Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor Vietnam

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 79

Bijgewerkt op 22 juli, 2020

Alle Nederlanders en Belgen die naar Vietnam reizen zijn verplicht een visum Vietnam aan te vragen! Dit kun je online doen, bij de grens of alvast in Nederland. Wij raden aan om je visum online te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum Vietnam

Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Vietnam te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum.  Als je langer dan 30 dagen blijft kan je er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Den Haag. Er zijn echter ook genoeg online mogelijkheden om je visum te regelen.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen dienen een visum voor Vietnam aan te vragen!

Hoe krijg je een visum voor Vietnam

Er zijn verschillende mogelijkheden om een visum aan te vragen voor Vietnam. Deze zijn als volgt.

1. Online een Visa Approval Letter aanvragen

De goedkoopste manier om een VOA (Visum On Arrival) door een Visa Approval Letter aan te vragen. Dit kan bij verschillende (lokale) bedrijven. Denk aan touroperators en speciale visumbureau’s.

Als je googled op Visa Approval Letter Vietnam aanvragen, kom je verschillende mogelijkheden tegen.

Je kunt een 30 dagen Visa On Arrical single entry aanvragen. Dit kosten variëren van €15 tot €65, afhankelijk van het visum.

Autorisatiebrief

Je kunt de Approval Letter via verschillende bedrijven aanvragen. Eigenlijk vraag je een autorisatiebrief aan waarmee je op het vliegveld je visum krijgt.

Eenmaal in Vietnam

Na betaling krijg je de autorisatiebrief toegestuurd via de mail. Dit formulier moet je uitprinten en bij de douane in Vietnam overhandigen. Hier dien je nog wel een ‘stamping fee‘ te betalen. Die kosten zijn als volgt:

 • 1 maand single entry = $25
 • 3 maanden single entry = $25
 • 1 maand multiple entry = $50
 • 3 maanden multiple entry = $50

Meenemen naar Vietnam

Je moet nog wel het één en ander meenemen voordat je daadwerkelijk je visum krijgt. Dit is wat je moet overhandigen bij de Immigration Officer;

 • Twee pasfoto’s;
 • Je paspoort (minimaal 1 maand geldig na aankomst);
 • De autorisatiebrief;
 • Amerikaanse dollars of Vietnamese Dong om stamping fee te betalen;
 • Ingevuld ‘Arrival Form’ (krijg je in het vliegtuig of bij immigration loket).
Kosten

Dit is afhankelijk van het visum dat je aanvraagt. De ‘populairste’ optie is de 30-dagen-single-entry visum voor Vietnam. Dit kost in totaal zo’n €15 + US$25 fee per visum.

Visum voor VietnamVisum

2. Visum aanvragen bij Visumbureau

Een andere optie is om je visum voor Vietnam te regelen via een online visumdienst. Dit is handig als je zelf niet in de buurt van Den Haag of Brussel woont en niet in de gelegenheid bent om zelf een visum online te regelen. Een visum regelen via een online visumbureau is meestal wel wat duurder. Je regelt het als volgt;

 1. Kies een geschikte partij;
 2. Kies je visum (meestal toeristenvisum);
 3. Doorloop het stappenplan op de website;
 4. Verzend je paspoort + formulier (aangetekend);
 5. Betaal voor de service.
Kosten

Voor deze service betaal je meer dan zelf een visum regelen. Dit kan al vanaf €19,95 voor een 30 dagen single entry visum. Daarnaast betaal je nog minimaal $25 bij aankomst in Vietnam voor de stamp van het immigration office. Totale kosten zijn dus zo’n €42 ($50) per visum.

3. Online via de Vietnamese overheid

Sinds mei 2018 is het mogelijk om zelf online je visum voor Vietnam te regelen zonder tussenkomst van andere partijen. Het is vrij makkelijk te aan te vragen en je kunt online de status van je aanvraag controleren.

Om op deze manier een visum aan te vragen ga je als volgt te werk;

 • Ga naar deze website;
 • Vul alle gegevens in zoals gevraagd op de website;
 • Betaal $25 en wacht 3 werkdagen op goedkeuring;
 • Ontvang ‘registration code‘ waarmee je de status van de approved E-visa kunt controleren en uitprinten via deze link;
 • Print je ontvangen Visa Approval Letter uit. Hiermee dien je op het vliegveld je inreisstempel te halen.

Kosten

Het is pas sinds kort mogelijk om je visum voor Vietnam op deze manier aan te vragen, maar het kost je slechts $25 per E-visa. Daarnaast kun je de status van het visum online controleren.Visum Vietnam

4. Visum bij ambassade

Je kunt ook je visum aanvragen bij de ambassade van Vietnam. Deze zit in Den Haag of Brussel. Dit kost wat meer, maar je weet wel zeker dat je je visum hebt voordat je Vietnam in komt.

Kosten

Als je je visum bij de ambassade regelt betaal je $77. Je krijgt dan een visum voor 30 dagen. Over het algemeen krijg je je visum en paspoort dezelfde dag nog mee terug.

Adresgegevens;
 • Nassauplein 12, 2585 Den Haag;
 • Openingstijden; maandag, woensdag, vrijdag van 14:00 tot 17:00;
 • Website: www.vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

Je visum verlengen

Het visum dat je krijgt is 30 dagen geldig, tenzij je bij een visumbureau een visum voor langer dan 30 dagen aan vraagt. Voor de meeste mensen is 30 dagen genoeg, maar het kan zijn dat je langer dan 30 dagen wil blijven.

Let op! Het is niet makkelijk om je visum zelf te verlengen. Reis-Expert neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor het verlengen van je visum.

Het is mogelijk om je verblijf te verlengen. De makkelijkste manier is een visumrun. Dit houdt in dat je Vietnam verlaat richting bijvoorbeeld Laos of Cambodja om een paar dagen later weer terug te komen.

Je visum verlengen in Vietnam

Je kunt zelf een visumverlenging aanvragen. Dit kan bij een lokale touroperator in Vietnam. De meeste kunnen dit voor je regelen. Vraag het desnoods na bij je accommodatie. Dit is veruit de makkelijkste manier.

Toch liever zelf doen? Dan moet je ALTIJD een Visa Extension Form hebben. Deze is helaas nergens te vinden. Daarna moet je naar een van de immigratiekantoren hieronder.

 • Hanoi
 • Hue
 • Ho Chi Minh City

Check van tevoren altijd de openingsuren voordat je naar een immigratiekantoor af reist! Volgens de laatste info zijn ze ma – vrij van 07.00 tot 11.30 uur en 13.30 tot- 17.00 uur open.

TIP ♥ – bij het verlengen van je visum voor Vietnam moet je rekening houden met 5 tot 10 werkdagen op het resultaat.

Kosten

Verlengen van 10 dagen kost US$20 en de maximale verlengen (30 dagen) kost US$30. Je moet aan de volgende eisen voldoen:

 • paspoort moet minstens een maand na verlenging geldig zijn;
 • ondertekening van eigenaar hotel / hostel op aanvraagformulier;
 • een van bewijs dat je in een accommodatie overnacht ondertekent door eigenaar accommodatie;

Veelgestelde vragen

Er worden veel vragen gesteld over het visum voor Vietnam. De meest voorkomende vragen proberen we hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wij zijn echter geen visumspecialist. Als je vragen hebt over je reeds aangevraagde visum dien je vragen hierover te stellen bij de desbetreffende partij.

Moet ik een uitreisticket hebben?
Dat is een beetje een ‘grijs’ gebied. In praktijk wordt het zelden gevraagd en er is zelfs onduidelijkheid over of het wel of niet moet. Volgens de laatste info heb je geen uitreisticket nodig om in Vietnam te komen.

Ik ga maar een paar dagen naar Vietnam? Heb ik dan een visum nodig?
Je hebt ten alle tijden een visum voor Vietnam nodig. Ook als je maar 1, 2 of 3 dagen gaat.

Ik heb een stopover in Vietnam. Heb ik dan een visum nodig?
Als je binnen 24 uur een door reist naar een 3e land (bijvoorbeeld van Bangkok naar Hanoi naar Singapore) heb je geen visum nodig. Blijf je langer dan 24 uur? Dan heb je een visum nodig. Tevens is een stopover naar het land waar je bent begonnen (Bangkok – Hanoi – Phuket) niet mogelijk. Daarnaast heb je nodig:

– een geldig doorreis ticket
– je mag de internationale luchthaven niet verlaten
– een toegangsdocument van de eindbestemming
– je vliegt met een full-service luchtvaartmaatschappij. Dus geen low-budget maatschappijen zoals Vietjet en Jet Star.

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?
Dat ligt er aan waar je je visum aan vraagt. Voor visumpartijen in Nederland kunnen wij geen indicatie geven.

Als je het online via de overheid regelt wordt de Approval Letter binnen twee werkdagen (met uitzondering van zaterdag, zondag en nationale of internationale feestdagen) verwerkt en naar je gemaild.

Ik kom over land Vietnam binnen. Kan ik een e-visum aanvragen?
Nee. Een e-visum is alleen beschikbaar als je via een internationale luchthaven Vietnam binnen komt. Als je over land binnen komt dien je dit bij de grens te regelen of via een visumbureau.

Moet ik de exacte datum van mijn aankomst doorgeven?
De door jou opgegeven aankomstdatum is de vroegste aankomstdatum, maar je kunt ook na die datum aankomen. De vertrekdatum die je opgeeft, is de laatste dag waarop je in het land mag zijn, tenzij je een visumverlenging krijgt.

VOORBEELD – Als je een visum aanvraagt voor een maand en je aankomstdatum is 1 januari, is je Approval Letter geldig van 1 januari tot en met 1 februari. Dat betekent dat je in die maand Vietnam kunt betreden, maar op 1 februari moet vertrekken.

Ik reis 31 dagen door Vietnam. Kan dat met een 30-dagen visum?
Nee dat kan niet. Als je een 30 dagen visum hebt mag je 30 dagen in Vietnam blijven vanaf het moment dat je Vietnam binnen komt.

Wat is de Stamping Fee en hoe betaal ik die?
De Stamping Fee zijn de kosten die je moet betalen op een luchthaven in Vietnam om het officiële visum voor Vietnam in je paspoort gestempeld te krijgen. De kosten bedragen US$25 voor een eenmalig visum (1-3 maanden) en US$50 voor een visum voor meerdere binnenkomsten (1-3 maanden).

TIP ♥ – de Stamping Fee moet contant worden voldaan (Vietnam Dong of Amerikaanse dollars). Creditcards of Euro’s worden niet geaccepteerd.

Kan ik reizen zonder een Approval Letter en bij aankomst een visum regelen?
Nee, dat kan niet. Om aan boord van het vliegtuig te komen, moet je een Approval Letter aan de luchtvaartmaatschappij tonen. We raden je aan om altijd een visum voor Vietnam aan te vragen voordat je naar Vietnam reist.

Ik kom aan in Ho Chi Minh, maar vertrek vanuit Hanoi (of andersom). Kan dat?
Ja dat kan. Zolang je je port of entry (aankomstpunt) goed in vult maakt het niet uit waar of hoe je het land weer verlaat.

Meer lezen over Vietnam?

79 comments

 1. Jessica

  Ik begrijp dat je een visum nodig hebt mo het land in te komen. Hoe kan ik dit het beste onderweg regelen?

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Jessica,

   Dit kan je het beste doen door het online te regelen. Zie hierboven bij online visum aanvragen hoe je dat kunt doen.
   Je kunt het dan eenvoudig onderweg aanvragen. Mocht je nog meer vragen hebben hoor ik dat graag natuurlijk.

   Groeten,
   Sjoerd

 2. Mark

  Is het ook mogelijk om een visum ver van te voren te regelen. Wij gaan pas in 2018 naar Vietnam maar ik zou graag nu al het visum regelen.

  Groeten,
  mark

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Mark,

   dat kan prima mark. Je hebt in principe ook niet het volledige visum nodig maar een brief. Deze kan je op meerdere websites alvast bestellen.

   Groeten,
   Sjoerd

 3. Pen

  Er staat op de website dat ze dan je paspoort innemen in Vietnam? Wij vliegen via Ho Chi Minh binnen en via Hanoi weer terug. hoe werkt zoiets?

  1. Sjoerd Post author

   Beste Pen,

   waar lees je op onze site dat ze je paspoort innemen? Dit is namelijk niet het geval. Je moet hem kunnen overleggen maar je krijgt hem ten alle tijden weer terug. Het is namelijk jouw paspoort. Niemand anders mag deze innemen of als borg bewaren.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 4. Lieke

  Wij komen Vietnam wel binnen via Hanoi (vanaf Chiang Mai), maar we weten nog niet zeker of we via Ho Chi-Minh of via Da Nang er weer uit vliegen (Richting Bangkok). Is het een probleem om het e-visum aan te vragen als je dus via Da Nang weer eruit vliegt? Of gaat het alleen om de binnenkomst?

  Groetjes!

  1. Azië Expert

   Hoi Lieke,

   het gaat er alleen om dat je in HCM of Hanoi binnen komt. Waar je het land verlaat maakt niet uit.

   Groeten,
   Ties

 5. Karin

  Hoi!

  Is het ook mogelijk om op de luchthaven bij binnenkomst in Hanoi daar je visum te regelen? Of wat werkt het handigst?
  Wij vertrekken in december naar Vietnam en zijn van plan ongeveer 3 weken te blijven.
  Groetjes Karin

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Karin,

   Zoals hier boven beschreven is het met een VOA mogelijk om op de luchthaven je visum te regelen. Zonder VOA is dit NIET mogelijk! Je kan dus niet op de bonnefooi vertrekken en bij aankomst wat regelen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 6. Selene

  Hi!

  Je moet bij aankomst je visum in USD of Dong betalen. Is er een mogelijkheid om daarvoor op het vliegveld nog te pinnen? Of moet ik USD of Dong al in Nederland halen?

  Groetjes,

  Selene

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Selene,

   Toen wij er waren konden we sowieso op het vliegveld al pinnen. Wij konden zelf bij de lopende band al pinnen. Of dat nog steeds zo is, en/of bij iedere lopende band durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen.
   Ik vermoed dat het wel mogelijk is. Het is in Nederland vrij duur om dollars of Dong aan te schaffen.

   Groeten,
   Sjoerd

 7. Kelly

  Hoi,

  Via verschillende bronnen heb ik vernomen dat het ook mogelijk is om via land de grens over te gaan naar Vietnam maar dat je dan het visum al geregeld moet hebben bij de Vietnamese ambassade in bijvoorbeeld Thailand of Laos. Dit omdat ik nog niet zeker weet of ik via land of per vliegtuig de grens over ga.

  Bedankt!
  Groetjes,
  Kelly

 8. Tim

  Kan je je visum ook met een credit card betalen /
  pinnen daarvoor. Of moet je in Nederland al geld daarvoor wisselen

  1. Azië Expert

   Hoi Tim,

   je moet Amerikaanse dollars of Vietnamese Dong hebben om de stamping fee te betalen. Dat moet in cash dus dit moet je of mee nemen of op het vliegveld in Vietnam halen. Wij raden je aan om het alvast cahs mee te nemen vanuit Nederland.

   Groeten,
   Ties

 9. Karlijn

  Hallo,

  Wij gaan 5 weken naar Vietnam en Combodja.
  We vliegen via Hanoi heen en terug, we zijn dus niet langer dan en maand achterelkaar in Vietnam.
  Heb ik dan toch een visum van 3 maanden nodig?

  Ik hoor het graag,
  Groetjes Karlijn

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Karlijn,

   Ik vrees van wel. Je visum is maar een maand geldig en zoals je zelf aangeeft zal je na die 30 dagen nog in Vietnam zijn.
   Je hebt dus een multi entry voor 3 maanden nodig.

   Groeten,
   Sjoerd

 10. Anneke

  Gelukkig nieuwjaar…

  Op de website van de ambassade staat deze melding:
  Also, the embassy does not provide any visa on arrival service.​

  In order to avoid any risks that may arise when boarding flights or at ports of entry in Viet Nam due to possible miscommunication, travellers are strongly recommended to apply with the Vietnamese Embassy in the Nederlands to get visas before leaving IN PERSON OR BY POST.​​

  Is het dan toch nog wel mogelijk via Friends Travel Vietnam visumservices, je autorisatiebrief te regelen en bij aankomst op Ho Chi Min airport het visum te kopen? Wij willen een visum van 3 maanden maar weten nog niet wanneer we precies naar Kuala Lumpur vliegen, kunnen wij een fictieve datum opgeven?
  Alvast bedankt voor het antwoord!

  1. Ties

   Hoi Anneke,

   Je visum aanvragen bij Friends Travel Vietnam zou geen probleem moeten zijn, maar je kunt voor de zekerheid even contact met Friends Travel Vietnam opnemen. Zij kunnen je alles vertellen over hun visumservice. De gegevens vind je hier.

   Alvast een gelukkig nieuw jaar en een fijne reis! 🙂

   Groeten,
   Ties

 11. Babette

  Hallo,

  Moet ik ook kunnen bewijzen dat ik het land weer uit ga? Ik wil namelijk vliegen naar Ho Chi Min, maar daarna over land verder reizen en dan heb ik verder alleen een ticket vanaf Bali terug naar huis. Ik hoor het graag of dit problemen op zou kunnen leveren.

  1. Ties

   Hoi Babette,

   in tegenstelling tot veel andere Aziatische landen hoeft dit voor Vietnam niet.

   Groeten,
   Ties

 12. R de Jonge

  Hallo, wij vertrekken in Maart naar Vietnam.
  Nu zien wij ook een online dienst om het visum te regelen. Het E-Visum via de Vietnamese ambassade.

  Hebben jullie hier ervaring mee? Van wat ik lees is het paspoort en foto uploaden en dan krijg je een e visum wat je uit moet printen en niet in de rij hoeft te staan voor visum on arrival in Vietnam.

  Bedankt voor het antwoord!

  1. Ties

   Hoi Roy,

   je kunt een e-visum aanvragen. Of je dan niet in de rij hoeft te staan heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord 🙂
   Wat ik wel wat is dat het goedkoper is om het via Friends Travel Vietnam te regelen. Hier betaal je €6 i.p.v $18 online. Een stuk goedkoper en een Nederlands aanspreekpunt 🙂

   Groeten,
   Ties

 13. Carlijn

  Hoi!

  In juli willen we een tijd naar Azië gaan om daar rond te reizen. We willen enkele tickets boeken en pas als we ‘het gezien’ hebben, onderweg het volgende ticket boeken van Vietnam naar Thailand bijvoorbeeld. Kom je vietnam, Thailand en andere landen in Azië in zonder dat je terugvlucht al vast staat? We willen ongeveer een maand per land verblijven.

  Groet
  Carlijn

  1. Ties

   Hoi Carlijn,

   dat verschilt per land. In Vietnam heb je geen uitreisticket nodig, in Thailand zijn wij er nooit om gevraagd, maar in de Filipijnen kwamen we het vliegtuig niet in zonder uitreisbewijs. Het is ook niet de douane die er om vraagt, maar de luchtvaartmaatschappijen en dan zijn medewerkers ook nog eens niet consequent. De een vraagt het wel, de ander niet.

   Je kunt het risico nemen, zeker voor Thailand. Maar het is natuurlijk op eigen risico. Wat je ook kunt doen is voor het eerste land dat bezoekt (m.u.v. Vietnam) een goedkoop busticket naar een ander land kopen (dat kan makkelijk online). Dan heb je in ieder geval een uitreisbewijs. Nogmaals, de kans dat er om gevraagd wordt is nihil, maar je weet maar nooit 🙂

   Groeten,
   Ties

 14. Irene

  Ik heb begrepen dat je een autorisatie brief en een application form nodig hebt om n Vietnam visum te krijgen, jullie hebben t alleen over een VOA. Nu vraag ik me af wat je precies nodig hebt.

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Irene,

   een application form vul je in om de autorisatie brief (VOA – Visa Approval Letter) te kunnen ontvangen.

   Groetjes,
   Sjoerd

 15. Rene

  Hallo Roy de Jonge,

  Heb jij gebruik gemaakt van het e-visum ?
  Zo ja, wat zijn jouw ervaringen ?

 16. Maria

  we zijn vorig jaar in vietnam geweest en geland in ho chi minh. De stamping fee konden we toen met euro s betalen, 25 euro per persoon. Kun je dat nu nog in euro s betalen of alleen in dollars od dong?

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Maria,

   Volgens mij kan dit nog steeds. Het is een beetje afwisselend. Voor de zekerheid kan je wat dollars meenemen.

   Reis groet,
   Sjoerd

 17. Wiel

  Bij aankomst dien je dus al op voorhand cash dollars bij je te hebben om de ‘stamping fee’ te betalen en er kan dus niet met creditcard betaald worden ??

  1. Ties

   Hoi Wiel,

   dat klopt. We raden aan om dollars mee te nemen zodat je gelijk de stamping fee kunt betalen. Je kunt ook op het vliegveld pinnen, maar dat gaat niet altijd even makkelijk als je zou verwachten 🙂 Neem daarom gewoon wat cash mee om het proces wat te versnellen.

   Groeten,
   Ties

 18. Maaike

  Hoi!
  Ik ben van plan om 6 oktober uit Nederland te vertrekken (kom dan 7 oktober aan) en om 12 November naar Cambodja door te reizen. Wat voor visum is dan handig om te nemen, aangezien het langer dan 30 dagen is dat ik daar verblijf.
  Reis groet,
  Maaike

 19. Karel

  Hoi!

  Als ik een visa aanvraag via de Vietnamese overheid, kan ik dan ook kiezen voor meer dan 30 dagen en meerdere keren in en uit reizen?

 20. Ilona

  Hoi! Ik wil graag een single entry visum voor 3 maanden aanvragen. Ik kom over land naar Vietnam. Kan ik dit visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade? Zo ja, wat zijn de kosten en hoe lang van te voren kan ik dit visum al aanvragen? Alvast bedankt!

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Ilona,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je ons een kop koffie trakteren in de webshop. Daar kan je tevens je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 21. sjoerd

  Hi,

  Ik zal 32 dagen verblijven in Vietnam, waarbij ik dus in aanmerking kom voor het 3 maanden visum. Dit kan niet online, waardoor ik het op het vliegveld moet afhandelen. Nou wil de situatie als volgt zijn; ik kom aan op Ho Chi Minh, met een overstaptijd van 1:30 uur richting Hanoi. Dit betekent, als ik het goed heb, dat ik het niet zal redden om de VOA tijdig voltooid te krijgen alvorens ik mijn reis voortzet. Klopt dit?

  Groetjes,

  Sjoerd

 22. Norbert Van Damme

  Hallo,
  Is het buiten het betalen van de visum fee nog nodig om dollars te gebruiken of wordt de euro
  nu ook algemeen aangenomen?
  Met dank

 23. Joyce

  Beste Ties of Sjoerd,

  Mijn vriend en zijn in januari op doorreis. Wij verblijven 10 dagen in Vietnam en vliegen via Hanoi in en uit.
  Nu ik jullie artikel lees begrijp ik eruit dat manier 1 de makkelijkste en de goedkoopste manier is: online visum aanvragen zonder bureau (en of VOA) ertussen voor 25 dollar. Waarom zou ik voor de andere manieren kiezen?

  Manier 1 is al compleet toch of moeten we dan nog een stampling fee of andere vervolgstappen nemen?

  Groet! Joyce

 24. Ayse

  Ik wil 22 maart naar Vietnam gaan, kan ik voor deze datum een visum krijgen? Hoe lang duurt nogmaals gesproken het indienen van een visum?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Ayse,

   Dat hangt er vanaf wat voor visum je aanvraagt en bij wie je dat doet.
   Normaal moet dit geen probleem zijn.

   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 25. Tom

  Een E visum aanvragen is natuurlijk het makkelijkste behalve als je brildrager bent.
  Op de site van Vietnam word namelijk gevraagd om je paspoort te uploaden zonder bril.
  Ik heb een Nederlands paspoort en daar draag ik dus gewoon mijn bril

 26. Madeleine

  Goedemiddag,
  In juni gaan we 2,5 week naar Vietnam met onze dochter van 2. We komen aan op Hanoi, maar zullen ook nog een binnenlandse vlucht nemen. Spreken we dan over een single entry? En kunnen we dus een E-visum nemen?
  Alvast bedankt voor de reactie!
  Hartelijke groet,

  Madeleine

 27. Eefje

  Ik vraag me af of ik het visum goed heb aangevraagd. We hebben het in- en uitreizen wat ruimer gepland dan dat we, uiteindelijk, daadwerkelijk in vietnam zijn.
  Visum is geldig van 15 mei-15 juni
  Onze reis: binnenkomst: 17 mei- vertrek 5 juni

  Is dat een probleem?
  Eefje

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Eefje,

   dat is geen probleem. Je visum is geldig van 15 mei tot 15 juni. Zolang jij op, of na, 15 mei aan komt en voor 15 juni vertrekt is dat geen probleem. En gezien jouw reisschema val je binnen die data.

   Groeten,
   Ties

 28. Valerie

  Hallo, vraagje wij komen aan in hanoi (juli) en vertrekken terug vanuit hcmc maar vanuit da nang maken we een stop in Siem reap. Maw we hebben een multiple entry nodig. Kan die ook gewoon aangevraagd worden via de website die jullie aanraden vr e visa? Bedankt

 29. Gary

  Hallo,

  Tijdens mijn rondreis door Azië volgend jaar ben ik van plan om over land/water van Cambodja naar Vietnam te reizen en heb daarbij de voorkeur om met de boot van Phnom Penh naar Chau Doc te reizen. Het wordt me echter nog niet helemaal duidelijk hoe ik nu het beste een visum kan regelen als ik op deze manier het land in wil.

  Alvast bedankt voor hulp.

 30. jacqueline

  Hoi Ties,

  even kort vraagje om zeker te zijn van de zaak;
  als je een visum online via de Vietnamese overheid aanvraagt en deze is goedgekeurd.
  Hoef je dan niets meer op het vliegveld te regelen? Is het dan gekoppeld aan je paspoort en neem je de uitdraai mee om de douane door te gaan?
  Bij voorbaat mijn dank!

  mvg,

  Jacqueline

  1. Rene

   Ik heb de zelfde vraag. En ook of ik in Vietnam dan nog een stamping fee betaal?

 31. joel

  Hallo!

  Ik vroeg me af hoe streng ze zijn met de dag van aankomst, aangezien ik die nog niet precies weet. Als ik bijvoorbeeld mijn visum per brief aanvraag op de 8e maar ik kom aan op de 9e, wordt daar bij aankomst moeilijk over gedaan?

  gr joel

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Joel,

   volgens de officiële regels gaat de geldigheidsduur in op de datum die je invult in het online aanvraagformulier. Als je de 8e invult gaan je 30 dagen ook in op de 8e en heb je dus 1 dag minder.

   Groeten,
   Ties

 32. Rosa

  Ik een e-visa aangevraagd en ontvangen, maar er staat de verkeerde entry airport op (ha noi ipv ho chi minh). Is dit een probleem of kan ik ook bij deze airport met die visum naarbinnen?

 33. Anne

  Hoi reizigers!
  Ik ga voor 4 maanden naar Vietnam. Ik kan slechts voor 90 dagen een visum aanvragen, wat raden jullie mij aan te doen om de 4e maand ook nog in Vietnam te kunnen zijn? Ik las iets over dat de Vietnamese overheid op het moment geen extentions aanbiedt, klopt dat?
  Groet!

 34. Jos Derks

  Wij zijn een groep van 70 jarige die 2 weken gaan fietsen door Zuid Vietnam en Cambodja. Aankomst Saigon en door naar Siem Riep. Vandaag terugvliegen naar Saigon. Wat voor visa is dan voor ons noodzakelijk ?
  Bij voorbaat Dank

 35. Alex

  Bedankt voor de info, nog twee kleine onduidelijkheden.
  Met een e-visum die van 25 euro bij vietnamese overheid, moet ik nog een in reis stempel halen, kost deze nog geld in vietnam? Zo ja is er een optie om het visum al gereed te hebben voor vertrek, zodat ik geen stempel meer nodig heb?

  De 30 dagen visum, ik vertrek 16 november, kom 17 november aan in vietnam loopt mijn visum dan van 17 november tot 17 december en moet ik op het uiterste een vlucht hebben op de 17e december vanuit vietnam terug?
  Als ik ga tellen en ik reken de 17e als eerste dag is de 30e dag de 15e december en moet ik dan al terug vliegen.
  Weet iemand hier een antwoord op?
  Heel erg bedankt!
  Groet,
  Alex

 36. Jos

  Hoi Ties,
  Bedankt voor je reactie op mijn eerdere vraag.
  Weet jij of het mogelijk is om, via de online link bij de Vietnamese overheid, een multiple entry visum aan te vragen. Zoals beschreven onder punt 1
  Groet
  Jos

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Jos,

   dat zie ik niet zo snel tussen de opties staan, maar wellicht dat je ze kunt emailen met dezelfde vraag.

   Happy travels,
   Ties

 37. Wim Schotten

  Wij overwegen een zeecruise en doen dan meerdere zeehavens aan
  Wat voor visum is er dan nodig en hoe kan je die krijgen/kopen

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Wim,

   Wij zijn geen visum organisatie. Voor vragen over je eigen visum aanvraag verwijzen wij door naar de Ambassade of een visum organisatie die de aanvraag uit handen neemt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 38. Michelle Anson

  Ik ga binnenkort vanuit Maleisie naar Ho chi Min stad. Ik heb in mijn VOA aangegeven; vertrekplaats vanuit Penang Maleisie, maar wilt nu toch rechtstreeks via Langkawi, Maleisie. Is dit een probleem?

  met vriendelijke groet,
  Michelle

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Michelle,

   Wij zijn geen visum organisatie. Voor vragen over je eigen visum aanvraag verwijzen wij door naar de Ambassade of een visum organisatie die de aanvraag uit handen neemt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 39. Mickel

  Deze winter reis ik per cruise van Hong Kong naar Singapore. Het schip legt aan in 5 havens in Vietnam. Via de ambassade heb ik visa’s aangevraagd. Volgens de bediende was een single entry voldoende daar de 5 havens in Vietnam op elkaar volgen. Nu krijg ik van de cruise rederij te horen dat dit niet volstaat vermits het schip telkens in internationale wateren vaart telkens we naar een andere haven in Vietnam varen. Ik heb dus een multiple entry visa nodig. De single entry visa die ik van de ambassade heb ontvangen kan volgens hun niet veranderd worden naar multiple entry. Wat nu?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Mickel,

   Ik denk dat het beter is om deze vraag bij de ambassade neer te leggen. Zij hebben het visum uitgegeven en u geadviseerd.
   Wij zijn geen partij in deze situatie en kunnen dan ook onmogelijk adviseren ben ik bang.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 40. Serge

  Halloaa

  Ik wil 60 dagen door vietnam reizen. Dit kan denk ik het beste als ik een 30 dagen visum neem en deze gaande weg met 30 dagen verleng. Kan dit?
  Alvast bedankt 🙂

  Groetjes,

  Serge

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Serge,

   dat kan, maar je zult wel je paspoort een aantal dagen kwijt zijn. Je moet naar Hanoi of Ho Chi Minh en je heb waarschijnlijk hulp nodig van de eigenaar van je accommodatie. Check het hier.

   Happy travels,
   Ties

 41. marinus

  als je online een visum hebt aangevraagd heb je geen letter of aprovel nodig ?

 42. Ilona

  Zo lang je vliegt naar Vietnam kan je gebruik maken van een evisum, begrijp ik dat goed (in vergelijking met over land)? Dus als ik het vliegtuig van Phnom Penh (Cambodja) neem naar Ho Chi Minh, kan ik dat visum simpel online regelen? Maakt niet uit of je van je thuisland of een ander land naar Vietnam vliegt?

 43. Olaf

  Beste,

  Jullie hebben me geholpen met hoe ik een visum on arrival in Pakse kan aanvragen, dank hiervoor. Mijn vraag is aangezien ik vanuit Luang Prabang naar Hanoi met de nachtbus wil reizen, of er in vietnam ook visum bij de grensovergangen aangevraagd kunnen worden net als op dezelfde manier als in Laos.

  Anders weet ik dat ik dit tijdig online moet aanvragen.

  Groet,
  Olaf

 44. Sam

  Ik heb heel veel gehad aan jullie informatie! Bedankt hier voor.
  Zou ik ook als ik in Bangkok of Indonesië ben een visum kunnen aanvragen voor Vietnam? Of moet je daar voor in Nederland zijn?

 45. Jennifer

  Hi, ik heb begrepen dat als je via land reist een 3 maanden visum niet mogelijk is. Klopt dat?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Jennifer,

   ik weet dat een eVisa niet geldt, als je over land reist naar Vietnam. Je zult dan een visum moeten aanvragen.

   Happy travels,
   Ties

 46. Kelly

  Hoi!
  Ik ben Belg. En zou in oktober naar Vietnam willen afreizen liefst voor 5-6 weken.
  Als ik het goed heb kan ik enkel met de letter of approval en dan voa op de luchthaven regelen voor de visa 1-3 maanden?
  Nergens kan ik online een visa aanvragen voor meer als 30 dagen?
  Dank je voor alle vele info!

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Kelly,

   er worden op dit moment geen visums voor Vietnam meer uitgegeven. We raden aan om de situatie rondom het coronavirus goed in de gaten te houden.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU