Steden Vietnam

Wij hebben een fantastische tijd gehad in Vietnam. Naast een schitterende kustlijn, bizar groene bergen, adembenemende nationale parken, ’s werelds beste keukens, een schitterende cultuur en locals die opvallend veel lachen vindt je nog enkele bijzonder indrukwekkende dorpen en steden in Vietnam.

Steden in Vietnam

Van onze favoriete, sfeervolle, Aziatische stad Hanoi tot bergdorpjes als Mai Chau, allemaal bieden ze ongelooflijk veel moois. De steden hebben allemaal een uniek karakter die het bezoeken zeker waard zijn. En met de steeds goedkoper wordende vliegtickets wordt dit steeds makkelijker.

De steden zijn een bijzondere mix van cultuur, klassiek, modern, rustig of juist druk. Of je nu in bergdropjes loopt als Sapa of aan het feesten bent in Nha Trang; de steden in Vietnam bieden allen tal van bezienswaardigheden en hebben alles in zich voor een geweldige stedentrip. Op deze pagina vindt je alle mooiste en belangrijkste dorpen en steden in Vietnam.

Hoi An

De meest sfeervolle stad in Vietnam. Dat is hoe je Hoi An het beste kan omschrijven. Hoi An was een belangrijke havenstad in Vietnam en dat is terug te zien in de prachtige bouwwerken. Sinds het op de Wereldergoedlijst van UNESCO staat zijn auto’s en vrachtwagens in de binnenstad verboden. Het is hierdoor heerlijk rustig!

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (ook wel HCMC) is een duizelingwekkende, chaotische en drukke stad. Het leven lijkt zich hier in razend tempo af te spelen, iets wat de locals gewend zijn. Je kunt ronddwalen door sfeervolle steegjes met kleine tempels of juist helemaal uit je bol gaan in een paar van de hipste clubs en bars in heel Zuidoost-Azië.

Hue

Gelegen na Hoi An is Hue een goede follow up voor Hoi An. De stad is de oude Keizerlijke hoofdstad van Vietnam van de Nguyen keizers en rijk aan paleizen, tempels, tombes en pagodes waaronder de Thieng Mu Pagoda. Het is zeker niet zo pittoresk en klein als Hoi An maar met al deze bezienswaardigheden zeker een must tijdens je reis door Vietnam.

Hanoi

Het oude en nieuwe Vietnam in één. Dat is waar wij aan dachten de eerste keer dat wij in Hanoi waren. Bangkok mag dan gezien worden als dé hoofdstad van Azië, ook Hanoi is aardig op weg! Maar in tegenstelling tot de hoofdstad van Thailand is de hoofdstad van Vietnam een architectonisch kunststukje.

Da Nang

Danang is een stad aan de Vietnamese kust in het midden van het land. Danang is een populaire trekpleister in Vietnam. Deze populariteit is mede te danken aan het prachtige landschap en de parelwitte zandstranden rond de stad. Het toonaangevende tijdschrift Forbes schreef ooit zelfs dat de stranden bij Danang tot de mooiste en beste ter wereld behoren.

Ben Tre

De Mekong Delta is één van de meest bezochte regio’s in Vietnam. Waar de meeste reizigers naar My Tho gaan heeft het pittoreske Ben Tre de mooiste omgeving. Ben Tre heeft lang een geïsoleerd bestaand gehad door de ligging in de Mekong Delta. Door de bouw van een brug tussen My Tho en Ben Tre is het vandaag de dag een stuk makkelijker te bereiken.

Dalat

Als je in Dalat bent lijkt het meer alsof je in Frankrijk rond loopt dan in Vietnam. Het is totaal anders dan de rest van het land. Dalat is Vietnam’s eerste hill station en ligt ingeklemd tussen de bergen van het Lang Bian Plateau op een hoogte van zo’n 1.500 meter. Het is een sierlijk stadje.

Nha Trang

Het Scheveningen van Vietnam. Nha Trang wordt ook wel de ‘beach capital’ genoemd. De stad is booming, vol met sfeervolle restaurantjes, bars en hotels en hostels. Toegegeven; je moet er van houden. Maar ook al hou je er niet van; Nha Trang ligt in een indrukwekkende omgeving. Omgeven door groene bergen, een ademend strand, helder blauw water en tropische eilanden voor de kust.

Mui Ne

Mui Ne wordt vaak omschreven als dé ‘adrenalin capital’ van Vietnam! Ooit was het een verlaten stukje strand in het centrale deel van Vietnam maar tegenwoordig weten vele toeristen deze schitterende kust te vinden. Dit surfers paradijs heeft nog altijd de charme en relaxte sfeer van het originele vissersdorpje.

Ninh Binh

Bij aankomst in het stadje Ninh Binh zie je niet meer dan de provinciale hoofdstad van de regio Ninh Binh. Een stoffige, drukke stad. Maar eenmaal buiten de stadsgrenzen word je overdonderd door een prachtige omgeving.

0 gedachten over “Steden Vietnam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven