Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor Vietnam

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 106

Bijgewerkt op 30 december, 2023

Alle Nederlanders en Belgen die naar Vietnam reizen zijn verplicht een visum voor Vietnam aan te vragen! Dit kun je makkelijk zelf online doen of via een visumbureau in Nederland. Wij raden aan om je visum online te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verrassingen in het land van bestemming!

Visum Vietnam

Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Vietnam te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum.  Als je langer dan 90 dagen blijft kan je ervoor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Den Haag. Er zijn echter ook genoeg online-mogelijkheden om je visum te regelen.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen dienen een visum voor Vietnam aan te vragen!

Hoe krijg je een visum voor Vietnam

Een visum aanvragen is gelukkig niet zo heel lastig. Er zijn verschillende mogelijkheden om een visum aan te vragen voor Vietnam. Het e-visa aanvragen is de makkelijkste manier.

Een e-visa aanvragen

Sinds mei 2018 is het mogelijk om zelf online je visum voor Vietnam te regelen zonder tussenkomst van andere partijen. Het is vrij makkelijk aan te vragen en je kunt online de status van je aanvraag controleren.

Om een e-visa aan te vragen heb je een paspoort nodig dat 6 maanden geldig is, paspoort foto en US$25. Zo vraag je het e-visa aan:

 • Ga naar deze website;
 • Vul alle gegevens in zoals gevraagd op de website;
 • Betaal US$25 en wacht 3 werkdagen op goedkeuring;
 • Ontvang ‘registration code‘ en check de status van de approved E-visa via deze link;
 • Download het pdf-bestand en print het e-visa voor de zekerheid.

Kosten en geldigheid

Het kost je slechts US$25 per E-visa. Met het e-visa mag je 90 dagen in Vietnam reizen. Hou er rekening mee dat de aanvraag zo’n 3 werkdagen kan duren.

In tegenstelling tot wat op anderen website schrijven, betaal je voor een e-visa geen stamping fee in Vietnam zelf. Je hoeft ook nergens in de rij te staan.

Waar kun je Vietnam binnenkomen?

Met een e-visa kun je via 28 grensovergangen Vietnam binnenkomen.

Landgrens Internationale luchthavens Havens
Bo Y Cat Bi Int Airport (Hai Phong) Chan May
Cha Lo Cam Ranh Int Airport (Khanh Hoa) Da Nang
Cau Treo Can Tho International Airport Duong Dong
Huu Nghi Da Nang International Airport Hon Gai
Ha Tien Noi Bai Int Airport (Hanoi) Hai Phong
Lao Bao Phu Bai Int Airport Nha Trang
Lao Cai Phu Quoc International Airport Quy Nhon
La Lay Tan Son Nhat Int Airport (Ho Chi Minh City) Ho Chi Minh City
Moc Bai Vung Tau
Mong Cai
Nam Can
Na Meo
Song Tien
Tinh Bien
Tay Trang
Xa Mat

Hoe lang is een e-visa geldig?

Een e-visa is 90 dagen geldig voor een single entry. Je kunt dus één keer het land in met zo’n visa. Hou rekening met 90 dagen, wat in veel gevallen niet drie maanden is!

Het is op eigen risico om hier je visum aan te vragen. Reis-Expert neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor deze aanvragen en beantwoord hierover ook geen vragen.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om het visum voor Vietnam bij een visumbureau aan te vragen. Kost iets meer, maar dan hoef je het niet zelf te doen

Visum Vietnam

Visum On Arrival (Approval Letter)

Een andere manier is om een Visa Approval Letter, ook wel een VOA (Visum On Arrival) aan te vragen. Dit is NIET hetzelfde als een e-visa. Een Visa Approval Lette kun je aanvragen via verschillende (lokale) bedrijven.

Denk aan touroperators en speciale visumbureaus. Je betaalt hier dus ook meer voor. Als je in Google op Visa Approval Letter Vietnam aanvragen, kom je verschillende mogelijkheden tegen.

Een Visa On Arrival is mogelijk voor 1 of 3 maanden. De kosten variëren van €15 tot €65, afhankelijk van de partij die je kiest.

Autorisatiebrief

De Approval Letter kun je via verschillende bedrijven aanvragen.  Zij sturen je een autorisatiebrief die je uit moet printen. Hiermee krijg je op het vliegveld je visum. De aanvraag duurt zo’n 2 werkdagen.

Eenmaal in Vietnam

Na betaling krijg je de autorisatiebrief toegestuurd via de mail. Dit formulier moet je uitprinten en bij de douane in Vietnam overhandigen. Hier dien je nog wel een ‘stamping fee‘ te betalen. Die kosten zijn als volgt:

 • 1 maand single entry = $25
 • 3 maanden single entry = $25
 • 1 maand multiple entry = $50
 • 3 maanden multiple entry = $50

Meenemen naar Vietnam

Je moet nog wel het één en ander meenemen voordat je daadwerkelijk je visum krijgt. Dit is wat je moet overhandigen bij de Immigration Officer;

 • Twee pasfoto’s;
 • Je paspoort (minimaal 1 maand geldig na aankomst);
 • De autorisatiebrief;
 • Amerikaanse dollars of Vietnamese Dong om stamping fee te betalen;
 • Ingevuld ‘Arrival Form’ (krijg je in het vliegtuig of bij immigration loket).

Kosten

Dit is afhankelijk van het visum dat je aanvraagt. De ‘populairste’ optie is de 90-dagen-single-entry visum voor Vietnam. Dit kost in totaal zo’n €20 aanvraagkosten + US$25 fee per visum.

Visum voor VietnamVisum

Visum bij ambassade

Je kunt ook je visum aanvragen bij de ambassade van Vietnam. Deze zit in Den Haag of Brussel. Dit kost wat meer, maar je weet wel zeker dat je je visum hebt voordat je Vietnam in komt.

Kosten

Als je je visum bij de ambassade regelt betaal je $77. Je krijgt dan een visum voor 90 dagen. Over het algemeen krijg je je visum en paspoort dezelfde dag nog mee terug.

Adresgegevens;

 • Nassauplein 12, 2585 Den Haag;
 • Openingstijden; maandag, woensdag, vrijdag van 14:00 tot 17:00;
 • Website: www.vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

Je visum verlengen

Het visum dat je krijgt, is 90 dagen geldig, tenzij je bij een visumbureau een visum voor langer dan 90 dagen aanvraagt. Voor de meeste mensen is 90 dagen genoeg, maar het kan zijn dat je langer dan 90 dagen wil blijven.

Let op! Het is niet makkelijk om je visum zelf te verlengen. Reis-Expert neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor het verlengen van je visum.

Het is mogelijk om je verblijf te verlengen. De makkelijkste manier is een visumrun. Dit houdt in dat je Vietnam verlaat richting bijvoorbeeld Laos of Cambodja om een paar dagen later weer terug te komen.

Je visum verlengen in Vietnam

Je kunt zelf een visumverlenging aanvragen. Dit kan bij een lokale touroperator in Vietnam. De meeste kunnen dit voor je regelen. Vraag het desnoods na bij je accommodatie. Dit is veruit de makkelijkste manier.

Toch liever zelf doen? Dan moet je ALTIJD een Visa Extension Form hebben. Deze is helaas nergens te vinden. Daarna moet je naar een van de immigratiekantoren hieronder.

Check van tevoren altijd de openingsuren voordat je naar een immigratiekantoor af reist! Volgens de laatste info zijn ze ma – vrij van 07.00 tot 11.30 uur en 13.30 tot 17.00 uur open.

TIP ♥ – bij het verlengen van je visum voor Vietnam moet je rekening houden met 5 tot 10 werkdagen op het resultaat.

Kosten

Verlengen van 10 dagen kost US$20 en de maximale verlengen (90 dagen) kost US$30. Je moet aan de volgende eisen voldoen:

 • paspoort moet minstens een maand na verlenging geldig zijn;
 • ondertekening van eigenaar hotel / hostel op aanvraagformulier;
 • een van bewijs dat je in een accommodatie overnacht ondertekend door eigenaar accommodatie;

Veelgestelde vragen

Er worden veel vragen gesteld over het visum voor Vietnam. De meest voorkomende vragen proberen we hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wij zijn echter geen visumspecialist. Als je vragen hebt over je al aangevraagde visum dien je vragen hierover te stellen bij de desbetreffende partij.

Moet ik een uitreisticket hebben?
Dat is een beetje een ‘grijs’ gebied. In praktijk wordt het zelden gevraagd en er is zelfs onduidelijkheid over of het wel of niet moet. Volgens de laatste info heb je geen uitreisticket nodig om in Vietnam te komen.

Ik ga maar een paar dagen naar Vietnam? Heb ik dan een visum nodig?
Je hebt altijd een visum voor Vietnam nodig. Ook als je maar 1, 2 of 3 dagen gaat.

Ik heb een stopover in Vietnam. Heb ik dan een visum nodig?
Als je binnen 24 uur een door reist naar een 3e land (bijvoorbeeld van Bangkok naar Hanoi naar Singapore) heb je geen visum nodig. Blijf je langer dan 24 uur? Dan heb je een visum nodig. Bovendien is een stop-over naar het land waar je bent begonnen (Bangkok – Hanoi – Phuket) niet mogelijk. Daarnaast heb je nodig:

– een geldig doorreis ticket
– je mag de internationale luchthaven niet verlaten
– een toegangsdocument van de eindbestemming
– je vliegt met een full-service luchtvaartmaatschappij. Dus geen low-budget maatschappijen zoals Vietjet en Jet Star.

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?
Dat ligt er aan waar je je visum aanvraagt. Voor visumpartijen in Nederland kunnen wij geen indicatie geven.

Als je e-visa aanvraagt, wordt dit binnen drie dagen geregeld (met uitzondering van zaterdag, zondag en nationale of internationale feestdagen).

Ik kom over land Vietnam binnen. Kan ik een e-visa aanvragen?
Ja. Een e-visa is beschikbaar voor internationale luchthaven en verschillende landsgrenzen. Die benoemen wij hier.

Moet ik de exacte datum van mijn aankomst doorgeven?
De door jou opgegeven aankomstdatum is de vroegste aankomstdatum, maar je kunt ook na die datum aankomen. De vertrekdatum die je opgeeft, is de laatste dag waarop je in het land mag zijn, tenzij je een visumverlenging krijgt.

VOORBEELD – Als je een visum aanvraagt voor een maand en je aankomstdatum is 1 januari, is je Approval Letter geldig van 1 januari tot en met 1 februari. Dat betekent dat je in die maand Vietnam kunt betreden, maar op 1 februari moet vertrekken.

Ik reis 91 dagen door Vietnam. Kan dat met een 90-dagen visum?
Nee, dat kan niet. Als je een 90 dagen visum hebt, mag je 90 dagen in Vietnam blijven vanaf het moment dat je Vietnam binnen komt.

Wat is de Stamping Fee en hoe betaal ik die?
De Stamping Fee zijn de kosten die je moet betalen op een luchthaven. Dit geldt alleen voor een Visa On Arrival (VOA). Niet voor een e-visa. De kosten bedragen US$25 voor een eenmalig visum (1-3 maanden) en US$50 voor een visum voor meerdere binnenkomsten (1-3 maanden).

TIP ♥ – de Stamping Fee moet contant worden voldaan (Vietnam Dong of Amerikaanse dollars). Creditcards of Euro’s worden niet geaccepteerd.

Kan ik reizen zonder een Approval Letter en bij aankomst een visum regelen?
Alleen als je een e-visa hebt. Dit is pas geldig sinds 2018 dus het kan zijn dat niet iedereen hier van op de hoogte is. Heb je geen e-visa? Dan heb je een Approval Letter (VOA) nodi om aan boord van het vliegtuig te komen.

Ik kom aan in Ho Chi Minh, maar vertrek vanuit Hanoi (of andersom). Kan dat?
Ja, dat kan. Zolang jij je port of entry (aankomstpunt) goed in vult, maakt het niet uit waar of hoe je het land weer verlaat.

Meer lezen over Vietnam?

106 comments

 1. Thomas

  Hoi,

  een kleine reactie die wellicht wat mede-reizigers kan helpen die op deze pagina landen: Sinds 15 augustus 2023 is de maximale duur van een e-visum van 30 naar maximaal 90 dagen veranderd.
  Dit is ook te lezen op de visumwebsite die in dit artikel staat.
  De informatie hierboven is dus toe aan een update 🙂 Dank voor jullie mooie website!

  Fijne reis allemaal!

  Groet Thomas

  1. Ties Lagraauw

   Hi Thomas,

   bedankt voor de update. Het is aangepast 🙂

   Happy travels,
   Ties

 2. Sandra

  Hi,

  Mijn aankomst zal in Hanoi zijn en terug via Ho Chi Mi, echter zie ik deze vliegvelden er niet tussen staan, kan ik wel gewoon een e-visum aanvragen en deze vliegvelden hanteren?

  1. Sjoerd lagraauw Post author

   Hi Sandra,

   volgens mij staan die vliegvelden er gewoon tussen?

   Happy Travels,
   Sjoerd

 3. Vanna

  Ik ga voor 3 weken naar Vietnam, tijdens mijn verblijf daar verlaat ik het land voor een week naar Zuid-Korea en keer dan terug naar Vietnam. Kan ik opnieuw een e-visum $25 aanvragen als ik net Vietnam verlaten heb?

  1. Sjoerd lagraauw Post author

   Hi Vanna,

   Als het goed is wel. Maar wij zijn geen visum specialist of organisatie. Je kunt dit soort vragen misschien bij een specialist of het consulaat navragen?

   Happy travels,
   Sjoerd

 4. Quinty

  Hi, ik heb veel gehad aan jullie informatieve artikel, bedankt!
  Ik ga voor 3 maanden backpacken in Thailand, Laos en Vietnam. Nu wil ik een e-visa aanvragen voor Vietnam maar weet ik nog niet zeker wat de datum en locatie van aankomst gaat zijn. Is het mogelijk om dit e-visa in Laos aan te vragen en moet ik dan ook een retourticket kunnen aantonen? Zo niet, kan ik dan een e-visa in Nederland aanvragen en dan mijn eventuele aankomstdatum en locatie aanpassen?

  Groetjes,
  Quinty

  1. Ties Lagraauw

   Hi Quinty,

   De geldigheidsperiode van een e-Visa begint vanaf de datum die is vermeld in je goedgekeurde e-Visadocument die je krijgt na aanvraagt. Binnen deze geldigheidsperiode kun je op elke datum Vietnam binnenkomen. Er wordt nergens om een retourticket gevraagd. Veel reizigers zijn zonder zo’n ticket Vietnam binnen gekomen. Helaas zijn daar geen duidelijke regels over, dus is het ook lastig advies geven 🙂 Later je aankomstdatum en locatie aanpassen is sowieso geen optie. Als een visum eenmaal is aangevraagd staat dat vast en is het niet meer aanpasbaar.

   Wat je wel kunt doen is wachten tot je ongeveer weet wanneer je Vietnam gaat bezoeken. De aanvraagprocedure duurt zo’n 3 werkdagen, dus je kunt het een week van tevoren nog aanvragen.

   Happy travels,
   Ties

 5. Noelle

  Hallo, wij gaan as januari voor 31 dagen naar Vietnam. We zijn voor een visum naar de ambassade in Den Haag geweest maar die verwezen ons voor een visa approvel lette, dus ze konden ons niet verder helpen. Nu zien we op internet dat een approvel lette voor visa on arrivel in Vietnam niet meer mogelijk is. Dus we weten niet zo goed wat we nu moeten doen qua visum. Kunnen jullie ons helpen?

  1. Ties Lagraauw

   Hi Noelle,

   voor zover wij weten is een approval letter nog steeds geldig. Het is echter makkelijker om gewoon een visum online aan te vragen (zie #1). Overigens mag je op beide visa maar 30 dagen in het land blijven. Als jullie 31 dagen blijven, heb je hier sowieso niets aan en moet je een speciaal visum aanvragen voor langer dan 30 dagen.

   Happy travels,
   Ties

  2. hon

   Hoi Noelle,

   Ik zit met het zelfde probleem, heb jij al een oplossing gevonden en kun je deze a.u.b. met ons delen?

 6. Desirée

  Hi!
  Ik wil een 3 maanden single entry visum aanvragen via een approval letter, aangezien ik ongeveer 6 weken door Vietnam ga reizen.
  Ik zag alleen op een andere website (Visum Buitenland) dat het wordt afgeraden om gebruik te maken van de visum on arrival.
  Wat is volgens jullie de beste manier om een 3 maanden single entry visum aan te vragen?
  Groet,
  Desirée

 7. Verstraete luc

  Wij doen op 09/09/22 een rondreis door vietnam-Cambodja wanneer vraag je dan je visum aan voor Cambodja en welke documenten heb je nodig. Mvg luc

 8. Kelly

  Hoi!
  Ik ben Belg. En zou in oktober naar Vietnam willen afreizen liefst voor 5-6 weken.
  Als ik het goed heb kan ik enkel met de letter of approval en dan voa op de luchthaven regelen voor de visa 1-3 maanden?
  Nergens kan ik online een visa aanvragen voor meer als 30 dagen?
  Dank je voor alle vele info!

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Kelly,

   er worden op dit moment geen visums voor Vietnam meer uitgegeven. We raden aan om de situatie rondom het coronavirus goed in de gaten te houden.

   Happy travels,
   Ties

 9. Jennifer

  Hi, ik heb begrepen dat als je via land reist een 3 maanden visum niet mogelijk is. Klopt dat?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Jennifer,

   ik weet dat een eVisa niet geldt, als je over land reist naar Vietnam. Je zult dan een visum moeten aanvragen.

   Happy travels,
   Ties

 10. Sam

  Ik heb heel veel gehad aan jullie informatie! Bedankt hier voor.
  Zou ik ook als ik in Bangkok of Indonesië ben een visum kunnen aanvragen voor Vietnam? Of moet je daar voor in Nederland zijn?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Sam,

   ALs je een VOA online besteld kan dat ook vanuit Bangkok of Indonesië.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 11. Olaf

  Beste,

  Jullie hebben me geholpen met hoe ik een visum on arrival in Pakse kan aanvragen, dank hiervoor. Mijn vraag is aangezien ik vanuit Luang Prabang naar Hanoi met de nachtbus wil reizen, of er in vietnam ook visum bij de grensovergangen aangevraagd kunnen worden net als op dezelfde manier als in Laos.

  Anders weet ik dat ik dit tijdig online moet aanvragen.

  Groet,
  Olaf

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Olaf,

   Dat gaat helaas niet. Deze moet van te voren online aangevraagd worden.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 12. Ilona

  Zo lang je vliegt naar Vietnam kan je gebruik maken van een evisum, begrijp ik dat goed (in vergelijking met over land)? Dus als ik het vliegtuig van Phnom Penh (Cambodja) neem naar Ho Chi Minh, kan ik dat visum simpel online regelen? Maakt niet uit of je van je thuisland of een ander land naar Vietnam vliegt?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Ilona,

   dat maakt inderdaad niet uit. Zolang je maar via de luchthaven binnenkomt.

   Happy travels,
   Ties

 13. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 14. marinus

  als je online een visum hebt aangevraagd heb je geen letter of aprovel nodig ?

 15. Serge

  Halloaa

  Ik wil 60 dagen door vietnam reizen. Dit kan denk ik het beste als ik een 30 dagen visum neem en deze gaande weg met 30 dagen verleng. Kan dit?
  Alvast bedankt 🙂

  Groetjes,

  Serge

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Serge,

   dat kan, maar je zult wel je paspoort een aantal dagen kwijt zijn. Je moet naar Hanoi of Ho Chi Minh en je heb waarschijnlijk hulp nodig van de eigenaar van je accommodatie. Check het hier.

   Happy travels,
   Ties

 16. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 17. Mickel

  Deze winter reis ik per cruise van Hong Kong naar Singapore. Het schip legt aan in 5 havens in Vietnam. Via de ambassade heb ik visa’s aangevraagd. Volgens de bediende was een single entry voldoende daar de 5 havens in Vietnam op elkaar volgen. Nu krijg ik van de cruise rederij te horen dat dit niet volstaat vermits het schip telkens in internationale wateren vaart telkens we naar een andere haven in Vietnam varen. Ik heb dus een multiple entry visa nodig. De single entry visa die ik van de ambassade heb ontvangen kan volgens hun niet veranderd worden naar multiple entry. Wat nu?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Mickel,

   Ik denk dat het beter is om deze vraag bij de ambassade neer te leggen. Zij hebben het visum uitgegeven en u geadviseerd.
   Wij zijn geen partij in deze situatie en kunnen dan ook onmogelijk adviseren ben ik bang.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 18. Michelle Anson

  Ik ga binnenkort vanuit Maleisie naar Ho chi Min stad. Ik heb in mijn VOA aangegeven; vertrekplaats vanuit Penang Maleisie, maar wilt nu toch rechtstreeks via Langkawi, Maleisie. Is dit een probleem?

  met vriendelijke groet,
  Michelle

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Michelle,

   Wij zijn geen visum organisatie. Voor vragen over je eigen visum aanvraag verwijzen wij door naar de Ambassade of een visum organisatie die de aanvraag uit handen neemt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 19. Wim Schotten

  Wij overwegen een zeecruise en doen dan meerdere zeehavens aan
  Wat voor visum is er dan nodig en hoe kan je die krijgen/kopen

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Wim,

   Wij zijn geen visum organisatie. Voor vragen over je eigen visum aanvraag verwijzen wij door naar de Ambassade of een visum organisatie die de aanvraag uit handen neemt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 20. Jos

  Hoi Ties,
  Bedankt voor je reactie op mijn eerdere vraag.
  Weet jij of het mogelijk is om, via de online link bij de Vietnamese overheid, een multiple entry visum aan te vragen. Zoals beschreven onder punt 1
  Groet
  Jos

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Jos,

   dat zie ik niet zo snel tussen de opties staan, maar wellicht dat je ze kunt emailen met dezelfde vraag.

   Happy travels,
   Ties

 21. Alex

  Bedankt voor de info, nog twee kleine onduidelijkheden.
  Met een e-visum die van 25 euro bij vietnamese overheid, moet ik nog een in reis stempel halen, kost deze nog geld in vietnam? Zo ja is er een optie om het visum al gereed te hebben voor vertrek, zodat ik geen stempel meer nodig heb?

  De 30 dagen visum, ik vertrek 16 november, kom 17 november aan in vietnam loopt mijn visum dan van 17 november tot 17 december en moet ik op het uiterste een vlucht hebben op de 17e december vanuit vietnam terug?
  Als ik ga tellen en ik reken de 17e als eerste dag is de 30e dag de 15e december en moet ik dan al terug vliegen.
  Weet iemand hier een antwoord op?
  Heel erg bedankt!
  Groet,
  Alex

 22. Jos Derks

  Wij zijn een groep van 70 jarige die 2 weken gaan fietsen door Zuid Vietnam en Cambodja. Aankomst Saigon en door naar Siem Riep. Vandaag terugvliegen naar Saigon. Wat voor visa is dan voor ons noodzakelijk ?
  Bij voorbaat Dank

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Jos,

   je hebt dan een visum nodig met multiple entry.

   Happy travels,
   Ties

 23. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 24. Anne

  Hoi reizigers!
  Ik ga voor 4 maanden naar Vietnam. Ik kan slechts voor 90 dagen een visum aanvragen, wat raden jullie mij aan te doen om de 4e maand ook nog in Vietnam te kunnen zijn? Ik las iets over dat de Vietnamese overheid op het moment geen extentions aanbiedt, klopt dat?
  Groet!

 25. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 26. Rosa

  Ik een e-visa aangevraagd en ontvangen, maar er staat de verkeerde entry airport op (ha noi ipv ho chi minh). Is dit een probleem of kan ik ook bij deze airport met die visum naarbinnen?

 27. joel

  Hallo!

  Ik vroeg me af hoe streng ze zijn met de dag van aankomst, aangezien ik die nog niet precies weet. Als ik bijvoorbeeld mijn visum per brief aanvraag op de 8e maar ik kom aan op de 9e, wordt daar bij aankomst moeilijk over gedaan?

  gr joel

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Joel,

   volgens de officiële regels gaat de geldigheidsduur in op de datum die je invult in het online aanvraagformulier. Als je de 8e invult gaan je 30 dagen ook in op de 8e en heb je dus 1 dag minder.

   Groeten,
   Ties

 28. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 29. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 30. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 31. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 32. jacqueline

  Hoi Ties,

  even kort vraagje om zeker te zijn van de zaak;
  als je een visum online via de Vietnamese overheid aanvraagt en deze is goedgekeurd.
  Hoef je dan niets meer op het vliegveld te regelen? Is het dan gekoppeld aan je paspoort en neem je de uitdraai mee om de douane door te gaan?
  Bij voorbaat mijn dank!

  mvg,

  Jacqueline

  1. Rene

   Ik heb de zelfde vraag. En ook of ik in Vietnam dan nog een stamping fee betaal?

 33. Gary

  Hallo,

  Tijdens mijn rondreis door Azië volgend jaar ben ik van plan om over land/water van Cambodja naar Vietnam te reizen en heb daarbij de voorkeur om met de boot van Phnom Penh naar Chau Doc te reizen. Het wordt me echter nog niet helemaal duidelijk hoe ik nu het beste een visum kan regelen als ik op deze manier het land in wil.

  Alvast bedankt voor hulp.

 34. Valerie

  Hallo, vraagje wij komen aan in hanoi (juli) en vertrekken terug vanuit hcmc maar vanuit da nang maken we een stop in Siem reap. Maw we hebben een multiple entry nodig. Kan die ook gewoon aangevraagd worden via de website die jullie aanraden vr e visa? Bedankt

 35. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 36. Eefje

  Ik vraag me af of ik het visum goed heb aangevraagd. We hebben het in- en uitreizen wat ruimer gepland dan dat we, uiteindelijk, daadwerkelijk in vietnam zijn.
  Visum is geldig van 15 mei-15 juni
  Onze reis: binnenkomst: 17 mei- vertrek 5 juni

  Is dat een probleem?
  Eefje

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Eefje,

   dat is geen probleem. Je visum is geldig van 15 mei tot 15 juni. Zolang jij op, of na, 15 mei aan komt en voor 15 juni vertrekt is dat geen probleem. En gezien jouw reisschema val je binnen die data.

   Groeten,
   Ties

 37. Madeleine

  Goedemiddag,
  In juni gaan we 2,5 week naar Vietnam met onze dochter van 2. We komen aan op Hanoi, maar zullen ook nog een binnenlandse vlucht nemen. Spreken we dan over een single entry? En kunnen we dus een E-visum nemen?
  Alvast bedankt voor de reactie!
  Hartelijke groet,

  Madeleine

 38. Tom

  Een E visum aanvragen is natuurlijk het makkelijkste behalve als je brildrager bent.
  Op de site van Vietnam word namelijk gevraagd om je paspoort te uploaden zonder bril.
  Ik heb een Nederlands paspoort en daar draag ik dus gewoon mijn bril

 39. Ayse

  Ik wil 22 maart naar Vietnam gaan, kan ik voor deze datum een visum krijgen? Hoe lang duurt nogmaals gesproken het indienen van een visum?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Ayse,

   Dat hangt er vanaf wat voor visum je aanvraagt en bij wie je dat doet.
   Normaal moet dit geen probleem zijn.

   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 40. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 41. Joyce

  Beste Ties of Sjoerd,

  Mijn vriend en zijn in januari op doorreis. Wij verblijven 10 dagen in Vietnam en vliegen via Hanoi in en uit.
  Nu ik jullie artikel lees begrijp ik eruit dat manier 1 de makkelijkste en de goedkoopste manier is: online visum aanvragen zonder bureau (en of VOA) ertussen voor 25 dollar. Waarom zou ik voor de andere manieren kiezen?

  Manier 1 is al compleet toch of moeten we dan nog een stampling fee of andere vervolgstappen nemen?

  Groet! Joyce

 42. Norbert Van Damme

  Hallo,
  Is het buiten het betalen van de visum fee nog nodig om dollars te gebruiken of wordt de euro
  nu ook algemeen aangenomen?
  Met dank

 43. sjoerd

  Hi,

  Ik zal 32 dagen verblijven in Vietnam, waarbij ik dus in aanmerking kom voor het 3 maanden visum. Dit kan niet online, waardoor ik het op het vliegveld moet afhandelen. Nou wil de situatie als volgt zijn; ik kom aan op Ho Chi Minh, met een overstaptijd van 1:30 uur richting Hanoi. Dit betekent, als ik het goed heb, dat ik het niet zal redden om de VOA tijdig voltooid te krijgen alvorens ik mijn reis voortzet. Klopt dit?

  Groetjes,

  Sjoerd

 44. Ilona

  Hoi! Ik wil graag een single entry visum voor 3 maanden aanvragen. Ik kom over land naar Vietnam. Kan ik dit visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade? Zo ja, wat zijn de kosten en hoe lang van te voren kan ik dit visum al aanvragen? Alvast bedankt!

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Ilona,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je een account aanmaken. Daar kan je tevens je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 45. Karel

  Hoi!

  Als ik een visa aanvraag via de Vietnamese overheid, kan ik dan ook kiezen voor meer dan 30 dagen en meerdere keren in en uit reizen?

 46. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 47. Maaike

  Hoi!
  Ik ben van plan om 6 oktober uit Nederland te vertrekken (kom dan 7 oktober aan) en om 12 November naar Cambodja door te reizen. Wat voor visum is dan handig om te nemen, aangezien het langer dan 30 dagen is dat ik daar verblijf.
  Reis groet,
  Maaike

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Maaike,

   je kunt dan het beste een 3 maanden single entry visum aanvragen.

   Groeten,
   Ties

 48. Wiel

  Bij aankomst dien je dus al op voorhand cash dollars bij je te hebben om de ‘stamping fee’ te betalen en er kan dus niet met creditcard betaald worden ??

  1. Ties

   Hoi Wiel,

   dat klopt. We raden aan om dollars mee te nemen zodat je gelijk de stamping fee kunt betalen. Je kunt ook op het vliegveld pinnen, maar dat gaat niet altijd even makkelijk als je zou verwachten 🙂 Neem daarom gewoon wat cash mee om het proces wat te versnellen.

   Groeten,
   Ties

 49. Maria

  we zijn vorig jaar in vietnam geweest en geland in ho chi minh. De stamping fee konden we toen met euro s betalen, 25 euro per persoon. Kun je dat nu nog in euro s betalen of alleen in dollars od dong?

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Maria,

   Volgens mij kan dit nog steeds. Het is een beetje afwisselend. Voor de zekerheid kan je wat dollars meenemen.

   Reis groet,
   Sjoerd

 50. Rene

  Hallo Roy de Jonge,

  Heb jij gebruik gemaakt van het e-visum ?
  Zo ja, wat zijn jouw ervaringen ?

 51. Irene

  Ik heb begrepen dat je een autorisatie brief en een application form nodig hebt om n Vietnam visum te krijgen, jullie hebben t alleen over een VOA. Nu vraag ik me af wat je precies nodig hebt.

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Irene,

   een application form vul je in om de autorisatie brief (VOA – Visa Approval Letter) te kunnen ontvangen.

   Groetjes,
   Sjoerd

 52. Carlijn

  Hoi!

  In juli willen we een tijd naar Azië gaan om daar rond te reizen. We willen enkele tickets boeken en pas als we ‘het gezien’ hebben, onderweg het volgende ticket boeken van Vietnam naar Thailand bijvoorbeeld. Kom je vietnam, Thailand en andere landen in Azië in zonder dat je terugvlucht al vast staat? We willen ongeveer een maand per land verblijven.

  Groet
  Carlijn

  1. Ties

   Hoi Carlijn,

   dat verschilt per land. In Vietnam heb je geen uitreisticket nodig, in Thailand zijn wij er nooit om gevraagd, maar in de Filipijnen kwamen we het vliegtuig niet in zonder uitreisbewijs. Het is ook niet de douane die er om vraagt, maar de luchtvaartmaatschappijen en dan zijn medewerkers ook nog eens niet consequent. De een vraagt het wel, de ander niet.

   Je kunt het risico nemen, zeker voor Thailand. Maar het is natuurlijk op eigen risico. Wat je ook kunt doen is voor het eerste land dat bezoekt (m.u.v. Vietnam) een goedkoop busticket naar een ander land kopen (dat kan makkelijk online). Dan heb je in ieder geval een uitreisbewijs. Nogmaals, de kans dat er om gevraagd wordt is nihil, maar je weet maar nooit 🙂

   Groeten,
   Ties

 53. R de Jonge

  Hallo, wij vertrekken in Maart naar Vietnam.
  Nu zien wij ook een online dienst om het visum te regelen. Het E-Visum via de Vietnamese ambassade.

  Hebben jullie hier ervaring mee? Van wat ik lees is het paspoort en foto uploaden en dan krijg je een e visum wat je uit moet printen en niet in de rij hoeft te staan voor visum on arrival in Vietnam.

  Bedankt voor het antwoord!

  1. Ties

   Hoi Roy,

   je kunt een e-visum aanvragen. Of je dan niet in de rij hoeft te staan heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord 🙂
   Wat ik wel wat is dat het goedkoper is om het via een visum partij te regelen. Hier betaal je €6 i.p.v $18 online. Een stuk goedkoper en een Nederlands aanspreekpunt 🙂

   Groeten,
   Ties

 54. Babette

  Hallo,

  Moet ik ook kunnen bewijzen dat ik het land weer uit ga? Ik wil namelijk vliegen naar Ho Chi Min, maar daarna over land verder reizen en dan heb ik verder alleen een ticket vanaf Bali terug naar huis. Ik hoor het graag of dit problemen op zou kunnen leveren.

  1. Ties

   Hoi Babette,

   in tegenstelling tot veel andere Aziatische landen hoeft dit voor Vietnam niet.

   Groeten,
   Ties

 55. Anneke

  Gelukkig nieuwjaar…

  Op de website van de ambassade staat deze melding:
  Also, the embassy does not provide any visa on arrival service.​

  In order to avoid any risks that may arise when boarding flights or at ports of entry in Viet Nam due to possible miscommunication, travellers are strongly recommended to apply with the Vietnamese Embassy in the Nederlands to get visas before leaving IN PERSON OR BY POST.​​

  Is het dan toch nog wel mogelijk via Friends Travel Vietnam visumservices, je autorisatiebrief te regelen en bij aankomst op Ho Chi Min airport het visum te kopen? Wij willen een visum van 3 maanden maar weten nog niet wanneer we precies naar Kuala Lumpur vliegen, kunnen wij een fictieve datum opgeven?
  Alvast bedankt voor het antwoord!

  1. Ties

   Hoi Anneke,

   Je visum aanvragen bij Friends Travel Vietnam zou geen probleem moeten zijn, maar je kunt voor de zekerheid even contact met Friends Travel Vietnam opnemen. Zij kunnen je alles vertellen over hun visumservice. De gegevens vind je hier.

   Alvast een gelukkig nieuw jaar en een fijne reis! 🙂

   Groeten,
   Ties

 56. Karlijn

  Hallo,

  Wij gaan 5 weken naar Vietnam en Combodja.
  We vliegen via Hanoi heen en terug, we zijn dus niet langer dan en maand achterelkaar in Vietnam.
  Heb ik dan toch een visum van 3 maanden nodig?

  Ik hoor het graag,
  Groetjes Karlijn

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Karlijn,

   Ik vrees van wel. Je visum is maar een maand geldig en zoals je zelf aangeeft zal je na die 30 dagen nog in Vietnam zijn.
   Je hebt dus een multi entry voor 3 maanden nodig.

   Groeten,
   Sjoerd

 57. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 58. Tim

  Kan je je visum ook met een credit card betalen /
  pinnen daarvoor. Of moet je in Nederland al geld daarvoor wisselen

  1. Azië Expert

   Hoi Tim,

   je moet Amerikaanse dollars of Vietnamese Dong hebben om de stamping fee te betalen. Dat moet in cash dus dit moet je of mee nemen of op het vliegveld in Vietnam halen. Wij raden je aan om het alvast cahs mee te nemen vanuit Nederland.

   Groeten,
   Ties

 59. Kelly

  Hoi,

  Via verschillende bronnen heb ik vernomen dat het ook mogelijk is om via land de grens over te gaan naar Vietnam maar dat je dan het visum al geregeld moet hebben bij de Vietnamese ambassade in bijvoorbeeld Thailand of Laos. Dit omdat ik nog niet zeker weet of ik via land of per vliegtuig de grens over ga.

  Bedankt!
  Groetjes,
  Kelly

 60. Selene

  Hi!

  Je moet bij aankomst je visum in USD of Dong betalen. Is er een mogelijkheid om daarvoor op het vliegveld nog te pinnen? Of moet ik USD of Dong al in Nederland halen?

  Groetjes,

  Selene

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Selene,

   Toen wij er waren konden we sowieso op het vliegveld al pinnen. Wij konden zelf bij de lopende band al pinnen. Of dat nog steeds zo is, en/of bij iedere lopende band durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen.
   Ik vermoed dat het wel mogelijk is. Het is in Nederland vrij duur om dollars of Dong aan te schaffen.

   Groeten,
   Sjoerd

 61. Karin

  Hoi!

  Is het ook mogelijk om op de luchthaven bij binnenkomst in Hanoi daar je visum te regelen? Of wat werkt het handigst?
  Wij vertrekken in december naar Vietnam en zijn van plan ongeveer 3 weken te blijven.
  Groetjes Karin

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Karin,

   Zoals hier boven beschreven is het met een VOA mogelijk om op de luchthaven je visum te regelen. Zonder VOA is dit NIET mogelijk! Je kan dus niet op de bonnefooi vertrekken en bij aankomst wat regelen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 62. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 63. Lieke

  Wij komen Vietnam wel binnen via Hanoi (vanaf Chiang Mai), maar we weten nog niet zeker of we via Ho Chi-Minh of via Da Nang er weer uit vliegen (Richting Bangkok). Is het een probleem om het e-visum aan te vragen als je dus via Da Nang weer eruit vliegt? Of gaat het alleen om de binnenkomst?

  Groetjes!

  1. Azië Expert

   Hoi Lieke,

   het gaat er alleen om dat je in HCM of Hanoi binnen komt. Waar je het land verlaat maakt niet uit.

   Groeten,
   Ties

 64. Pen

  Er staat op de website dat ze dan je paspoort innemen in Vietnam? Wij vliegen via Ho Chi Minh binnen en via Hanoi weer terug. hoe werkt zoiets?

  1. Sjoerd Post author

   Beste Pen,

   waar lees je op onze site dat ze je paspoort innemen? Dit is namelijk niet het geval. Je moet hem kunnen overleggen maar je krijgt hem ten alle tijden weer terug. Het is namelijk jouw paspoort. Niemand anders mag deze innemen of als borg bewaren.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 65. Mark

  Is het ook mogelijk om een visum ver van te voren te regelen. Wij gaan pas in 2018 naar Vietnam maar ik zou graag nu al het visum regelen.

  Groeten,
  mark

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Mark,

   dat kan prima mark. Je hebt in principe ook niet het volledige visum nodig maar een brief. Deze kan je op meerdere websites alvast bestellen.

   Groeten,
   Sjoerd

 66. Jessica

  Ik begrijp dat je een visum nodig hebt mo het land in te komen. Hoe kan ik dit het beste onderweg regelen?

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Jessica,

   Dit kan je het beste doen door het online te regelen. Zie hierboven bij online visum aanvragen hoe je dat kunt doen.
   Je kunt het dan eenvoudig onderweg aanvragen. Mocht je nog meer vragen hebben hoor ik dat graag natuurlijk.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU