10x de mooiste reisbestemmingen in 2024

2024 belooft een fantastisch jaar te worden voor reisliefhebbers zoals jij. Misschien droom je al jaren van backpacken in Thailand, met een camper door Nieuw-Zeeland reizen, op safari gaan in Zuid-Afrika, of de Maya-ruïnes verkennen in Guatemala. Dit jaar kunnen die dromen werkelijkheid worden. Daarom hebben wij de 10 mooiste reisbestemmingen verzameld.

#1 Zuid-Afrika

Een van mijn favoriete landen. Wat een ge-wel-dig land! Het heeft alles te bieden. Oogstrelende natuur, ongerepte stranden, prachtige wildparken en de mooiste wijnvelden. Je kunt hier maanden reizen zonder je een dag te vervelen.

Sommige vinden het land toeristisch en qua cijfers loopt toerisme in Zuid-Afrika de laatste jaren wat terug. Laat je echter niet tegen houden en zet dit land op jouw bucketlist. Je zult me dankbaar zijn 😉

Panoramaroute
Living on the edge

#2 Costa Rica

Costa Rica wordt niet voor niets steevast genoemd als een van de mooiste landen op aarde. De biodiversiteit in dit land is ongeëvenaard. Je vindt hier meer dan 6% van de biodiversiteit in de wereld (meer dan Amerika en Europa bij elkaar).

Het land streeft er naar om in 2050 het eerste land ter wereld te zijn dat 0% CO2-uitstoot.

Het is een paradijs voor natuurliefhebbers met dichte jungles, vulkanen, gouden zandstranden, wildlife en een paar van ’s werelds beste surflocaties. In combinatie met het makkelijke reizen en de laid-back sfeer is dit een perfecte bestemming.

Reizen in 2021
De Arenal Vulkaan

#3 Nieuw-Zeeland

Naar mijn mening een van de mooiste landen ter wereld. De natuur is ongekend divers, Kiwi’s (de locals, niet het fruit) behoren tot de vriendelijkste mensen op aarde en reizen met een camper (of auto) geeft je alle vrijheid!

En nadeel aan Nieuw-Zeeland: het ligt niet bepaald om de hoek. Het is een reis van minimaal 24 uur, maar geloof mij: dat is het dubbel en dwars waar. Het Noorder– en Zuidereiland hebben beide prachtige bezienswaardigheden.

Een aanrader voor iedereen!

Hawea Lake
Roadtrip rond Hawea Lake

#4 Japan

Reizen in Japan is een openbaring. Een unieke ervaring die je niet snel vergeet. Het land is erg divers met hypermoderne steden, eeuwenoude tempels, heerlijk eten, gekke gewoontes en prachtige natuur.

Je kunt in een dag een Hello Kitty winkel van 5 verdiepingen bezoeken, maar ook door honderd jaar oude tempels wandelen. Het contrast in dit land is geweldig. Daarnaast reis je met de trein makkelijk van A naar B en zijn de Japanners ontzettend behulpzaam.

Reizen in 2021
Mount Fuji mag natuurlijk niet ontbreken

#5 Frans Polynesië

Over mooie vakantiebestemmingen gesproken… wat denk je van Frans Polynesië? Een van de minst bezochte bestemmingen ter wereld, maar niet omdat het niet mooi is. Dit land herbergt 118 tropische eilanden waarvan Bora Bora en Tahiti de bekendste zijn.

Voor wie écht ver van de bewoonde wereld wil reizen, naar een land zonder massatoerisme en met de mooiste stranden ter wereld moet hier zijn.

Het is prijzig, maar met perfect witte stranden, kleurrijk koraal, een bergachtig binnenland en mooie lagunes krijg je daar ook wel wat voor terug!

Bora Bora
Hello Bora Bora!

#6 Madagascar

De gelijknamige film heeft goede reclame gemaakt voor dit indrukwekkende eiland in Afrika. Madagascar wordt nauwelijks bezocht hoewel het de laatste jaren wel steeds meer in trek is.

Waar de meeste mensen naar het vaste land van Afrika reizen, heeft ook Madagascar heel veel te bieden. Vooral indrukwekkende natuur en schitterende stranden. Daarnaast wordt het land nog niet overlopen door toeristen.

Met regenwouden, woestijnen, bijzondere dieren, rijstvelden, groene bergen, prachtige stranden en zelfs culturele highlights is Madagascar met recht een unieke bestemming.

Reizen in 2021, Masoala National Park
De stranden van Masoala National Park

#7 Guyana

Wil je een keer wat anders dan de bekende bestemmingen in Zuid-Amerika? Zet dan Guyana op je lijstje. Dit land, dat grenst aan Venezuela, Brazilië en Suriname, is een onbekend paradijs.

Guyana bestaat grotendeels uit een onaangetast regenwoud (87% van het land is regenwoud!), herbergt gigantische watervallen, inheemse stammen, wilde dieren en Amazone gebieden.

Daarnaast is het land bijna 5 keer zo groot als Nederland en wonen er nog geen 800.000 mensen. Een oase van rust! Een perfect land voor de avontuurlijke reiziger!

Guyana
De Kaieteur waterval

#8 El Salvador

Alleen de naam El Salvador klinkt al veelbelovend. En dat is het ook. Het is een ‘country on the rise’, zoals ze zelf zeggen. De burgeroorlog die het land zo lang in de macht had is afgelopen en toerisme bloeit op.

Eindelijk! Want het is een schitterend land. De natuur is ongerept en divers. De oude koloniale steden zijn vrijwel intact en de mensen ontzettend nieuwsgierig naar buitenlandse reizigers.

Het land wordt is rap tempo een populaire bestemming in Midden-Amerika dus wees er snel bij en zet El Salvador op jouw lijstje als potentiële bestemming! Check hier alvast de mooiste bezienswaardigheden.

Cerro Verde National Park
Cerro Verde National Park in El Salvador

#9 Indonesië

Met Indonesië doelen we hier niet op Java, Lombok of Bali. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen, maar niet bepaald ongerept. En Indonesië is veel meer dan alleen de bekende eilanden. Zo bezochten wij vorig jaar de Molukken en Sumba.

Als je een mooie bestemmingen zoekt, raad ik aan om deze bestemmingen eens beter te onderzoeken.

De Molukken was voor mij een openbaring. Van de oogstrelende baai op Seram, tot het beklimmen van de Gunung Api en snorkelen op ’s werelds beste locaties. Sumba, op slechts een uur vliegen van Bali, is misschien wel een van de grootste geheimen van Indonesië.

Mooiere (ongereptere) stranden vind je niet, mensen leven zoals ze al honderden jaren doen en toeristen (evenals hotels) vind je er niet.

Sumba
Ties op Sumba
Seram
Happy in de Molukken

#10 Tanzania

Een van de mooiste bestemmingen in Afrika. Dat is goed te merken aan het aantal toeristen dat dit land de afgelopen jaren wist te vinden.

Tanzania biedt reizigers natuurlijke wonderen zoals de uitgestrekte Ngorongoro Crater, de hoogste berg van Afrika (Kilimanjaro), de Great Migration in Serengeti en hagelwitte zandstranden op Zanzibar.

Door al die bezienswaardigheden lijkt het alsof je meerdere landen in één bezoekt. Het is divers, mooi en klaar om ontdekt te worden.

Great Migration
Great Migration in Serengeti

    Meer lezen over 10x de mooiste reisbestemmingen in 2024?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven