Een reis door Nieuw-Zeeland is pas compleet als je Cathedral Cove van je lijstje kunt strepen. Neem dit dus ook altijd op wanneer je een lijstje met ‘things to do’ maakt. Dat dit zo’n bijzondere bezienswaardigheid is, komt niet in de laatste plaats omdat je er wat moeite voor moet doen om de plek te kunnen bezichtigen. De beloning is het echter wel allemaal waard. Er zijn immers maar weinig plekken op aarde mooier dan de plek waar je de cove kunt vinden.

Een wonder van Moeder Natuur

Wie de diversiteit van de Nieuw-Zeelandse natuur wil vangen, moet bij Cathedral Cove zijn. De Cove is een grot. Daar binnen kijken is natuurlijk al een belevenis. Omdraaien en uitkijken over de blauwe zee met rotsen met groene kruinen is zo mogelijk nog mooier. Het is een klein wonder van Moeder Natuur.

Om er te komen zal je echter al langs één van de wegen die je door de natuur voert moeten trekken. Je kunt er immers niet zomaar even naartoe rijden met de auto of motor. De tocht ernaartoe is een belangrijk deel van de ervaring die je gaat meemaken.

Cathedral Cove

Het uitzicht onderweg

De 5 leukste activiteiten bij Cathedral Cove

De Cathedral Cove zelf bezoeken staat natuurlijk bovenaan het lijstje. Wat kan je er eigenlijk verder allemaal doen? Wat veel mensen zich niet beseffen is dat er in en om de Cove ook allerlei leuke activiteiten zijn. Deze vijf zijn aanraders.

#1 Ga wandelen

Alleen al om bij Cathedral Cove te komen zal je een wandeling vanuit één van de windrichtingen moeten maken. Hier kan je natuurlijk veel meer van maken. Dankzij de prachtige natuur kan je je hier gemakkelijk lange tijd vermaken.

Wie langer in deze streek op Coromandel Peninsula verblijft kan zelfs gewoon alle routes doen. Daar is dan ook alle reden toe. Je raakt niet uitgekeken!

# Chillen op het strand

Vlak naast Cathedral Cove ligt Hot Water Beach. Dit is een strand met warmwaterbronnen. Die kunnen dus zomaar gaan opborrelen terwijl je er lekker ligt te zonnen. Zo kan je je dus lekker ontspannen, maar ook nog eens iets leuks meemaken.

Je kunt namelijk een gat graven en zo een eigen warmwaterbron laten opwellen. Daar kan je dan lekker in gaan liggen. Heb je zoiets weleens op de Nederlandse stranden kunnen doen? Grijp je kans dus direct wanneer je hier bent.

TIP ♥ – meer over Hot Water Beach lees je hier

Cathedral Cove

Het is een schitterende plek

Cathedral Cove

#3 Ga duiken en snorkelen

Het water speelt hier een belangrijke rol. Je kunt er dan ook van alles ervaren. Dit geldt zeker wanneer je meedoet aan één van de tochten waarin duiken en snorkelen centraal staan. De onderwaternatuur die je hier vindt is daadwerkelijk adembenemend te noemen.

Dit is op zichzelf natuurlijk al een reden om ervoor te gaan. Dat je ook nog eens begeleid wordt door gidsen met veel kennis maakt het nog mooier.

#4 Lekker grotvaren

Varen, maar dan in de grotten, als er iets is wat je in ieder geval moet meemaken wanneer je bij Cathedral Cove bent aangekomen, dan is dit het wel. Dit is immers de ultieme manier om nog dichterbij al het bijzonders wat er hier te zien is te komen.

Zo wordt de ervaring die je opdoet dus alleen maar intenser. Alle reden om dit te doen dus!

#5 Maak een tour

Alles zelf ontdekken is natuurlijk leuk, maar de kans dat je iets mist is wel heel groot. Geen nood, je kunt je namelijk ook gewoon laten gidsen, je gaat dan een tour maken door het hele gebied. Dat betekent dus niet alleen Cathedral Cove, maar ook de enorme omgeving eromheen.

Je kijkt van begin tot einde je ogen uit tijdens deze rit.

Cathedral CovePlaatje

Hoe kom je er?

Wie Cathedral Cove op het lijstje heeft gezet, doet er wel goed aan om een aantal dingen vooraf duidelijk te hebben. Zo is het niet moeilijk om het gebied te bereiken, maar is het wel anders dan je misschien gewend bent.

Je moet bijvoorbeeld op nabijgelegen parkeerplaatsen parkeren. Vanaf daar moet je gaan lopen. Dit zijn tochten die iedereen aan moet kunnen, maar het is wel goed om hier rekening mee te houden.

Ga op tijd!

Een belangrijke insiders tip die je kunt krijgen is dat je op tijd naar het gebied toe moet gaan. Cathedral Cove is één van de drukstbezochte plekken van Nieuw-Zeeland. Dit is vooral in de middaguren en de vroege avond te merken.

Om dit voor te zijn is het dus slim om juist op een tegengesteld tijdstip een bezoek te plegen. Vooral de ochtenduren zijn aan te raden. Je bent dan iedereen voor.

Locatie Cathedral Cove

 

Scroll naar boven