Veel reizigers die naar Sri Lanka reizen, zullen in de stad Negombo verblijven. De internationale luchthaven ligt namelijk direct naast Negombo. Omdat veel reizigers de grote steden mijden, kiezen ze vaak voor het kleinere Negombo, direct naast het vliegveld.

Negombo: een plek om bij te komen

Negombo is een gezellige stad met een rijke historie. Door de verschillende invloeden van onder andere de Nederlanders, zijn er veel verschillende bouwstijlen te vinden.

De stad is altijd in trek geweest door de lagune die aan de west kust ligt. Hier konden de handelsschepen veilig voor anker gaan. De stad is ooit groot geworden door de handel in kaneel en haven van de stad in combinatie met de lagune.

Wat is er te doen in Negombo?

Hoewel Negombo bekend staat om zijn lagune en stranden heeft het nog veel meer te bieden! Bezoek de lokale vismarkt of een van de bijzondere tempels in de omgeving. Er zijn genoeg leuke activiteiten te doen in deze rustige doorreisstad.

Hieronder geven wij een overzicht van de top 5 dingen om te doen tijdens jouw tijd in Negombo.

# 1 Bezoek de St. Mary’s kerk

De populatie van Negombo is overwegend christelijk. Er zijn hierdoor dan ook veel kerken te vinden in deze plaats. Maar de meest bekende kerk uit de omgeving is de St. Mary.

Naast de meest bekende is het ook de grootste kerk van Negombo. De architectuur van de kerk is werkelijk adembenemend. Ook de binnenkant van de kerk is prachtig om te zien.

Negombo

Het vooraanzicht van de St. Mary kerk

#2 Ga langs de vismarkt in Negombo

De stad staat al eeuwen bekend om zijn lagune en de daarbij horende haven. Door de gunstige ligging van de lagune is het een echte vissersstad geworden.

Het bezoeken van de lokale vismarkt is dan ook echt een must-do in deze stad. Voor de mensen die voor zes uur ’s ochtends wakker worden, is het zelfs mogelijk om de grote vissersboten aan te zien komen met hun vangst.

TIP ♥ – Ga niet te laat naar de vismarkt. Hoe eerder, hoe meer vis en minder stank!

Negombo

De lokale vismarkt in Negombo.

#3 Strand van Negombo

Hoewel het strand van Negombo niet de allermooste is van Sri Lanka, is het toch zeker geen vervelende plek om te verkennen.

Aan het strand vind je diverse leuke bars, restaurants en café’s. Wie behoefte heeft aan een vers visje of een kreeft kan dit gemakkelijk halen bij een van de vismarktjes rond het strand.

Ook de zonsondergang is adembenemend aan het strand van Negombo. Zo is een dag bijkomen aan het strand (voor of na een lange reis) met een mooie zonsondergang zeker een aanrader!

Een van de kleurrijke vissersboten op het strand van Negombo.

# 4 Bezoek de Angurukaramulla tempel

Voor wie nog wat op wil pikken over de geschiedenis van de Sri Lankaanse oudheid is de Angurukaramulla tempel zeker het bezoeken waard.

De Angurukaramulla tempel is de grootste in de stad. De tempel is versierd met veel muurschilderingen en talloze oude schilderijen.

TIP ♥ – Entree voor de tempel kost je 1.000,- LKR.

Negombo

Het complex van de boeddhistische Angurukaramulla tempel.

# 5 Tour over de kanalen

Toen de Nederlanders Negombo begonnen te koloniseren, werden er gelijk diverse kanalen aangelegd om de specerijen makkelijk te kunnen vervoeren.

De kanalen worden tegenwoordig niet meer gebruikt voor het vervoer van goederen. Wel is het mogelijk om een boot tour te doen over de oude kanalen.

Lokale vissers kunnen je meenemen over de verschillende kanalen waardoor je een inkijk krijgt in het dagelijks leven van de lokale mensen.

TIP ♥ – Ook is het mogelijk een fiets te huren in Negombo en langs de kanalen te fietsen.

Negombo

De kanalen van Negombo

Hoe kom je er?

Negombo ligt op zo’n 10 kilometer van de internationale luchthaven. Naast de internationale luchthaven ligt ook de hoofdstad Colombo maar op 40 kilometer afstand.

TIP ♥ – De taxi rit vanaf de luchthaven duur zo’n 15 tot 20 minuten en kost 1500 LKR (7,5 Euro)

Overnachten

Door de ideale ligging voor toeristen zijn er ook vele accommodaties te vinden in de omgeving. Deze variëren van goedkope dorms tot aan luxe resorts.

Je kunt er voor kiezen om in het oude gedeelte een accommodatie te nemen of een accommodatie aan het strand. Houd er rekening mee dat accommodaties aan het strand vaak net iets prijziger zijn vanwege de ligging.

We raden je aan om een accommodatie aan het strand te boeken, omdat dit toch wel het meeste sfeer geeft. Er is niets zo lekker als wakker worden aan je eigen strand!

TIP ♥ – Zoek je nog een overnachting in Negombo? Vind hier je hotel!

Beste reistijd

Sri Lanka kan door het aangename klimaat het hele jaar door bezocht worden. Maar door de twee regenseizoenen is er wel veel verwarring wanneer nu precies de beste tijd is om Sri Lanka te bezoeken.

Om een goed beeld te krijgen van het weer is het handig om te weten dat er twee regenseizoenen zijn. Je hebt het Yala Monsoon; deze zorgt voor regen in het westen, zuidwesten en het binnenland van april tot september. De ander is het Maha Monsoon; deze zorgt voor regen aan de oostkust van november tot en met maart. Daarnaast kan het Maha Monsson ook nog voor regen zorgen in oktober en november.

  • Ga je naar de west- en zuidkust en het binnenland? Dan heb je de meeste kans op mooi weer van december tot en met maart.
  • Ga je naar de oost- en noordkust? Dan heb je de meeste kans op mooi weer van april/mei tot en met september.


TIP ♥ – Hier vind je een uitgebreide beschrijving van de beste reistijd! 

beste reistijd Sri LankaLocatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven