Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hauraki Gulf Islands

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Welkom op de geheime troef van Auckland.. de Hauraki Gulf Islands. Deze eilandengroep van 70 vierkante kilometer ligt ten noordoosten van Auckland en is een pareltje voor de kust van deze stad. De Hauraki Gulf Islands worden beschouwd als één van de mooiste eilanden rondom Nieuw Zeeland.

Hauraki Gulf Islands

‘Wind uit het Noorden’ dat is wat Hauraki betekent. En dat is niet voor niets. Omdat de eilanden zo’n bijzondere ligging hebben staat er een vrij constante wind. Deze zorgt er voor dat veel Aucklanders in hun vakantie of weekend hier komen zeilen rondom de eilanden.

In totaal liggen er zo’n 47 eilanden in de Hauraki Gulf, hoewel dat met een korreltje zout genomen kan worden aangezien sommige ‘eilanden’ niet meer dan een verzameling rotsen zijn. Desalniettemin is het een prachtige regio die op slechts enkele minuten varen ligt van Auckland. Het is dan ook een ideale dagtrip. De bekendste eilanden zijn Waiheke, Rangtoto en Great Barrier. Laatstgenoemde is wat moeilijker te bereiken, maar wel één van de mooiste eilanden.

TIP ♥ – met Sealink in Auckland’s reis je eenvoudig naar Waihekeen Great Barrier Island. Zij varen deze route dagelijks en helpen reizigers heel goed op weg

Hauraki Gulf Islands

De eilanden

Rangitot is eiland dat het dichtst bij Auckland ligt. Het drukste bevolkte eiland is echter Waiheke. Deze wordt ook het meeste bezocht. Wat ooit een klein eilandje was begint steeds meer te lijken op een get-away waar veel Aucklanders vertoeven. Je kunt hier wel goed vissen, surfen en wandelen.

Vergunning

De meeste eilanden zijn gewoon toegankelijk, dat maakt het ook tot zo’n fascinerende omgeving. Op sommige eilanden mag je echter niet zo maar komen. Als je er mag komen staat dit aangegeven (recreatief gebruik met volledige toegang). Andere eilanden zijn toegewezen als leefgebied voor bedreigde wilde dieren. Hier mag je niet zo maar komen. Als je er toch heen wil, heb je een vergunning nodig.

Het zijn overigens niet alleen de eilanden die zo bijzonder zijn. Ook de omliggende zee is een unieke plek. Er komen hier namelijk dwergvinvissen, walvissen, orka’s en dolfijnen voor. Als je geluk heb kan je zelfs bultruggen spotten.

TIP ♥ – bezoek Great Barrier Island waar je mooie wandeltochten kunt maken.

Hauraki Gulf Islands

Locatie Hauraki Gulf

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU