Minneriya National Park

Het Minneriya National Park wordt ook wel ‘The Gathering’ genoemd. In dit park vind je namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Honderden olifanten komen hier samen. Het National Park ligt in het noorden van Sri Lanka op één van de meest droge plekken van het eiland. De olifanten zijn de grootste reden dat reizigers hier komen.

Olifanten spotten in Minneriya National Park

Het park is dus een van de beste plekken om wilde Aziatische olifanten te zien samen met Udawalawe National Park. Je hebt de meeste kans om de olifanten te zien bij de Minneriya Tank. Dit aangelegde waterreservoir trekt de olifanten namelijk aan.

Hier komen de vele dieren samen om zich te voeden en te wassen. Hierdoor heeft het park ook wel de bijnaam the ‘the Gathering’ gekregen.

Minneriya National Park

Welke dieren kun je zien?

Het 89 vierkante kilometer grote park is een ideale plek voor olifanten, maar ook voor veel andere diersoorten. Je vindt er veel struiken, bossen en moerassen en open vlaktes.

Een van de dingen die het park zo speciaal maken is de vele verschillende leefomgevingen die je er kunt vinden.

Naast olifanten vind je hier nog veel meer dieren, waarvan de meeste tot bedreigde diersoorten behoren. Je vindt er ook herten, apen, krokodillen en luipaarden, hoewel de laatste zeer zelden gezien worden.

Je kunt in het park ook veel verschillende vogelsoorten zien zoals; ooievaars, reigers en pelikanen.

De reden dat hier veel olifanten zitten is, omdat Minneriya National Park deel uit maakt van een route die de olifanten afleggen tussen het National Park en Kaudulla en Wasgomuwa National Park. In augustus en september vind je hier de meeste olifanten.

De beste tijd om hier olifanten te spotten is in het droge seizoen wat loopt van mei tot september. Tegen die tijd is namelijk het meeste water weg en komt er veel gras vrij voor dieren om te grazen.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: hotel Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vindt hier een hoop extra informatie. Ook de pagina reisinformatie Sri Lanka staat boordevol informatie over dit prachtige land.

Minneriya National Park

Minneriya National Park bezoeken

Het park is makkelijk te bereiken, aangezien het op slechts 10 minuten rijden ligt van de stad Habarana. Naast Habarana liggen ook Dambulla, Sigiriya en Kandalama in de buurt van het park.

Je kunt vanuit deze steden gemakkelijk het park bereiken waar je een safari kunt boeken.

Een safari kun je boeken bij het bezoekerscentrum aan het begin van het park of bij je accommodatie in Habarana, Dambulla, Sigiriya of Kandalama. Je kunt kiezen uit een ochtend of een middag safari in het park.

Het wordt aangeraden om de middag safari te boeken, omdat je hier meer kans hebt op grote hoeveelheden olifanten.

Meer informatie over de safari’s kun je vinden op de website van het park.

Hoe kom je er?

Zoals eerder vermeld is het Minneriya National Park makkelijk te bereiken vanuit de steden; Dambulla, Sigiriya, Kandalama en Habarana.

De stad Dambulla is gemakkelijk te bereiken met diverse treinen en bussen uit het hele land.

Vanaf hier gaan er dagelijks meerdere bussen naar Habarana. Je kunt natuurlijk ook een tuktuk nemen of de tour vanuit zelf Dambulla regelen.

De safari’s hebben namelijk een pick-up service die in bovengenoemde steden rijdt.

Overnachten

Je kunt het Minneriya National Park dus gemakkelijk bereiken uit de plekken; Dambulla, Sigiriya, Kandalama en Habarana. Er is dan ook genoeg accommodatie te vinden in deze populaire plekken in Sri Lanka.

Je vindt accommodaties van alle soorten prijsklasse in de bovengenoemde steden. De meeste reizigers zullen toch echter in Habarana verblijven, omdat deze stad het dichtst bij het park in de buurt ligt.

TIP ♥ – Reserveer hier je accommodatie voor Habarana

Beste reistijd

De beste reistijd voor het Minneriya National Park is van mei tot september in het droge seizoen. Je hebt dan de meeste kans om veel olifanten te spotten in het park. Er is namelijk in die tijd weinig water te vinden waardoor de dieren worden aangetrokken tot het resterende water in de Minneriya Tank.

De beste tijd om hier olifanten te spotten is in het droge seizoen wat loopt van mei tot september.

De beste reistijd van het Minneriya National Park is niet gelijk aan de rest van Sri Lanka. Je kunt hier meer informatie vinden over de beste reistijd in de verschillende delen van Sri Lanka.

Locatie Minneriya National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven