Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Stranden Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als er één land is in Azië waar je schitterende stranden hebt, is dat wel de Filipijnen. Het land, dat bestaat uit ruim 7.000 eilanden, heeft zo veel stranden dat het onmogelijk is ze allemaal te bezoeken. Dat de stranden Filipijnen bij de mooiste ter wereld horen blijkt wel uit het feit dat het land verschillende stranden heeft die uitgeroepen zijn tot mooiste strand ter wereld. En dat is meer dan terecht.

De 10 mooiste stranden Filipijnen

Naast stranden in Indonesië en de stranden in de Malediven vind je in de Filipijnen de mooiste stranden. En als we eerlijk zijn, zijn de stranden Filipijnen mooier en minder ontwikkeld dan die in Indonesië en veelzijdiger dan de stranden in de Malediven.

De Filipijnen herbergt de echte pareltjes. Het maakt niet uit op welk eiland je zit, je vindt er altijd een mooi stukje stand. Of dat nu is op het wereldberoemde El Nido of het minder druk bezochte Negros.

Welke stranden moet je bezoeken?

Dat is lastig te zeggen. Er zijn zo veel stranden dat het bijna niet te doen is om ze allemaal te benoemen. Sterker nog, er eilanden waar toeristen niet eens komen en de stranden niet eens een naam hebben. De mooiste stranden vind je op en rond het eiland Palawan. Dit is sowieso een van de mooiste eilanden die je kunt bezoeken.

Het maakt niet zo veel uit welk strand je bezoekt. Ze hebben allemaal parelwit zand, kristalhelder water en de wuivende palmbomen die voor wat verkoeling zorgen. Om je enigszins op weg te helpen hebben wij de 15 mooiste stranden Filipijnen op een rij gezet.

#1 El Nido – Palawan

Oké, dit is geen foto van het strand. Dat komt doordat El Nido eigenlijk een verzamelnaam is voor een aantal schitterende eilanden en stranden. El Nido is namelijk een plek op Palawan. En hoewel El Nido misschien wel de populairste plek is in de Filipijnen heeft het stadje zelf niet echt bijzondere stranden.

De mooie stranden liggen namelijk op de honderden verlaten eilandjes voor de kust.

Deze eilandjes kun je natuurlijk bezoeken. Dit kan met een georganiseerde tour. En de tour mag dan vrij toeristisch zijn, het is wel een garantie voor mooie stranden. De eilandjes die hier voor de kust liggen zijn gezegend met witte zandstranden, omringd door indrukwekkende rotsen en smaragdgroen water. Het lijkt alsof je zweeft op het water, zo helder dat het is. El Nido, het is een must-see in de Filipijnen.

TIP ♥ – meer info over de stranden rondom El Nido vind je op de pagina El Nido.

Bacuit Archipel

Star Beach nabij El Nido

#2 White Beach – Boracay

Boracay is een van de bekendste eilanden van de Filipijnen en strijd al jaren met Palawan om de titel ‘Mooiste stranden Filipijnen’. En dat is niet verrassend met een schitterend strand zoals White Beach. De naam heeft dit strand gekregen door het bizar witte strand. Het lijkt een beetje op de Malediven qua stranden, zo hagelwit is het strand hier.

Boracay is echter wel behoorlijk toeristisch. Het wordt niet voor niets het Ibiza van de Filipijnen genoemd. Dat neemt niet weg dat de stranden hier nog steeds heel erg indrukwekkend zijn, ook al is het zoeken naar een stukje strand voor jezelf. Bij White Beach heb je ‘s avonds, mits het weer mee zit, ook een mooie zonsondergang!

TIP ♥ – Boracay heeft veel meer mooie stranden. Check ons blog ‘De 10 mooiste stranden van Boracay

Boracay

Prima vertoeven op White Beach

#3 Port Barton – Palawan

We gaan weer even terug naar Palawan. Port Barton is een van onze favoriete plekken in de Filipijnen. De sfeer die in dit kleine kustplaatsje hangt, is geweldig. Het is echt een heerlijke plek om te chillen. Met alleen onverharde wegen – waar snel verandering in komt door de aanleg van een nieuwe weg -, geen massatoerisme en het ritme van het Filipijnse leven is het hier heerlijk vertoeven. Slechts een kleine groep reizigers loungen in een van de budgethotels aan het strand.

Het strand van Port Barton zelf is niet zo spannend, maar ook hier geldt dat er voor de kust een aantal (verlaten) eilandjes liggen die je kunt bezoeken. Huur een bootje (of boek een tour) en je kunt snorkelen bij de mooiste stranden Filipijnen. En als kers op de taart kun je hier ook overnachten op een verlaten eiland waar je ‘s avonds kunt zwemmen met fluoriserend plankton. Ooohh take me back!

TIP ♥ – meer info over deze geweldige plek vind je op de pagina Port Barton

Port Barton

Privéstrand

#4 Siargao Island

Er is niet één specifiek strand te noemen op Siargao eiland. Alle stranden zijn hier oogstrelend mooi. Siargao is vooral populair bij surfers. Het is zo’n typische plek waar je een paar dagen plant en uiteindelijk een week blijft. En of je nu een surfer bent of niet, de vele ongerepte stranden zorgen ervoor dat je grenzeloos kunt genieten in Siargao. Rondom Siargao heb je nog een aantal eilandjes zoals Naked Island, Cuyam Island en Daku island waar je nog meer mooie stranden vindt.

De stranden bij General Luna, het centrum van het eilandje zijn een paar populaire plek die je zeker moet bezoeken. Het eiland ligt bij de kust in het noorden van Mindanao en zijn daarom redelijk snel te bereiken. Het eiland heeft zelfs een eigen vliegveldje waardoor je binnen no-time op een van de stranden zit.

TIP ♥ – meer info over dit eilandje vind je op de pagina Siargao.

Siargao Island

Siargao Island is een paradijs

#5 Paradise Beach – Bantayan

Bantayan Island is een van de mooiste eilanden in de wereld. Je vindt het eiland in het centrale deel van de Filipijnen, vlak bij Cebu. Bantayan Island is een van 167 eilanden die hier in de regio loopt. Als je de witte zandstranden ziet, omringd door kristalhelder water, weet je meteen waarom dit een van de mooiste eilanden van de Filipijnen is.

De stranden hier behoren tot de mooiste stranden Filipijnen. Het mooie van het water is dat het hier heel erg ondiep is, de eerste honderd meter is het 4 meter diep. Dat maakt het ideaal voor zwemmen en snorkelen.

Hét strand op dit eiland is echter Paradis Beach. En dat strand doet zijn naam eer aan want het is alsof je rechtstreeks het paradijs in stapt. Het hagelwitte zandstrand is al mooi, maar de omgeving met gras, rotsen en hier en daar een verdwaalde palmboom zorgen voor dat echte tropische gevoel.

TIP ♥ – de entree voor het strand is 50 pesos (€0,80). Je kunt er geen eten of drinken halen dus neem dat mee. Je vindt het strand hier.

Paradise Beach

Paradise Beach in Bantayan

#6 Salagdoong Beach – Siquijor

Siquijor is een leuk eiland net onder Bohol, Cebu en naast Negros. Dat maakt het eiland redelijk makkelijk te bereiken, maar het is er minder druk dan op Cebu of Bohol. Veel Filipino’s denken vandaag de dag dat Siquijor een eiland vol hekserij is. Daar hebben wij echter weinig van gemerkt tenzij ze de betoverende stranden hekserij noemen. En dat zou ik nog best geloven.

Het mooiste strand van Siquijor is Salagdoong Beach. Het is geen typisch wit zandstrand met hele stukken zand en palmbomen. Salagdoong Beach is een stuk strand dat ligt ingeklemd tussen rotsen en stukken groen.

Het water hier lijkt nog blauwer door het vele groen rondom het strand. Je kunt hier wandelen of gewoon lekker chillen. Je kan ook duiken van een hoge klif hier. Op 17 en 20 meter hoog is een soort duikplank gemaakt waar je van af kan. Het is niet alleen populair bij toeristen, ook locals komen hier graag.

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op de pagina Siquijor

Siquijor

Salagdoong Beach

#7 Coron Island

We kunnen hier niet een strand uithalen omdat Coron Island zo ontzettend mooi is. Coron Island is een natuurlijk wonder met steile kalksteen kliffen, witte zandstranden, kristalhelder en bergmeren. En alsof dat nog niet genoeg is wordt Coron vaak genoemd in de top 10 beste duikplaatsen ter wereld door Forbes Travel magazine.

Dat is niet niks. Dus ben je op zoek naar de mooiste stranden Filipijnen? Zet dan Coron bovenaan je lijstje!

Als je aankomt, zie je meteen de rotsformaties, iets war ook El Nido bekend om staat. Achter die rosten liggen vaak verborgen lagunes met kristalblauw-groene wateren omringd door ongerepte, werkelijk oogstrelend mooie witte zandstranden.

Als deze geheime strandjes zijn echt een paradijs! Je moet er echter wel wat voor over hebben om er te komen, ofwel over de kliffen te klimmen of door een zeetunnel te zwemmen. Alsof je zo een avonturenfilm in stapt… magisch!

TIP ♥ – meer over dit paradijs vind je op de pagina Coron Island

Malcapuya

Malcapuya bij Coron Island

#8 Mahabang Buhangin – Calaguas Island

Vraag een local, of een toerist, naar de mooiste stranden Filipijnen en ze komen ongetwijfeld op de proppen met El Nido en Boracay. En daar is zeker niks mis mee, het zijn schitterende stranden. Als je echter bereid bent om verder en buiten de gebaande paden te reizen, ver weg van de drukte, is Calaguas ook een optie.

Calaguas ligt in de Camarines Norte. Een groep ongerepte, toeristen-vrije eilanden. Het is een hele onderneming om er te komen, maar de beloning is des te groter als je voeten het magische witte zand van deze eilandjes raken.

Hoe kom je er?

Je zult eerst naar Paracale moeten reizen, op zo’n 10 uur rijden van Manilla. Vanaf daar moet je nog zo’n 2 uur in een bangka – een traditionele vissersboot – over open zee varen voordat je uiteindelijk op de eilanden aan komt.

Uiteindelijk kom je aan bij Tinaga Island waar Mahabang Buhangin Beach ligt. Rondom de kust ligt een handvol andere eilanden met weelderige vegetatie, omringd met prachtige stranden en rotsformaties.

Vergeet Boracay, Mahabang Buhangin (ook gewoon Calaguas genoemd) is een ongerepte en onontwikkelde bestemming die reizigers beloond voor de lange reis!

Stranden Filipijnen

Mahabang beach

#9 Camiguin

Camiguin wordt niet voor niets White Island genoemd, en dat is niet omdat het er zo vaak sneeuwt. Het is een eiland dat door weinig toeristen wordt bezocht, vaak overschaduwd door het nabijgelegen Bohol en Cebu.

Maar als je het hebt over de mooiste stranden Filipijnen hoort Camiguin daar wel gewoon in thuis. Dit kleine eilandje voor de kust van Mindanao.

Doordat er nog relatief weinig toeristen komen is het een van de rustigste eilanden in de Gingoog Bay. Daarnaast is het eiland zo klein dat je in 2 dagen alle stranden kunt zien. En als je denkt dat je alles hebt gezien op Camiguin, heb je ook nog Mantigue Island, een indrukwekkend klein eilandje voor de kust waar je heel goed kunt snorkelen.

TIP ♥ – ga ook naar Mantigue Island, net voor de kust van Camiguin

stranden Filipijnen

Mantigue Island vlak voor de kust van Camiguin

#10 Bounty Beach – Malapascua

Malapascua Island ligt bij Cebu en is een populaire dagtrip. Als je het ons vraagt, kun je hier beter een aantal dagen blijven en genieten van een paar van de mooiste stranden Filipijnen. Het eiland is slechts 2,5 kilometer lang en 1 kilometer breed, maar laat die afmetingen je niet misleiden.

Dit mini-eiland is wereldberoemd vanwege de hagelwitte stranden, kleurrijk koraal en laid-back vibe. Duikers van uit de hele wereld bezoeken Malapascua om de indrukwekkende onderwater wereld te ontdekken.

Het sneeuwwitte zanderige Bounty Beach op Malapascua Island is niet te missen. Het is hét strand van dit eiland, en zo groot is het eiland niet. Je ziet op dit eilandje veel dagjesmensen die vanuit Cebu komen om lekker te zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Het leven kan zo mooi zijn op een tropisch eiland.

Cebu

Malapasciua Island

Bonus: Gigantes Island

Gigantes Island is een eiland waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Vreemd is het niet, want het staat bij bijna niemand op de planning om te bezoeken. Als je op zoek bent naar een unieke locatie met schitterende straden, te midden van de natuur, dan is Gigantes Island een perfecte optie.

Isla de Gigantes ligt in het noordoostelijke deel van Visayas. Gigantes Island bestaat uit ongeveer tien eilanden met Gigantes Norte (noord) en Gigantes Sur (Zuid) als grootste. Gigantes is zeker niet een gewone plek met talloze watersportactiviteiten of ontspannende kuuroorden.

Het is een ongerept, onontwikkeld eiland waar toerisme eigenlijk niet voor komt. En juist dat maakt het zo mooi!

TIP ♥ – bezoek de Bantigue zandbalk, een prachtig stukje wit zand omringd door kristalhelder water. Een eye catcher voor elke strandliefhebber.

Stranden Filipijnen

Meer lezen over Filipijnen?

0 comments

  1. jos van iperen

    Ik wil een eenvoudig strandbarretje hutje beginnen in de filipijnen.Heeft iemand hier
    ervaring mee?Graag hoor ik iets van iemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU