De mooiste stranden van Costa Rica

Costa Rica heeft zeer veel standen aan zowel de oost als de westkust van het land. Het ene strand is nog mooier en witter als de andere. Waar het ene strand van Costa Rica uitpuilt van de mensen, zijn er op andere stranden weer nagenoeg geen mensen te vinden. Omdat er zoveel stranden zijn aan zowel de oost als de westkust van Costa Rica is het soms moeilijk te kiezen wel strand voldoet aan je wensen.

10x mooiste stranden van Costa Rica

Doordat er zoveel stranden zijn in Costa Rica, is het moeilijk om te kiezen welke nu echt het beste of het mooiste is. Omdat er zoveel keuze is hebben wij een top 10- gemaakt van alle stranden in het land. Met dit lijstje hopen we jouw keuze voor de mooiste stranden wat makkelijker te maken!

TIP ♥ – De stranden staan in willekeurige volgorde

Locaties stranden

Hieronder zie je een kaart met de locaties van de top 10 stranden van Costa Rica.

#1 Playa Conchal

Locatie: Tamarino

Playa Conchal

Dit witte strand ten noorden van Tamarino liggen aan een prachtige turquoise baai. Deze baai leent zich perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Veel mensen zien Playa Conchal over het hoofd door het grotere Playa Brasilito iets ten noorden. Maar het strand is een waar paradijs voor wie het kent!

#2 Playa Flamingo

Locatie: Playa Flamingo

Playa Flamingo Costa Rica

Ten noorden van Conchal Beach ligt Flamingo Beach. Dit strand heeft zijn naam te danken aan het mooie roze witte zand. Het strand staat ook bekend om zijn mooie zonsondergangen.

Het strand loopt langzaam af de oceaan in en heeft over het algemeen rustige golven. Er kan rond deze stranden geweldig worden gedoken, gezeild en gevist.

TIP ♥ – Boek hier je accommodatie voor Flamingo Beach

#3 Manuel Antonio

Locatie: Manuel Antonio National Park

Mooiste stranden van Costa Rica

Het strand van het Manuel Antonio National Park wordt al lang beschouwd als een van de mooiste stranden van Cosa Rica.

Doordat een landtong het strand beschermt, is het water er altijd rustig. Een ideale plek voor gezinnen met kinderen. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je veel wilde dieren kan zien uit het omliggende Manuel Antonio National Park.

#4 Punta Uva

Locatie: Punta Manzanillo

Punta Uva

Een van de mooiste stranden van Costa Rica is Punta Uva. Dit is een rustig strand gelegen aan de Caribische kant van Costa Rica. Het strand ligt aan het natuurreservaat Gandoca-Manzanillo.

Achter het strand begint dan ook gelijk de jungle met het natuur reservaat. Het is zelfs mogelijk om luiaards te zien in de bomen rond het strand!

# 5 Santa Teresa

Locatie: Santa Teresa

strand vanSanta Teresa costa rica

De stranden van Santa Teresa staan bekend om twee dingen. De eerste is het prachtige witte strand en de tweede is dat je er geweldig kan surfen. Omdat Santa Teresa relatief moeilijk te bereiken is word het strand niet overspoeld met massatoerisme.

De stad heeft dan ook een rustige backpackers / surfers vibe over zich. Ook kan er mooi gesnorkeld worden aan dit strand.

TIP ♥ – boek hier je accommodatie voor Santa Teresa!

#6 Playa Montezuma

Locatie: Montezuma

strand Montezuma Costa Rica

De stranden van Montezuma zijn redelijk ruig. Wat betekend dat er veel rotsen uit het water steken. Dit strand staat dan ook bekend om zijn duiklocaties (er zijn drie scheepswrakken in de buurt) en surfspots.

Het is ook mogelijk om te zien hoe de baby schildpadden worden vrijgelaten in bepaalde maanden van het jaar. Verder staat Montezuma stad bekend om zijn nachtleven met veel verschillende bars en clubs. Het is dus geen familie bestemming maar meer een surf en duik plaats.

#7 Playa Nosara

Locatie: Nosara

Mooiste stranden van Costa Rica

Deze plaats heeft een hippie / surf vibe over zich hangen. Mensen die niet surfen zullen naar Playa Pelada gaan iets ten zuiden van Nosara. De stranden van Nosara staat dan ook echt bekend als goede surfplek in Costa Rica.

#8 Tortuguero

Locatie: Tortuguero

strand Tortuguero National Park Costa Rica

De stranden van Tortuguero liggen aan de westkust van Costa Rica. Het strand is gelegen in het National Park Tortuguero in het noordwesten van het land. Het strand is alleen te bereiken met een rondvaartboot vanuit Porto Limon.

Op het strand het je kans (een aantal maanden per jaar) om groene schildpadden hun eieren te zien leggen. Omdat het een National Park betreft het je kans om in de binnenlanden nog veel meer dieren te zien zoals krokodillen, tapirs en zeekoeien!

#9 Playa San Juanillo

Locatie: San Juanillo

San Juanillo Beach

Deze hagelwitte zand stranden van Costa Rica moeten op deze lijst voorkomen. Het strand is niet heel groot maar maakt dit goed met zijn schoonheid. Het water is kraakhelder en de golven zijn er rustig over het algemeen.

Dit maakt het strand perfect om te zwemmen, picknicken en te relaxen. Omdat San Juanillo een niet toeristisch vissersdorpje is zal je dan ook weinig toeristen tegenkomen op dit prachtige witte strand.

# 10 Playa Cocles

Locatie: Puerto Viejo

Puerto Viejo

Ook aan de westkust van Costa Rica vind je het strand Cocles. Het strand ligt op slechts vier kilometer van Puerto Viejo. Voor een idyllische foto van een wit tropisch strand ben je hier aan het juiste adres!

Vanwege het zachte zand en de prachtige palmbomen aan het strand is het strand echt een plaatje. Er kan seizoensgebonden ook gesurft worden (december tot maart zijn de beste maanden).

    Meer lezen over De mooiste stranden van Costa Rica?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven