Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Sri Lanka

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 31 augustus, 2022

Dat je zo veel kan zien in zo’n klein land is bijna ongelofelijk. Toch is het echt zo. Van 2000 jaar oude tempels tot tropische stranden. De vriendelijk lachende locals, kuddes wilde olifanten, het heerlijk eten en ’s werelds beste surfplekken maken Sri Lanka tegenwoordig HOT! Sri Lanka is lang overgeslagen door de internationale reiswereld, reizend naar andere landen in Azië. Gelukkig is die tijd voorbij.

TIP Boek hier de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka

Belangrijke reisinformatie Sri Lanka

Sri Lanka betekent vrij vertaald ‘prachtig eiland’ en daar is geen woord teveel mee gezegd. Het is een land dat hard aan het groeien is. Het toerisme neemt ieder jaar toe. Dat komt omdat je door de korte afstanden tientallen ervaringen op kan doen in één dag!

Mediteren in oude tempels, olifanten spotten in het wild, surfen aan de kust, een traditioneel dorp bezoeken, slapen op het strand of toch ergens één van de geweldige gerechten proberen. Alle benodigde reisinformatie Sri Lanka lees je hier, met onder andere:

Backpacken Sri Lanka

Een leuke manier om een land te verkennen is door te backpacken. Het is niet voor iedereen weggelegd maar het biedt je wel een hoop vrijhei. Zo zit je niet vast aan een reisschema en kun je gaan en staan waar je wilt.

Sri Lanka is een prima land om te backpacken. Het is niet zo groot waardoor je in korte tijd veel van het land kunt zien. Tijdens het backpacken door Sri Lanka ontmoet je ontzettend veel mensen. Niet alleen reizigers maar ook locals.

TIP ♥ meer info hierover vind je op de pagina backpacken in Sri Lanka

Als je gaat backpacken door Sri Lanka zie je ontzettend veel. Het land heeft een schitterende natuur maar misschien nog wel mooiere cultuur. De eeuwenoude tempels en bouwwerken uit de tijd van de Nederlanders zijn het bezoeken zeker waard.

Beste reistijd Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka is over het hele jaar prima met een gemiddelde temperatuur van 27°C. De beste maanden om in Sri Lanka te reizen zijn de maanden december tot april. Dan is de temperatuur goed en de regenval wat minder. Vooral aan de westkust en het bergachtige centrum. De meeste regen kun je verwachten in onze zomer maanden; mei tot en met augustus. In het oosten en noorden is het weer in deze maanden wel iets beter.

TIP ♥ – meer informatie over het weer vind je op beste reistijd Sri Lanka.

beste reistijd Sri Lanka

EllaElla

Budget Sri Lanka

Doordat Sri Lanka de laatste jaren steeds populairder wordt onder reizigers is het niet langer zo goedkoop als dat het was. Vergeleken met Nederlandse prijzen is het hier nog steeds niet duur en het is ook nog steeds goedkoper dan andere landen in Zuidoost-Azië. Wat je per dag uit geeft is afhankelijk van je eigen wensen en behoeftes.

Je kunt in low-budget accommodatie overnachten en alleen street food eten of in luxe resorts slapen met alle gemakken. Als je uitgaat van slapen in prive kamers in normale hostels, eten in restaurants, vervoer en het bezoeken van highlights moet je rekenen op zo’n €35 per dag.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen. Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op luchthavens en je kunt er mee betalen in Sri-Lanka.

TIP ♥ – info vind je op budget Sri Lanka.

Visum Sri Lanka

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Sri Lanka binnen te komen. Hiervoor heb je uiterard een geldig paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig dient te zijn. Een visum voor Sri Lanka kun je op de volgende manieren regelen:

TIP ♥ – meer info vind je op visum Sri Lanka

UdawalaweUdawalawe

Inentingen Sri Lanka

Ziek worden tijdens je reis door Sri Lanka is geen pretje. Ziek worden in andere landen trouwens ook niet. Helaas spreken wij uit ervaring. Er wordt vaak bezuinigd op inentingen maar dit raden wij altijd af.

Het is een investering maar wel een die zicht terug verdient. Als je naar Sri Lanka reist zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die worden aanbevolen zoals DTP,  Hepatitis A+B, Rabiës en BMR.

Eten en drinken Sri Lanka

Het eten in Sri Lanka is net zo als het lan zelf; erg lekker! Rijst en vis is hetgeen wat ze hier het meest eten. Iets wat ook niet vreemd is aangezien het een eiland is dat vol ligt met rijstvelden. Het eten in Sri Lanka is wel pittiger dan in menig ander Aziatisch land. Pepers worden hier in veel gerechten gebruikt. Water uit de kraan kun je hier niet drinken. Je zult flessen water moeten kopen.

TIP ♥ – meer over het eten vind je op de pagina eten en drinken Sri Lanka.

Vervoer Sri Lanka

Sri Lanka is niet zo heel groot. Een voordeel hiervan is dat je het land makkelijk kun doorreizen in relatief korte tijd. De leukste manier om van A naar B te komen is door middel van het openbaar vervoer.

Hier reizen ook veel locals waardoor je veel lokale mensen leert kennen. En de afstanden zijn ook niet zo groot waardoor de reis nooit lang duurt.

TIP ♥ – voor meer informatie over het vervoer kun je onze pagina vervoer Sri Lanka bekijken.

Meer lezen over Sri Lanka?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU