruist kom je langs schitterend groene bossen met hier en daar overblijfselen van oude en verdwenen nederzettingen.

Door het park loopt tevens een onverharde weg. Deze weg loopt van Whanganui naar Pipriki. Als je deze weg rijdt kijk je je ogen uit. De weg is een snelle manier om het park te ontdekken maar minder indrukwekkend dan via de rivier. Het park ligt op het Noordereiland en bevat één van de grootste stukken overgebleven laagland.

Door erosie vind je in het park uitgeholde kloven, steile kliffen en indrukwekkende watervallen.

Whanganui

Kanoën of kajakken

De beste en leukste manier om het Wanganui National Park te ontdekken is door het doen van een meerdaagse kano of kajaktocht. Met deze tocht kom je in de wildernis van het park terecht waar je bij zogeheten riverside campings overnacht. Met een lengte van 290 kilometer kan je makkelijk een aantal dagen in het Whanganui nationaal park vertoeven. De Whanganui Journey brengt je zo’n 145 kilometer diep het park in!

De Whanganui Journey

Mocht je deze Journey willen doen brengt deze 5-daagse trip je van Taumarunui naar Pipriki. De journey is prima te doen voor de meeste mensen, ook de minder ervaren kajakkers of kanoërs. Je brengt 5 dagen lang door in de schitterende natuur omdat er bijna geen mensen wonen in het park. Je zult dus vooral bossen, vulkaantoppen, valleien en watervallen tegenkomen. Om een een trip te boeken ka je het beste naar Taumarunui, Ohinepane en Whakahoro reizen. Stadjes die allemaal aan de rivier liggen. Het is een unieke ervaring!

Je kan er ook voor om zelf een kano te huren en zonder tour of gids te gaan. Mocht je zelf op pad willen heb je wel enige ervaring met kajakken of kanoën nodig.

Whanganui

Hoe kom je er

Het park is te bereiken via Highway 4 en de stadjes Pipiriki en Taumarunui.  Boven het Whanganui nationale park ligt de Forgotten World Highway. Deze highway is bijzonder om te rijden en mocht je naar het park toe of vanuit het park richting het noorden rijden raden we je zeker aan deze Forgotten World Highway te rijden. 

Locatie Whanganui National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven