Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Colombo

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Colombo is vaak de eerste stad die reizigers zien in Sri Lanka. Het was altijd een plek waar reizigers zo kort mogelijk wilde blijven om de rest van het land te ontdekken. Begrijpelijk, maar Colombo  wint de laatste jaren aan populariteit. Het is een stad waar steeds meer te doen en zien is. Asl je verder kijkt dan de grijze hoogbouw aan de buitenkant van de stad, ontdek je een gezellig centrum met eeuwenoude tempels, gezellige horeca, bijzondere bezienswaardigheden en een stad die volop in ontwikkeling is. De mix van koloniale huizen, moderne kantoorpanden, cafeetjes, tempels en moskeeën maken van Colombo een veelzijdige bestemming.

Moet je Colombo bezoeken?

Moet je Colombo wel of niet bezoeken tijdens je reis in Sri Lanka? De bijzondere indeling van de stad en de overbelaste straten maken het moeilijk om te begrijpen waarom mensen hier überhaupt komen. Het gebrek aan charme, zoals je die in Ubud, Hanoi of Bangkok wel kunt vinden, maakt Colombo een beetje een vreemde stad.

Colombo wordt vaak overgeslagen door reizigers.

Wij hebben Colombo 2 dagen bezocht, maar hadden eigenlijk wel wat langer kunnen blijven. Is het is de mooiste stad in Azië? Zeker niet. Vind je er indrukwekkende bezienswaardigheden? Ook niet. Toch is heeft het een bepaalde charme die na een paar dagen wel bevalt.

Geef Colombo een paar dagen en je zult de kleine dingen in de stad zeker gaan waarderen.

Colombo Sri Lanka

Colombo is meer dan een moderne stad. Als je goed zoekt, vind je er mooie plekjes

8x dingen om te doen in Colombo

Colombo is geen Hanoi, maar dat betekent niet dat er niets te zien is. Eerlijk is eerlijk, heel veel spectaculaire bezienswaardigheden vind je er niet, maar de stad is wel leuker dan veel mensen denken. Een leuke manier om alle bezienswaardigheden te ontdekken is door met een gids de stad te verkennen!

#1 Bezoek het National Museum

Het Nationaal Museum is gevestigd in een van de mooiste gebouwen in Colombo. Dit werd in 1876 gebouwd door de Britse gouverneur van Sri Lanka. Het is het grootste museum in Sri Lanka. Om het gebouw ligt een mooie en rustige tuin.

Binnen het museum staan standbeelden en tentoonstellingen die het verhaal van het oude Sri Lanka vertellen. Het museum toont ook artikelen die eigendom zijn van de voormalige koninklijke familie van Sri Lanka, zoals de gouden troon en kroon.

TIP ♥ – entree is 1.000 LKR p.p. Het museum is open van 9:00 tot 18:00 uur.

Colombo National Museum

Het National Museum van Colombo

#2 Ga naar de Independence Memorial Hall

Een mooie plek in Colombo. Sri Lanka werd in 1948 onafhankelijk van Groot-Brittannië, en dit grote stenen gebouw, omringd door een rustige tuin, is daar een monument voor.

Je vindt er ook een standbeeld van Sri Lanka’s eerste president, “De Vader van de Natie”. Vandaag de dag wordt de zaal gebruikt voor religieuze evenementen en de jaarlijkse nationale feestdag. Het is een leuke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

TIP ♥ – entree is gratis!

#3 Kijk hoe de zon onder gaat bij de Galle Face Green

Een goede plek in Colombo om de zonsondergang te spotten. Het is hier ’s avonds erg gezellig met kraampjes waar je eten kunt kopen en Sri Lankaanse families die samen komen om de dag af te sluiten. Galle Face Green is een lang stuk groen gras naast het smalle strand en de promenade in Colombo.

Oorspronkelijk werd het door de Nederlanders opgeheven om de kanonnen beter zicht te geven, maar vandaag de dag is het een mooie en rustige plek waar locals graag samen komen.

De Galle Face Green

De Galle Face Green op de achtergrond

#4 Geniet van het uitzicht bij Mount Lavina

Mount Lavina ligt niet in Colombo, maar op een half uurtje rijden. Het is een leuke get-away van de stad. Dit strand heeft een aantal leuke beach-bars en het zeewater is er schoner dan in Colombo. Je kunt hier ook genieten van de mooie zonsondergangen!

#5 Ga naar de Gangaramaya tempel

De boeddhistische Gangaramaya Vihara tempel bestaat uit verschillende gebouwen. Het is een mooi tempelcomplex gevuld met een veel heiligdommen. Sommigen zijn enigszins vreemd en je vraagt je af wat deze in een tempel doen.

Er is een bibliotheek, een museum en een cadeau-zaal te vinden. In deze zaal zie je geschenken die door de tempel door de jaren heen zijn ontvangen.

De tempel heeft veel boeddhabeelden van steen, wit plastic en goud. Het is de mooiste tempel van de stad.

TIP ♥ – doe je schoenen uit als je binnen gaat en draag gepaste kleding. Tickets voor het museum zijn 300 LKR.

Beira Lake

Dicht bij de Gangaramaya Tempel, in het hart van Colombo, ligt een groot meer. Het Beira Lake. In het midden van het meer is een klein eiland met de Simamalaka Shrine, deze is gebouwd met donaties van mensen.

Gangaramaya tempel

Seema Malaka tempel bij Beira Lake in Colombo

#6 Een hapje eten in het Old Dutch Hospital

Als Nederlander mag je het Old Dutch Hospital natuurlijk niet missen. Na het bezoeken van alle bezienswaardigheden en wandelen door de drukke straten van Colombo is het leuk om te lunchen in het Old Dutch Hospital. Dat kan namelijk 🙂

Dit gebouwd wordt beschouwd als een van de oudste gebouwen in het Colombo Fort gebied dat dateert uit het Nederlandse koloniale tijdperk (ca. 1681). Vandaag de dag heb je hier leuke restaurants, cafés en winkels.

#7 Vaar over de Dutch Canal

De Hamilton Canal loopt van Colombo tot aan Puttulam en heeft een lenge van meer dan 130 kilometer. Het werd in de 15e eeuw aangelegd door Koning Veera Parakramabahu VIII om het transport van goederen makkelijker te maken. In de 17e eeuw hebben de Nederlanders hebben de Hamilton Canal verbeterd, waardoor het ook wel de Dutch Canal werd genoemd.

Een van de leukste dingen om te doen in Colombo (of Negombo) is een boottocht maken over deze rivier. Je vaart langs lokale markten en dorpen en ervaart het dagelijkse leven aan het kanaal. Tours zijn te boeken bij de meeste accommodaties.

Hamilton Canal, of de Dutch Canal

#8 Er is nog meer!

Er zijn nog meer bezienswaardigheden in Colombo, maar we zullen ze niet allemaal zo uitgebreid beschrijven. De bezienswaardigheden die we nog willen benoemen zijn de volgende.

Slave Island Als je iets over de Nederlandse overheersing wil leren is Slave Island een prima locatie. Slave Island is waar de Nederlanders slaven vast hielden. Het is een van de oudste gedeeltes van Colombo.

Viharamahadevi Park is het grootste park in Colombo en heet eigenlijk Victoria Park. In maart, april en mei is het park in bloei en is het leuk om hier een dagje rond te hangen.

 

Zwemmen

 

Colombo mag dan aan het water liggen, maar dat betekent niet dat je hier ook kunt zwemmen. Het water is behoorlijk vervuild. Als je wilt zwemmen kun je beter richting Mount Lavina gaan of een accommodatie met zwembad boeken.

stranden in Colombo

Colombo, een mix van oud en nieuw

Overnachten Colombo

Colombo is een heel drukke stad. Je hebt er veel verkeer en het is er op veel plekken druk. Toeristen kiezen er meest voor om te overnachten bij de kust. Er is genoeg accommodatie te vinden in de stad. Je hebt de keuze tussen low budget hostels voor backpackers tot de meest luxe hotels.

Een bezienswaardigheid op zich is het Galle Face Hotel. Een luxe hotel met uitzicht op zee en een indrukwekkende koloniale sfeer.

De kosten voor een accommodatie in Colombo verschillen heel erg. In elk segment kun je een accommodatie vinden. Voor € 10,- per nacht slaap je in een privékamer in een hostel. Je kunt echter ook voor € 100,– in een luxe hotel slapen als je dat wilt.

TIP ♥ – check ons overzicht met onze favoriete accommodaties in Colombo

Beste reistijd Colombo

Je kunt Colombo in principe het hele jaar door bezoeken. De stad heeft genoeg te bieden om je te vermaken met mooi of slecht weer. Het hoogseizoen in Sri Lanka bestaat uit de maanden december tot en met maart. Dat is ook de beste tijd om de stad te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen en de temperatuur is aangenaam.

De beste reistijd voor Colombo is van december tot maart.

Lees hier meer informatie over de beste reistijd in de verschillende delen van Sri Lanka en over de verschillende moesson seizoenen in het land.

beste reistijd colombo
Colombo at night

Locatie

Locatie Colombo

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!