Hoofdmenu

Bijgewerkt op 18 november, 2019

Taupo is samen met Rotorua een van de belangrijkste toeristische trekpleisters op het Noordereiland. Je vindt deze kleine stad aan de oever van Lake Taupo. Er komen veel reizigers naar Taupo vanwege de prachtige liggen en de natuur rondom het stadje. Daarnaast is er ook veel te doen. Er zijn genoeg activiteiten voor de adrenaline-junkies, maar ook voor de mindere waaghalzen is er met schitterende uitzichten en mooie wandeltochten genoeg te doen.

De wondere wereld van Taupo

De reden dat Taupo zo populair is heeft ongetwijfeld te maken met de sprookjesachtige omgeving waarin het ligt. Outdoor liefhebbers en mensen die op zoek zijn naar schitterende natuur zullen hier meer dan gelukkig worden. Als je geluk hebt zie je op heldere dagen de besneeuwde toppen van Tongariro National Park. Daarnaast is dit één de bekendste plekken om te fietsen, zowel on- als off-road. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, deze stad is ook nog eens beginpunt van de langste rivier in Nieuw-Zeeland; de Waikato River.

TIP ♥ – bij CheapTickets boek jevoordelige vliegtickets naar Nieuw-Zeeland.

Je vindt in Taupo veel andere reizigers omdat er zo veel te doen is. Dat maakt deze stad ook een van de leukere steden om te verblijven. Je ontmoet er veel andere reizigers en er is altijd wel een feestje gaande.

Taupo

Leuke dingen om te doen in Taupo

Taupo is een populaire plek in Nieuw-Zeeland. Deze stad staat al jaren op de radar van toeristen en in de stad vind je verschillende touroperators die trips regelen naar de meest uiteenlopende attracties. Denk aan de Aratiatia Rapids, Wairakei Terraces en the Craters of the Moon. De belangrijkste trekpleister van de stad blijft natuurlijk Lake Taupo. Hieronder een aantal bezienswaardigheden.

#1 Bezoek Lake Taupo

Dit is zonder twijfel de bekendste trekpleister van Taupo en tevens een van de bekendste van het land. Het is niet alleen het grootste meer van Nieuw-Zeeland, maar ook één van de mooist gelegen meren. Eeuwen geleden vond de grootste vulkaanuitbarsting op Nieuw-Zeeland plaats.

Dit leidde tot het ontstaan van Lake Taupo. Het meer is een ondergelopen krater, waardoor het water hier zo helder is en de waterkant zo rotsig. Neem je camera mee want Lake Taupo staat bekend om de mooie uitzichten op Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en de met sneeuw bedekte Mount Ruapehu.

TIP ♥ – lees meer over deze highlight op de pagina Lake Taupo

Lake Taupo

#2 Chillen in de Taupo Hot Springs

Zoals misschien wel bekend vind je in Nieuw-Zeeland gigantische veel vulkanen. Dit zorgt voor een indrukwekkende natuur maar ook voor veel thermische activiteiten. Dit leidt dan weer naar de aanwezigheid van veel natuurlijke warmwaterbronnen.

Je kunt hier dan ook heerlijk relaxen in één van de vele kuuroorden. In die oorden vind je vaak verschillende baden die een geneeskrachtige werking schijnen te hebben. Wat misschien nog wel lekkerder is, is een lekkere massage nemen. Er zijn verschillende organisaties waar je een trip naar één van de kuuroorden kan boeken.

#3 Ga naar de Huka Falls

Leuk feitje waarvan we zeker weten dat je het niet wist; de Huka Falls zijn de meest bezochte natuurlijke attractie in heel Nieuw-Zeeland. Dat zegt veel over deze spectaculaire watervallen. De Huka Falls liggen in het Wairakei Park, vernoemd naar de Waikato rivier.

Dat er zo veel mensen naar de Huka Falls komen heeft te  maken met het feit dat de Waikato rivier is normaal gesproken100 meter breed is. Bij de Huka Falls is de rivier echter maar 20 meter breed. Dit resulteert in een enorme druk op het water en elke seconde stoomt er 220.000 (!) liter water door de kloof om vervolgens 11 meter naar beneden te storten in een schuimend meer. Huka betekend in het Maori dan ook ‘schuim’.

TIP ♥ – je kunt de Huka Falls met een jet boot bekijken wat behoorlijk spannend is. De kracht van het water is zo gigantisch groot dat de overheid er een energiecentrale besloot te plaatsen. Vandaag de dag zorgt de Huka Falls voor 5% van de totale elektriciteit in Nieuw-Zeeland.

Taupo

#4 Skydiven en Bungee jumpen

Als je wil skydiven moet je hier zijn. Uit een vliegtuigje springen boven Lake Taupo is namelijk heel erg populair hier. Het staat bekend als één van de mooiste locaties ter wereld om te skydiven. Je kunt kiezen om van 12.000 of 15.000 feet (3,5 km of 4,5 km) te springen. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Zodra de deuren van het vliegtuigje open gaan zie je de besneeuwde bergtoppen, een strak blauwe lucht en de vulkanen op de achtergrond. Heel veel tijd om te even rustig rond te kijken heb je niet want je valt met een duizelingwekkende snelheid van 200 km/h richting het prachtige meer.

Kosten

Er zijn verschillende organisaties die het skydiven aanbieden. En ondanks dat de meeste backpackers met een budget reizen is dit een absolute aanrader! Reken op NZ$279 voor een spring van 12.000 feet. Een spring van 15.000 feet kost NZ$359

Niet de hoogste van het land, maar wel een van de mooiste. De bungee bij Lake Taupo is namelijk boven de prachtige Waikato River Valley. Hier hebben ze een platform gebouwd dat 20 meter over een klif uitsteekt. Je springt van ongeveer 44 meter en je kunt water touch maken! Taupo Bungy is de organisatie waar je moet zijn voor een sprong!

TIP ♥ – in Taupo zelf is er genoeg accommodatie in de vorm van hotels, hostels en campings om alle toeristen op te vangen.

Taupo1

De omgeving van Taupo

Taupo ligt aan Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Dit meer is net zo groot als heel Singapore. Dat is niet het enige natuurgeweld in de omgeving. Zo’n 30 kilometer verderop liggen namelijk de toppen van Tongariro National Park. Het kristalheldere water van Lake Taupo in combinatie met de indrukwekkende vulkanen op de achtergrond zorgen voor een spectaculaire omgeving.

Vakantie vieren

De stad is niet alleen populair onder reizigers. Ook de Kiwi’s komen hier om vakantie te vieren in één van de vele vakantiewoningen rondom het meer. Vaak nemen ze hun boot mee om te varen op het meer. Zo is Taupo dé plek om te skydiven in Nieuw-Zeeland, maar ook bungee jumpen, kajakken, vissen of relaxen in één van de spa’s is hier prima te doen.

TIP ♥ – de straat waar het meeste gebeurd is Tongariro Street en de toepasselijke naam Lake Terrace waar je een mooi uitzicht hebt op het meer.

Locatie Taupo

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Oceanië-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Taupo is samen met Rotorua een van de belangrijkste toeristische trekpleisters op het Noordereiland. Je vindt deze kleine stad aan de oever van Lake Taupo. Er komen veel reizigers naar Taupo vanwege de prachtige liggen en de natuur rondom het stadje. Daarnaast is er ook veel te doen.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU