Eilanden Vietnam

Vietnam heeft een kustlijn van 2.000 kilometer en telt 2.800 (!) eilanden. En er zitten een aantal pareltjes tussen. Wuivende palmbomen, blauwe zeeën, parelwitte stranden en een heerlijke vibe; je vindt het allemaal op de eilanden Vietnam. Eén van de redenen dat steeds meer reizigers richting Vietnam reizen zijn de vele tropische eilanden hier. Van grote, populaire eilanden waar je backpackers en vakantiegangers vindt tot de kleinere bounty-eilandjes waar je bijna geen toeristen tegen komt.

De 8 mooiste eilanden Vietnam

Alle eilanden Vietnam hebben elk hun eigen sfeer en natuur. Het ene eiland is nog mooier dan de andere en je zal overal je ogen uitkijken. Bij de veel verschillende eilanden in Vietnam kan je van alles doen. Het heeft prima duik- en snorkellocaties en de natuur op de eilanden is werkelijk schitterend.

Met een cocktail in je hand liggend in een hangmat genietend van een zonsondergang is het prima vertoeven. Vaak kan je overal wel snorkelen, duiken, watersporten of wandelingen maken. De eilanden Vietnam behoren tot de mooiste ter wereld.

Welke eilanden moet je bezoeken?

De bekendste eilanden van Vietnam liggen natuurlijk in Halong Bay. Hoewel het geen tropische eilanden zijn, zijn ze wel prachtig om te zien en absoluut een hoogtepunt van je bezoek aan Vietnam. Zoek je meer het tropische gevoel dan kom je al snel uit bij Whale Island wat ongetwijfeld een unieke plek is.

Maar natuurlijk mogen ook Phu Quoc en Con Dao niet ontbreken. Voor het duiken en snorkelen moet je zijn op Cham Island. Met zijn 135 verschillende soorten koraal rond het eiland, verdeeld over 165 hectaren water, kan iedere snorkel- of duikliefhebber hier zijn hart ophalen. Dit zijn de 10 mooiste eilanden Vietnam!

Ben je op zoek naar mooie routes door Vietnam? Check dan ons routeboek. Hierin staan bijna 30 uitgebreide routes door Azië (waaronder Vietnam) beschreven. Check ons routeboek hier

#1 Con Dao

Con Dao

Een beetje een inkoppertje, maar Con Dao is ook echt een van de mooiste eilanden van Vietnam. Het heeft prachtige witte zandstranden die zich kilometers ver spreidden langs de kristalheldere oceaan. Langs het strand staan lange rijen kokospalmen dat het echte tropische gevoelt creëert.

Kilometers van ongerepte stranden wachten op ontdekking. Als je naar het Con Dao gaat, kun je de schoonheid van de natuur bewonderen, maar je kunt ook genoeg doen, zoals dat vaker gaat met bekendere eilanden. Er zijn zoveel activiteiten op het eiland. Je kan hier goed duiken of zeeschildpadden en zelfs dolfijnen spotten. Daarnaast heeft het eiland ook een bijzondere geschiedenis. Het diende ooit als een gevangenkamp in de Franse kolonisatie, en ook in de oorlog in Vietnam. Gelukkig is die tijd voorbij en kom je hier vooral om te genieten!

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Con Dao

#2 Phu Quoc

strand van Phu Quoc

Terwijl Con Dao nog vrij ongerept is (omdat het ook moeilijk bereikbaar is), is Phu Quoc Island iets drukker. Dit is hét vakantie eiland in Vietnam. Het eiland wordt beschermd door een keten van kleinere eilanden voor de kust, zodat het water hier heerlijk rustig is. En dat met indrukwekkende witte zandstranden. Verder landinwaarts spreiden de tropische bossen zich nog verder uit over het eiland.

Veel reizigers noemen Phu Quoc ook wel de kroonjuweel van de eilanden Vietnam. Veel reizigers die een weekje aan het strand willen doorbrengen komen uiteindelijk bij Phu Quoc terecht, ook omdat het makkelijk(er) bereikbaar is. Geniet van de vredige sfeer ver van de drukte van het dagelijks leven in Vietnam. De kristalheldere zee, het witte zand en de groene palmbomen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Phu Quoc

#3 Cat Ba

Cat Ba

Cat Ba Island is een van de bekendste eilanden Vietnam. Het ligt dicht bij Halong Bay en dient ook vaak als toegangspoort tot deze wereldberoemde baai. Deze baai bestaat uit 367 eilanden, waaronder het eiland Cat Ba. Het eiland heeft met Cat Co 1 en Cat Co 2 twee mooie waardoor het geliefd is bij de meeste reizigers.

Het is een ruig eiland bedekt met jungle. Reizigers die hier komen zijn op zoek naar avontuur en rust. Op Cat Ba Town, met betonnen hotels na, is het eiland verder ongerept met een het idyllische Halong Bay net buiten de kust. Dat de natuur hier zo schitterend is komt ook omdat de helft van het eiland uitgeroepen is tot National Park.

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Cat Ba.

#4 Whale Island

Whale Island

Gek genoeg is Whale Island een van de minst bekenden eilanden Vietnam, en dat terwijl ze het ook wel de Malediven van Vietnam noemen. Garantie op mooie stranden dus. Als je een mooi bounty-eiland zoekt in Vietnam moet je naar Whale Island. Dit mini eilandje staat vol met wuivende palmen, witte stranden en een prachtig blauwe zee. Het aller mooiste is nog dat er bijna geen toeristen komen.

Het ligt op zo’n 80 kilometer van Nha Trang en het eilandje dankt zijn naam aan de walvissen die je hier kan spotten. Het eiland is perfect voor duik- en snorkelliefhebbers met het diepe, helder water. Het landschap onder water is net zo mooi als boven water. Op onze pagina lees je meer over dit eilandje.

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Whale Island

#5 Cham Island

Cham Island

De Cham Islands zijn, net als Whale Island, niet heel bekend onder reizigers in Vietnam. Dit land staat ook niet echt bekend om de eilanden, veel reizigers bezoeken liever de eilanden van Thailand. Vreemd, want ook de eilanden Vietnam zijn schitterend. En de Cham Islands zijn ook nog eens makkelijk bereikbaar. Ze liggen voor de kust bij Hoi An.

Het grootste voordeel is dat het nog niet heel erg toeristisch is. Dat is ook niet zo gek, want vroeger kon je hier ook niet eens komen. Eigenlijk is het een national park; Cham Island National Park.  Met 135 soorten koraal is dit eiland ook erg populair onder snorkelaars en duikers. Een aanrader!

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Cham Island

#6 Ly Son Island

eilanden vietnam

De Ly Son-eilanden zijn meerdere eilandjes onder Danang. Er komen hier bijna geen toeristen en dat is best vreemd met witte zandstranden, smaragdgroene wateren, heerlijke golven en een relaxte vibe. Het natuurlijk landschap is zo ongerept dat het een geweldige aantrekkingskracht heeft.

Het eiland heeft mooie rotsen en kristal helder water. En er is genoeg te doen. Zo kun je genieten van de zonsondergang op de top van ThoiLoi of de To Vo Gate. Dit eiland is een van de meest indrukwekkende toeristische attracties van regio rondom Quang Ngai, en je hebt het waarschijnlijk helemaal voor jezelf!

#7 Tam Hai

Als je even wat meer energie kunt gebruiken en tot rust wil komen van je reis door Vietnam ga dan naar Tam Hai. Het is niet echt een eiland, meer een schiereiland, verbonden met het vaste land vlak bij Hoi An. Dit eiland begint steeds meer reizigers te trekken en dat is niet gek want het bijbehorende strand een van de mooiste in Vietnam.

Tam hai ligt in de Zuid Chinese zee en is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Tam Hai is volgens vele reizigers hét paradijsje van Vietnam. Een ander bijkomend voordeel is dat Tam Hai nog niet volledig is ingenomen door het massatoerisme. Je hebt hier dan ook alle ruimte en rust om uren op het parelwitte strand door te brengen.

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Tam Hai

#8 Nam Du

Nam Du

De Nam Du eilanden liggen iets ten zuiden van Phu Quoc en behoren tot de mooiste eilanden Vietnam. Het is veel minder bekend dan de andere twee eilanden, maar de laatste jaren weten steeds meer reizigers dit ongerepte paradijs te vinden. De bevolking, van zo’n 10.000 mensen, zijn vooral werkzaam in de visserij in plaats van toerisme.

Het is een prachtig groen eiland met mooie witte zandstranden en beboste bergen. Steeds meer mensen ontdekken dan ook de natuurlijke schoonheid van Nam Du als alternatief van de drukkere eilanden als Phu Quoc en in mindere mate Con Dao.

Als je hier komt vergeet dan niet de vuurtoren te bezoeken. Dit is het hoogste punt van het eiland en vanaf hier heb je panoramische uitzicht over alle eilanden. Om over de schitterende zonsondergang nog maar te zwijgen.

TIP ♥ – een ferry vanaf de Rach Gia Harbour (vaste land) naar de eilanden kost zo’n 200.000 tot 220.000 dong.

Verboden terrein

Sinds januari 217 is Nam Du is verboden terrein voor buitenlanders. Door veel groepsreizen heeft het eiland de capaciteit bereikt. Nam Du ferry tickets zijn daarom uitverkocht omdat ze gereserveerd zijn. Het eiland kan de nieuwe populariteit niet aan en verbieden buitenlanders en de meeste onafhankelijke reizigers die gewoon op komen dagen bij de haven van Rach Gia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven