De minst bezochte landen ter wereld

Iedereen kent bestemmingen als Thailand, Brazilië, Zuid-Afrika of Australië. Stuk voor stuk prachtige landen, maar ook bekend onder het reispubliek. Wij krijgen veel vragen over wat nu écht ongerepte bestemmingen zijn. Welke landen worden nauwelijks bezocht, maar zijn het wel waard? Wij zochten het uit! Dit zijn volgens ons de mooiste, maar minst bezochte landen!

Oceanië

In Oceanië vind je veel ongerepte landen. Het zijn vaak mini-eilandjes waar maar een paar duizend mensen wonen. Een ding hebben ze allemaal gemeen. Het zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen (waar je niet zo maar komt).

Niue

Ni-wie? Precies! Wij moesten ook even goed kijken, maar het is toch echt een land! Het ligt in de buurt van Tonga, Samoa en de Cookeilanden. Dan weet je het wel 🙂 Er wonen 1.600 mensen!

Het staat vooral bekend om de walvissen die hier elk jaar tussen juli en oktober rondzwemmen. De reden dat hier zo weinig mensen komen is, zoals voor de meeste landen in dit rijtje geldt, dat je er niet zo maar komt.

Je moet eerst naar Australië of Nieuw-Zeeland reizen (dat is al een flinke reis), vervolgens naar Samoa of Tonga om vanaf daar naar Niue te reizen!

Niue IslandTuvalu

Tuvalu is een stuk bekender. Althans… als je een beetje thuis bent in Oceanië. Er komen echter nauwelijks reizigers. Dat heeft natuurlijk niks te maken met de bestemming, want die is sprookjesachtig mooi.

Tuvalu ligt helaas niet om de hoek, waardoor het een dure en extreem lange reis is. Om er te komen zul je van Amsterdam naar Sydney moeten reizen, vanaf daar naar Vanuatu of direct naar Tuvalu. Anyway.. je bent er niet zomaar!

Als je het geld en de tijd hebt, kom je wel in een écht tropisch paradijs!

TuvaluMarquesas Eilanden (Frans Polynesië)

De Marquesas Eilanden horen bij Frans-Polynesië. De kans dat je van Frans-Polynesië hebt gehoord is groot, maar de kans dat je de Marquesas Eilanden kent, is minder groot. De eilanden  Hiva Oa, Nuku Hiva, Ua Pou, Fatu Hiva en Ua Huka behoren tot de mooiste en meest unieke ter wereld.

Het schijnt zelfs dat Nuku Hiva de mooiste bestemming is waar Floortje Dessing is geweest. Dat zegt wel wat 🙂

Nuku HivaKiribati

Kiribati is de laatste tijd vaak in het nieuws, omdat het land langzaam verdwijnt in zee. Het ligt het dichtst bij Fiji, dus je zult eerst naar Fiji moeten reizen. Vanaf Fiji is het nog zo’n 2.200 kilometer richting Kiribati dus er komen niet heel veel mensen hier.

Degene die wel de moeite nemen om de reis te maken, worden getrakteerd op een ongerept strandparadijs. Je zult echter wel op moeten schieten, experts denken dat dit land snel verdwenen is.

Fanning Island, KiribatiMicronesia

Niet te verwarren met Indonesië, hoewel het er niet heel ver vandaan ligt. Micronesia behoort tot de Pacific en bestaat uit ruim 600 eilanden, waarvan de meest onbewoond. Het hoofdeiland, Pohnpei, is de toegangspoort tot de regio.

Het is een van de mooiste bestemmingen ter wereld om te duiken, maar je vindt er ook nog eens oude tempels!

PohnpeiCaribbean

In de Caribbean vind je heel veel landen waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord! Vergeet Cuba of Curacao, dit zijn bestemmingen om op bucketlist te zetten. De meeste zijn ook nog eens redelijk eenvoudig te bereiken!

Saint Kitts en Nevis

Als je zo in Schotland gedropt wordt. De naam dankt het land aan het feit dat het ooit onderdeel was van het Britse rijk. Je vindt de eilanden Saint Kitss en Nevis naast de Dominicaanse Republiek.

Behalve de hagelwitte zandstranden vind je hier ook een indrukwekkend binnenland. Saint Kitss is het grootste eiland van de twee met de meeste commercie. In hoeverre dat bestaat hier.

Dit land is wel bekender bij het Amerikaanse publiek! Het is ook populair bij cruiserederijen.

Saint KittsAnguilla

Heel eerlijk… voor dit blog had ik nog nooit van Anguilla gehoord. Het ligt iets boven Saint Kitts en Nevis en het herbergt een paar van de mooiste stranden in de Caribbean. Het voordeel is dat Anguilla makkelijk te bereiken is.

Overigens komen hier alsnog maar 80.000 reizigers per jaar. Ter vergelijking… in Thailand zijn dan er zo’n 30 miljoen!

Anguilla islandAntigua en Barbuda

Eigenlijk kunnen we alle eilanden in deze regio wel toevoegen, want ook Antigua en Barbuda is zo’n paradijs. Bekend onder Amerikanen, maar voor ons Nederlanders een ‘ver van ons bed show’.

Ook hier gaat het weer om twee eilanden: Antigua en Barbuda. Als je echt van de gebaande paden wil reizen is Barbuda de beste optie, aangezien Antigua nog redelijk ontwikkeld is. Oh.. natuurlijk vind je hier ook een aantal indruwekkende stranden!

minst bezochte landenSaint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines ligt net voor Venezuela. St. Vincent en de Grenadines bestaat uit meerdere eilanden, waarvan Mustique, Bequia, Canouan, Mayreau en Petit St. Vincent de bekendste zijn.

Het land heeft pas sinds 2017 een vliegveld en is een van de minst bezochte landen van de Caribbean. Het is niet voor niets dat hier slechts 80.000 reizigers per jaar komen.

Ook hier vind je weer prachtige stranden, maar ook een mooi groen binnenland.

Saint Vincent and the GrenadinesSaint Lucia

Een van de weinige landen die ik wel kende! Saint Lucia is een van de mooiste eilanden in de Caribbean. Niet alleen vanwege de hagelwitte zandstranden, maar ook vanwege de twee opvallende bergtoppen (The Pitons).

Er is werkelijk van alles te doen hier. Surfen, hiken, snorkelen, duiken, zeilen.. je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te doen. Daarnaast is het ook redelijk makkelijk te bereiken.

Saint LuciaAzië

Azië is een van de drukst bezochte continenten ter wereld. Veel landen zijn bekend en populair onder reizigers, maar ook in Azië vind je nog landen waar niet veel mensen komen. Het zijn er niet veel, maar ze zijn er!

Bhutan

Bhutan, ook wel Land of the Thunder Dragon, is een van de meest unieke, ongerepte en mysterieuze landen van Azië. Het hoort tot de minst bezochte landen ter wereld. Het land ligt compleet afgesloten van de rest van de wereld doordat het tussen de Himalaya ligt en doordat toerisme pas sinds 1974 is toegestaan.

In 2015 kwamen hier slechts 45.000 toeristen, wat in vergelijking met andere Aziatische landen erg weinig is.

Goedkoop is het niet. Iedereen die Bhutan wil bezoeken betaald namelijk een fee van US$250 p.p. per dag.
Tiger's NestTiger’s Nest

Afrika

In Afrika zijn er nogal wat landen waar weinig reizigers komen. Helaas heeft dat in veel landen nog te maken met de politieke situatie of veiligheid in het land. Toch vind je ook hier landen waar nog weinig reizigers komen ondanks dat je er wel kunt reizen.

Djibouti

Djibouti is een van de minst bezochte landen in Afrika. Het land ligt tussen Somalië en Eritrea waardoor veel mensen het helaas nog niet aandurven. Dat is jammer, want Djibouti heeft genoeg te bieden.

Het heeft mooie stranden, het indrukwekkende Lake Assal en de Ardoukoba vulkaan geven het land voldoende bezienswaardigheden.

São Tomé and Príncipe

Een van de mooiste, meest unieke, maar minst bezochte landen is São Tomé and Príncipe. Het eiland ligt voor de kust van Gabon en is qua natuur ongeëvenaard.

Het land is bedekt met dikke jungles, koffie plantages en ongerepte stranden. Reizigers komen hier nauwelijks en dat is best bijzonder, want het is naast dat het oogstrelend mooi is, ook nog eens veilig.

São Tomé is het hoofdeiland. Príncipe is wat kleiner.

minst bezochte landen

    Meer lezen over De minst bezochte landen ter wereld?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven