Ninety Mile Beach is het noordelijkste strand op  het Noordereiland en een bekend begrip in Nieuw-Zeeland. Het is een strand waar veel reizigers komen. Overigens is het strand 90 kilometer lang. Geen 90 mijl dus! Naast het strand heb je hier ook 90 kilometer lange duinen geflankeerd door het Aupouri bos.

Ninety Mile Beach

Je vindt het Ninety Mile Beach in de Aupori Peninsula. De Maori noemen dit gebied ook wel de Te Hika o te Ika, wat ‘The tail of the Fish’ betekent. Iets wat vaak in één adem genoemd wordt met Ninety Mile Beach is Cape Reinga. Dit is het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. Een mooie traditie van de Maori is dat de de geesten van de dode onze wereld verlieten via Cape Reinga. Ondanks deze griezelige verhalen is het er schitterend!

TIP ♥ – als je een leuke tour wil boeken ga dan met Cape Reinga Adventures. Zij bieden van alles aan.

Cape Reinga

Hoewel Cape Reinga vaak als meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland wordt gezien is dit niet helemaal waar. Dit is namelijk Surville Cliffs. Als je de Cape Reinga Coastal Walkway loopt kom je hier, en langs andere mooie plekjes.

Ninety Mile Beach

Ninety Mile Beach

Vandaag de zijn het vooral reizigers die richting Cape Reinga gaan, en dan vooral in bussen. Je kunt het hele strand namelijk afrijden. Dit kan overigens niet met je eigen camper of auto omdat de meeste auto’s weg zakken. Daarnaast verzekeren de meeste verzekeraars het ‘rijden op het strand’ niet.

Je kunt daarom beter met een georganiseerde tour boeken. Gelukkig kun je deze overal boeken. Vanuit Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands zijn er verschillende excursies te boeken naar dit strand en Cape Reinga.

Bij alle tours rij je met een bus over het strand. Er loopt een weg in het midden van het land die je helemaal naar Cape Reinga brengt, maar met de bus over het strand is natuurlijk leuker. Verder kun je hier ook kajakken, vissen, quad-rijden, paardrijden, golfen en zwemmen.

Hoe kom je er?

Vanuit Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands zijn er dagtrips te boeken naar zowel Ninety Mile Beach als Cape Reinga. De Highway 1 loopt dwars door het schiereiland naar Cape Reinga, het noordelijkste puntje van het land.

Je kunt er dus ook zelf heen rijden. Vanuit Auckland naar Cape Reinga over de Highway 1 duurt ongeveer 5,5 uur.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven