Ziek in Azië

Een reis kan je nog zo goed voorbereiden en tot in de puntjes plannen. Ziek worden is iets waar je niks aan kan doen. We hebben er helaas ervaring(en) mee en geloof ons, dit is geen pretje! De ziekenhuizen, de zorg en met name de hygiëne is van een iets ander niveau dan dat wij gewend zijn. Dit willen we je dan ook graag besparen! Niks is erger dan in Azië zijn en de prachtige witte stranden te zien, het lekkere eten te proeven en de aardige locals te ontmoeten, om vervolgens een week lang ziek in bed liggen. Niet alleen voel je je ellendig, het is ook nog eens zonde van je tijd!

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen is een veelgebruikt spreekwoord. In dit geval is dat zeker waar. Je kan er nooit van uit gaan dat je niet ziek wordt op reis maar je kan wel het één en ander voorbereiden. Zo is er bij onze Reizen In pagina’s informatie te vinden over inentingen die je nodig hebt voordat je gaat reizen. Ook bij Reistips vind je nog punten die bijdragen aan een goede voorbereiding.

Hoewel wij ons goed hadden voorbereid sloeg het noodlot toch nog toe in Beijing. En wel in de tijd van de Mexicaanse Griep, wat betekende dat onze Chinese vrienden alles liever dubbel checkte. Na twee dagen hoge koorts besloten we toch maar naar een ziekenhuis te gaan met twee medewerkers van het hostel. Wat overigens super geregeld was van de mensen in het Happy Dragon Hostel in Beijing, een aanrader!) Wat we hier aantroffen was op z’n zachts gezegd bijzonder. Hoge koorts en hoesten kwamen blijkbaar te veel overeen met de Mexicaanse griep zodat de marsmannetjes al snel te voorschijn kwamen.

Witte pakken

Gewapend in witte pakken, witte schoentjes, handschoenen, een mondkap en een ‘duikbril’ hebben ze ons onderzocht met een X-ray apparaat wat nog uit het Keizerrijk kwam. Hygiëne regels zoals in Nederland kennen ze niet gezien het feit dat je in een bed gelegd wordt waar net iemand uit komt rollen. Hoewel we in Beijing waren, een redelijk internationale stad, was er geen Engels sprekende dokter wat het verhaal nog iets spannender maakte. Uiteindelijk bleek het een longontsteking en kwamen we er dus ‘goed’ van af. En als souvenir kregen we de X-ray foto mee ;).

Quarantaine

We willen je hier niet bang maken met enge verhalen. Toch is het echt geen pretje als je met je backpack richting een ziekenhuis moet waar je vervolgens 24 uur in quarantaine moet. Zorg dat je  altijd de voorgeschreven inentingen hebt gehad als je vertrekt. Neem wat medicijnen mee voor dat je vertrekt. Denk aan paracetamol, diaree remmers en meer van dat soort zaken. En mocht je toch ziek worden doe rustig aan en geen rare dingen!

    Meer lezen over Ziek in Azië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven