Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Natuur Vietnam

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De natuur in Vietnam is van ongekende schoonheid. En dat is verwonderlijk na de bombardementen in de oorlog. Veel natuur is daardoor vernietigd en veel wilde dieren zijn hierdoor gedood. Gelukkig ziet de overheid het nut van de natuur en zijn en er meer en meer nationale parken Vietnam.

Het heeft niet de magische vulkanen als Indonesië of de honderden eilanden van Thailand. Het beidt echter wel schitterende nationale parken die het bezoeken zeker waard zijn.

Er zijn in totaal 31 nationale parken Vietnam waarvan sommige zelfs zijn uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Elk stukje natuur heeft zijn eigen identiteit met een ongekend mooie flora, fauna en wilde dieren. Waar het ene nationale park Vietnam druk bezocht wordt zijn er ook parken waar nauwelijks mensen komen.

Als natuurliefhebber ben je in Vietnam aan het juiste adres. Wees niet bang dat alle nationale parken Vietnam hetzelfde zijn. Zo zie je in het Phong Nha-Ke Bang National Park de grootste grotten ter wereld terwijl je in het Cat Tien National Park diverse natuur vind. Hier vind je een overzicht van de mooiste en meest indrukwekkende natuur in Vietnam.

Sapa

Sapa staat voor natuur en cultuur. Dit authentieke berg dorpje is uitgegroeid als trekpleister door de schitterende natuur, de heerlijke koele temperaturen en de aardige bevolking. Je kunt er prachtige wandelingen maken of gewoon met de scooter door de bergen crossen.

Halong Bay

Halong Bay is anders dan alles wat je misschien al gezien hebt in Azië (of de rest van de wereld). Dit prachtig stuk natuur is een feest voor het oog. Met een Tour vaar je door het prachtige landschap wat je de rest van je leven bij zal blijven!

Ninh Binh

Bij aankomst in het stadje Ninh Binh zie je niet meer dan de provinciale hoofdstad van de regio Ninh Binh. Een stoffige, drukke stad. Maar eenmaal buiten de stadsgrenzen word je overdonderd door een prachtige omgeving.

Cat Ba

Cat Ba, het grootste eiland in Halong Bay, is een ruig eiland bedekt met jungle. Reizigers die hier komen zijn op zoek naar avontuur en rust. Op de Cat Ba Town, met betonnen hotels na, is het eiland verder ongerept met een het idyllische Halong Bay net buiten de kust. Dat de natuur hier zo schitterend is komt ook omdat de helft van het eiland uitgeroepen is tot National Park.

Cat Tien National Park

Het Cat Tien National Park kent een verbazingwekkend divers landschap van laagland en tropische regenwouden. Het park beslaat een oppervlakte van maar liefst 72.000 hectare! Het park ligt in het zuiden van Vietnam tussen Ho Chi Minh en Dalat in.

Lang Son

Lang Son is een stad aan de grens van China. Hoewel Lang Son niet meer dan een dorp is heeft het wel de stadsstatus. Het is een bloeiend dorp omring door karstgebergte. Meer dan 80% van het gebied is bedekt met bergen en dit spectaculaire terrein zorgt voor adembenemende uitzichten. Het gebied wordt voornamelijk bewoond door bergvolkeren als Tho, Nung, Man en Dzao.

Cuc Phuong Nationaal Park

Op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van de Vietnamese hoofdstad Hanoi, ligt het Cuc Phuong Nationaal Park. Het Cuc Phuong Nationaal Park was het allereerste nationale park van Vietnam. Het werd namelijk in 1962 opgericht ten bescherming van de plaatselijke biodiversiteit en geschiedenis.

Ba Be National Park

In het noorden van Vietnam ligt een van de mooiste nationale parken van het land. Het Ba Be National Park beslaat meer dan 100 vierkante kilometer en staat bekend om de grote diversiteit aan flora en fauna. Het park ligt op ongeveer 3-4 uur reizen vanuit de hoofdstad Hanoi.

Mu Cang Chai

Als het om schitterende rijstvelden gaat kent bij iedereen Ubud in Indonesië of de Ifugao rijstterrassen in de Filipijnen en uiteraard Sapa in Vietnam. Maar het prachtige landschap en de adembenemende schoonheid van de Mu Cang Chai regio in Vietnam kan zomaar de meest adembenemende regio zijn die onze wereld te bieden heeft.

Cao Bang

De bergachtige provincie Cao Bang is een van de mooiste regio’s in Vietnam. Cao Bang zelf is niet zo spectaculair, maar het is een handige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Een omgeving die omring wordt door prachtige natuur.

Phong Nha-Ke Bang National Park

Phong Nha-Ke Bang National Park wordt tegenwoordig gezien als één van de mooiste en belangrijkste hoogtepunten / parken in Vietnam. De overheid investeert veel in deze regio en wil het daarmee een van de belangrijkste trekpleisters van Vietnam maken. Het park heeft een gigantische oppervlakte van 885 vierkante kilometer. Sinds 2003 staat dit National Park ook nog eens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mai Chau

Sprookjesachtige valleien, groene rijstvelden, bergvolkeren, traditie en uitgestrekte natuur, dat is wat je vindt in Mai Chau. En dat op slechts 135 kilometer ten westen van de drukte van Hanoi.

Mekong Delta

De Mekong Delta is een bekend riviergebied in het zuiden van Vietnam. Het beslaat ongeveer het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh. De oorsprong van de Mekong bevindt zich in de hooglanden van Tibet. De Mekong is ook 4.200 kilometer lang en bevat honderden kleine waterwegen, eilandjes en diverse grotere rivieren. Het is een indrukwekkende omgeving.

Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU