Unawatuna, was ooit een prachtig strand met goud zand, palmen en een kust met turquoise water en prima surf gelegenheden, maar het is hard op weg het Kuta van Sri Lanka te worden. Het schitterende heldere water is er nog steeds en als je goed zoekt, vind je nog verlaten stukjes strand maar veel is er niet meer van over.

Unawatuna, chillen aan het strand

Bulldozers hebben veel van de kust platgewalst om hotels en cafés te bouwen. Het mag dan niet (meer) het mooiste strand zijn, het is nog steeds een heerlijke get-away van GalleUnawatuna ligt op slechts 5 kilometer van Galle en groeit als stad nog steeds.

Huur een brommer zodat je de omliggende stranden kunt ontdekken.

Het is een van de populairste badplaatsen van het land voor zowel reizigers als locals. En hoewel de charme van het kleine dorp heeft plaatsgemaakt voor de toenemende commercialisering is het nog steeds een aangename plek om te verblijven.

Omgeving Unawatuna

Unawatuna mag dan een commercieel centrum zijn geworden. De omgeving is nog steeds prachtig (zeker in vergelijking met Nederlandse stranden). Waar cafés, restaurants en verkopers het strand domineren vind je in de omgeving van Unawatuna nog steeds een blauwe zee die geflankeerd worden door heuvels vol palmplantages.

Als je meer het land in gaat, vind je schitterende natuur met talloze tropische vogels. En ondanks de drukte op het strand kun je hier schitterend duiken met prachtige koraalriffen en scheepswrakken die voor de kust liggen.

Unawatuna

Lokale vissers die op eigen wijze vis vangen.

Wat is er te doen?

Met de commercialisering komen ook een hoop leuke activiteiten variërend van surfen en duiken tot yoga- en kooklessen. Unawatuna begint steeds meer te concurreren met Hikkaduwa als de beste party-town van het land.

Maar de populairste activiteit in de omgeving blijft toch het strand. We geven je een overzicht van de leukste stranden en activiteiten in de omgeving van Unawatuna.

#1 Bezoek een van de stranden van Unawatuna

De meeste mensen komen naar Unawatuna voor het mooie strand. Het is een vrij druk strand met uiteraard de bekende verkopers.

Als je de tijd neemt om een goed plekje te vinden is het een prima badplaats. Je kunt natuurlijk ook een brommer huren en de omliggende stranden verkennen.

Main Beach Unawatuna

De naam verraad het al een beetje. Dit is het bekendste strand van Unawatuna. Je vindt hier de meeste reizigers, locals en tevens de meeste bars en activiteiten. Het is populair omdat het dicht bij het stadscentrum ligt met goede restaurants en bars in de buurt.

Het is er heerlijk vertoeven met wuivende palmbomen, een goudbruin zandstrand en een gezellige sfeer.

Jungle Beach Unawatuna

Jungle Beach is het tweede strand waar veel reizigers heen gaan. Je vindt het aan de andere kant van het stadje. Het voordeel is dat het hier een stuk rustiger is. Dat komt met name, omdat het strand moeilijker bereikbaar is dan Main Beach.

Daarnaast wordt Jungle Beach niet echt gepromoot waardoor veel reizigers dit strand overslaan. Zonde want het is hier echt prachtig!

TIP ♥ – je kunt Unawatuna en de omgeving het beste verkennen met de brommer. Je hebt hier super veel te zien in de omgeving.  Voor zo’n $6 per dag huur je een brommer.

Unawatuna

#2 Kom heerlijk tot rust in Unawatuna

Unawatuna is een goede plek om helemaal tot rust te komen. Je kunt heerlijk chillen op een van de stranden of je laten verwennen in een van de spa’s in de stad.

Je kunt ook op veel plekken yogalessen volgen in de stad. Kortom Unawatuna is een stad waar je weer helemaal tot rust kunt komen van je reis,

3# Maak een mooie wandeling

Je kunt hier ook mooie wandelingen maken in de omgeving. Hoewel het centrum en de stranden steeds commerciëler worden kun je in het binnenland nog prachtige natuur vinden.

Vraag bij je accommodatie naar de verschillende routes die je kunt lopen. Vaak hebben ze een kaartje (of ze tekenen er een) en trek er op uit in de omgeving van Unawatuna.

TIP ♥ – beklim de ‘heuvel’ aan de Yaddehimulla Rd. Je hebt dan een mooi uitzicht over het strand en het stadje.

#4 Leer surfen

Unawatuna is een perfecte plek om te leren surfen. Daarnaast heeft de stad ook goede golven voor de gevorderde surfer. Unawatuna is dus een ideale surfspot voor elke surfer.

Op het strand vind je veel surfscholen waar je lessen kunt boeken. Deze kunnen je uiteraard ook een board verhuren als je al kunt surfen.

TIP ♥ – voor een overzicht van goede surf scholen check je deze website.

#5 Ga duiken & snorkelen

Je hebt hier genoeg watersporten zoals snorkelen en duiken. Er liggen een aantal scheepswrakken voor de kust die leuk zijn voor duikers.

Duikspullen huren kost je ongeveer € 35,- per dag. Een duiktrip kost vaak hetzelfde. Een PADI cursus kost hier ongeveer tussen de $ 250,- en $ 375,-

Unawatuna

Hoe kom je er?

Unawatuna ligt op slechts 3 uur rijden van Colombo. De makkelijkste manier om in Unawatuna te komen is via Galle. Deze stad ligt hier namelijk maar 10 minuten vandaan. De rit duurt in totaal maar 10 minuten.

Een Tuktuk vanuit Galle kost je zo’n 400 tot 500 LKR, afhankelijk van de driver en jouw onderhandelingskunsten.

Overnachten

Met de opkomende commercialisering van Unawatuna groeit ook het aantal accommodaties in de stad. Je zult dan ook geen problemen hebben om hier een leuke accommodatie te vinden want de keuze is groot.

De stad telt talloze accommodaties zowel aan het strand als in het stadscentrum. Er zijn accommodaties in elke prijsklasse te krijgen.

TIP ♥ – Reserveer hier je accommodatie voor Unawatuna

Beste reistijd

De beste tijd om hier naar toe te gaan zijn de maanden tussen december tot en met maart. Dit geldt overigens voor bijna alle plekken rond de zuidkust zoals Galle, Unawatuna, Mirissa en Hikkaduwa. Dit zijn de droogste maanden en dus ook de drukste.

De beste reistijd voor Unawatuna is van december tot maart.

De prijzen voor accommodatie en activiteiten gaan omhoog. Oktober en november zijn vaak de natste maanden in het gebied. Temperaturen stijgen rond april of mei en die brengen tegelijk ook meer regen.

Locatie Unawatuna

0 gedachten over “Unawatuna”

  1. Ik heb een vraag: wij gaan in juli naar Sri Lanka en onze ene dochter gaat Padi halen voor duiken en de andere gaat surfles nemen. Welke plaats kunnen we dan het beste utkiezen? Bvd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven