Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mataram

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Lombok is een van de mooiste eilanden van heel Indonesië. Lombok heeft een schitterende natuur en is nog niet volledig veroverd door het massatoerisme. Omdat Lombok International Airport vlakbij ligt, is Mataram de ideale uitvalsbasis voor een rondreis door het gebied.

Mataram

Dit is een van de grootste en belangrijkste steden in het westen van Lombok. Ondanks dat het de meeste delen van de stad ooit aparte grenzen hadden. Eigenlijk is het een verzameling van kleinere steden.

Gelukkig voor ons telt Mataram een aantal bezienswaardigheden om je een dag te kunnen vermaken. Langer hoef je er zeker niet te blijven, als je dat al wilt.

De stad telt bijna een half miljoen inwoners en is vooral belangrijk op bestuurlijk gebied. De stad barst namelijk van de overheidsgebouwen. In en om Mataram liggen meerdere tempelcomplexen die zeker een bezoek waard zijn. Veel van deze tempels zijn al enkele honderden jaren oud.

Mataram

Pura Meru en Taman Mayura

Midden in Mataram ligt een van de bekendste hindoetempels van Lombok. Pura Meru werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd en is uitgegroeid tot een belangrijke gebedsplek. Je kunt dit tempelcomplex ook als toerist bezichtigen.

Tegenover het tempelcomplex van Pura Meru ligt Taman Mayura. Taman Mayura was oorspronkelijk een paleis maar wordt vandaag de dag gebruikt als een park. Je kunt hier heerlijk een rustige wandeling maken en genieten van alle mooie planten, bloemen en bomen. Een bezoek aan Pura Meru en Taman Mayura is makkelijk te combineren.

Gunung Pensong

Op enkele kilometers ten zuiden van Mataram ligt Gunung Pensong. Gunung Pensong is een klein tempelcomplex dat midden op een steile berg ligt. Je kunt het complex bezoeken door 150 meter naar boven te klimmen via 236 traptreden.

Op de berg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast zitten er in het gebied heel veel aapjes die absoluut niet mensenschuw zijn. Stop je spullen dus goed weg want deze brutale apen pakken alles wat ze pakken kunnen.

Locatie Mataram

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU