Vakantie Vietnam

Vakantie in Vietnam, het ‘Land van de Rijzende Draak’ is een bijzondere ervaring. Thailand mag dan populair en bekend(er) zijn onder reizigers; Vietnam doet daar zeker niet voor onder. Sterker nog; het is één van de populairste landen in Azië aan het worden.

Je kunt in Vietnam werkelijk alles doen. Van fietsen bij de Mekong Delta tot sfeervolle steden als Hoi An bezoeken. Snorkelen bij één van de tropische eilanden tot het bezoeken van boeddhistische tempels. Er is echt voor iedereen wat te doen.

Wat moet ik weten voor een vakantie naar Vietnam

Wil jij voor het eerst op vakantie naar Vietnam? Dan zit je waarschijnlijk met een hoop vragen.

 1. Wat is de beste periode voor een vakantie?
 2. Wat moet ik zien tijdens mijn vakantie?
 3. Welke route kan ik nemen?
 4. Hoe reis ik van A naar B en hoelang duurt dat?
 5. Waar kan ik slapen?


En zo kan ik nog veel meer vragen opschrijven. Maar laten we beginnen om deze vragen een te beantwoorden. Heb je nog andere vragen? Schroom niet en stel ze onderaan deze pagina aan één van onze Experts. Lees eerst onze tips en tricks voor het boeken van een vakantie naar Vietnam.
Ties in Sapa tijdens zijn Vakantie in Vietnam
Ties in Sapa Vietnam

1. Wat is de beste periode voor een vakantie in Vietnam?

Natuurlijk begint het eigenlijk altijd met de vraag wanneer de beste periode of tijd is om Vietnam te bezoeken. Wanneer heb ik de meeste kans op mooi weer. Want laten we eerlijk zijn. We reizen niet naar Vietnam af om 3 weken in de regen te zitten, toch? Het liefst hebben we mooi weer.

De beste periode om Vietnam te bezoeken is globaal genomen december tot en met maart. Hoewel het wel per regio verschilt. Vietnam is namelijk een lang gerekt land. Het is daarom in het noorden heel anders dan in het zuiden van het land.

TIP ♥ – Lees meer over de beste reistijd van Vietnam op onze Beste Reistijd Vietnam pagina.

2. Wat moet ik zien tijdens mijn vakantie in Vietnam?

Hoewel sommige van ons gewoon een 3 weekse strandvakantie naar Vietnam zoeken (heerlijk!) willen de meeste toch ook wel wat zien van het land. De vraag is alleen wat moet ik echt gezien hebben. Want in 3 weken kan je gewoon niet alles zien. Ook niet als je elke dag in de auto/bus/trein stapt.

Helaas is deze vraag wel lastiger te beantwoorden voor ons. Omdat iedereen andere dingen leuk vindt. Daarnaast ligt het er ook aan of je het zuiden of noorden van het land bezoekt. Maar er zijn wel een aantal bezienswaardigheden in Vietnam waarvan wij vinden dat je ze “moet” zien.

 1. Natuurlijk beginnen we met Halong Bay. Hoewel het tegenwoordig enorm toeristisch is, vinden wij nog steeds dat het een bezoek waard is. Mocht je echt niet van de drukte houden bezoek dan Lan Ha Bay.
 2. De volgende op de lijst is Hanoi, onze favoriete stad in Azië. Sla deze sfeervolle stad niet over want daar krijg je spijt van :). Geniet er van een lekker Vietnamees biertje bij een Bia Hoi of bezoek het mausoleum van Ho Chi Minh. Genoeg te doen om je een aantal dagen te vermaken.
 3. Ha Giang is de “geheime” troef. Nog wel tenminste. Want Ha Giang wordt in rap tempo populair. Deze schitterende regio staat bekend om de Ha Giang Loop. Een rit door de prachtige omgeving, vaak per motor.

TIP ♥ – Lees meer over de mooiste highlights van Vietnam op onze highlights Vietnam pagina.

3. Welke route kan ik nemen?

Om hier een hele route uit te schrijven is wat overdreven. Daarnaast is deze vraag van veel factoren afhankelijk. Wat wil je zien en hoe lang ga je? Zijn de twee belangrijkste. Wij schreven al eerder een backpack route door Vietnam uit en in onze Reisgids voor Vietnam vind je routes voor 2 en 4 weken. Compleet uitgeschreven met alle informatie die je nodig hebt.

4. Hoe reis ik van A naar B en hoelang duurt dat?

De beste manier om van A naar B te reizen in Vietnam is per bus. Er is zelf een mogelijkheid om een busticket te kopen waarmee je zelf kan beslissen wanneer en waar je uitstapt. De ideale manier voor als je nog niet precies weet hoe lang en waar je precies heen wil.

Wil je in korte tijd het maximale uit je vakantie halen dan is een privéauto (met chauffeur) ook een perfect vervoermiddel in Vietnam. Zeker ook omdat bussen en ander openbaar vervoer in Vietnam een eigen tijdschema er op na houden.

TIP ♥ – Lees meer over het vervoer in Vietnam op onze Vervoer in Vietnam pagina.

5. Waar kan ik slapen?

Mogelijkheden genoeg. In iedere populaire bestemming zijn genoeg hostels, hotels of resorts te vinden. De laatste 10 jaar heeft Vietnam een enorme ontwikkeling meegemaakt op toeristisch gebied. Toen wij er in 2009 voor het eerst waren kwamen we nog op plekken zonder hotels en sliepen we af en toe in een homestay.

Hoewel het een geweldige ervaring is om bij mensen thuis te slapen is het niet voor iedereen weggelegd of vindt niet iedereen het leuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig dus overal genoeg mogelijkheden qua overnachtingen. Van schitterende all in resorts tot kleine hostels weggestopt tussen de huizen.

TIP ♥ – Lees meer over het overnachten in Vietnam op onze overnachten in Vietnam pagina.

Reisorganisaties voor een vakantie naar Vietnam

Op vakantie naar Vietnam wordt de laatste jaren steeds populairder. En volledig terecht wat ons betreft. Te lang heeft Vietnam in de anonimiteit gezeten. Gelukkig is zij daar nu aan het uit klimmen. Dat maakt dat je op veel plaatsen nog het authentieke Azië tegen komt.

En het voordeel van deze groei is dat het vervoer, de hotels en gidsen allemaal goed zijn ingespeeld op het toerisme. Ze spreken goed Engels. Je kunt in de meest luxe resorts slapen en ook het vervoer gaat hard vooruit. Waar je 10 jaar geleden nog in afgetrapte bussen stapte, staan er nu touringcars inclusief WIFI voor je klaar. Perfect ingespeeld op het “nieuwe reizen” dus.

Vakantie In VietnamOp de boot in Ha long Bay

Elke reis is anders en dat geldt ook voor vakanties in Vietnam. Het belangrijkste is dat de vakantie voldoet aan je persoonlijke voorkeur. Daarnaast zit er een groot verschil tussen de regio waar je reist en de reisorganisatie waarmee je op vakantie gaat.

Iedereen heeft andere wensen. Zoek je rust of juist activiteiten, zoek je natuur of juist de stad? Het is daarom belangrijk om eerst je eigen wensen goed te formuleren voordat je gaat zoeken of boeken.

Vakantie boeken

Heb je geen zin of tijd om alles zelf uit te zoeken? Dan is een georganiseerde vakantie Vietnam een prima uitkomst! Er is een vakantie Vietnam voor ieder type reiziger.

 

6 gedachten over “Vakantie Vietnam”

 1. Wij willen een zonvakanties in januari en waar is het het zonzuiverste weer.
  Hebben nu in danang gezeten met behoorlijk veel regen.

 2. Hallo sjoerd en Ties,

  Wij willen deze zomer op vakantie naar Vietnam. We zijn beide eind 50 en zoeken een georganiseerde vakantie. We willen namelijk wel wat van het land zien. Hebben jullie tips?

  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Hilda

  1. Hoi Hilda,

   We hebben zeker tips. Hoe lang gaan jullie en weten jullie al welk deel van je van Vietnam gaat bezoeken? In het noorden is het aan te raden om de standaard highlights als halong bay en Hanoi te bezoeken. Daarnaast is een trip naar de natuur in het noorden zeker aan te raden, dit kan op verschillende plekken.

   In het zuiden is ook genoeg te beleven vanuit HCMC. Je kunt stranden bezoeken, de Mekong (aanrader) en natuurlijk de bekende tunnels. We kunnen eventueel ook wel wat partijen aanraden bij wie je de vakantie zou kunnen boeken als dat nodig is.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven