Bekend in heel Nieuw-Zeeland en omstreken. En dat is niet geheel onterecht! Hot Water Beach is namelijk niet zo maar een strand. De naam zegt het al, je hebt hier warm water. Twee uur voor en na low tide kun je hier namelijk lekker badderen in je eigen verwarmde poeltje! Neem een schep mee, graaf een gat op het strand en je hebt je eigen privé-spa! Scheppen kun je gelukkig huren voor $5.

Hot Water Beach

Waar ter wereld kun je je eigen verwarmde bad uitgraven op het strand? Dit is zo’n plek. Het is een populaire plek in de Coromandel Peninsula op het Noordereiland. Het warme water ontstaat door warmwaterbronnen onder het strand. Dit warme water komt boven drijven zodra je een gat graaft.

We raden wel aan een schep mee te nemen of te huren want met je handen graven is geen doen gezien de warmte van het water. Een schep kun je huren bij Hot Water Beach Store of Hot Waves Café! Wees niet bang dat het water vies wordt want door de inkomende golven wordt je water automatisch ververst!

hot water beach

Het is makkelijk te bereiken. Het ligt aan de monding van de Tauwaiwe rivier. Dit is waar de de warmwaterbronnen omhoog komen. Het enige wat jij hoeft te doen is een kuil te graven, de natuur doet de rest. Je kunt zo’n twee uur genieten van je eigen badje. Daarna komt het zeewater weer opzetten.

En als je het nou te warm vindt kun je zo de zee in rennen voor een verfrissende duik. Je bent overigens niet de enige. In het hoogseizoen kunnen er zomaar 500 mensen op het strand zitten met allemaal hun eigen prive-badje.

Hoe kom je er?

Hot Water Beach ligt op 6 kilometer van Hahei. Vanuit Auckland rij je er in  2 uurtjes naar toe. Er gaan ook verschillende bussen tussen Auckland en Thames om vervolgens bij Hot Water Beach te komen.

Locatie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven